Chokladbullar

Magiskt goda bullar med chokladfyllning kommer lastat! Ni som älskar både bullar och choklad, visst är det svårt ibland att välja där i fikadisken? Det behöver du inte nu! Den här kombinationen är magisk!

Vetedeg
50 gram jäst
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
13-14 dl vetemjöl
2 tsk stött kardemumma
0,5 tsk salt
150 gram smör

Fyllning
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl kakao

Ägg
Pärlsocker

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt sedan socker, kardmumma, salt och nästan allt mjöl. Ta lite i taget och försök att inte stirra dig blind på mängden utan försök känna på degen, den ska släppa kanterna men samtidigt vara lite klibbig. Arbeta nu in det rumsvarma smöret i tärningar och knåda degen kraftigt ett par minuter. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Rulla ihop degen och skär klassiska bullar eller så viker du ihop degen långsida mot långsida, skär centimetertjocka remsor som du sedan tvinnar till en knut. Låt bullarna jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer

amandadellien
amandadellien,