CHOKLAD & TIMJANSKORPOR

Mmmh! Dessa skorpor bakade Ernst i ett av sina sommarprogram och jag kunde inte låta bli att sätta fingrarna i en deg jag heller. Så otroligt enkelt att baka skorpor och jag håller med honom om att alla borde ha ett bra förråd med skorpor hemma. Mums vad gott! Jag har ändrat lite i receptet och här kommer det!

Choklad & Timjanskorpor
120 gram sötmandel
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk torkad timjan
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
100 gram mörk blockchoklad
3-4 ägg

Gör såhär:
Hacka sötmandeln och blanda det tillsammans med vetemjölet och bakpulvret i en bunke. Blanda ned timjan. Hacka blockchokladen och blanda med resten av ingredienserna. Knäck i två ägg och rör ihop till en deg, är degen för torr knäcker du i ett till. Jag upplevde att man behövde minst 3 ägg för att få ihop en bra deg. Mjöla degen och rulla ut den, skär i fyra delar som du sedan rullar ut till långa längder, platta till dem och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pensla skorplängderna med lite äggvita och strössla socker över. Baka av i ugn på 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut, sänk temperaturen till 100 grader, snedskär fina skorpor och låt dem sedan torka med fläkten på och ugnsluckan lite öppen i ca 30 minuter.

Gillar

Kommentarer

linneajosefin
linneajosefin,
Oh så intressant smakkombo!
nouw.com/linneajosefin