Amanda Bloom
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
Amanda Bloom
amandabloom
amandabloom
26 år gammal och bosatt i Skåne. Fru till Niklas och tillsammans har vi tvillingsönerna Lion och Wille ?

Kontakta mig:
[email protected]

Mest lästa

  • Inlagd på sjukhuset (6 322)
  • 10 saker om graviditeten (6 077)
  • Vecka 31 (5 864)
  • Sommarkväll (4 491)
  • Himmelsk bakelse (4 487)
  • Förlossningen (3 778)
  • Nationaldagen (3 452)
  • INSPO (3 341)
  • CHOKLAD & TIMJANSKORPOR (3 300)
  • KLASSISK SEMLA (3 227)

Instagram @mandix

Arkiv

  • november 2017
  • oktober 2017
  • september 2017
  • augusti 2017
  • juli 2017
  • juni 2017

Kategorier

  • Allmänt
  • Gravid med tvillingar
  • Lion & Wille
  • Mat & Bak
  • Vecka för vecka
  • Instagram
  • Nouw

Chokladbullar

måndag, 20 november, 2017, 12:00

Magiskt goda bullar med chokladfyllning kommer lastat! Ni som älskar både bullar och choklad, visst är det svårt ibland att välja där i fikadisken? Det behöver du inte nu! Den här kombinationen är magisk!

Vetedeg
50 gram jäst
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
13-14 dl vetemjöl
2 tsk stött kardemumma
0,5 tsk salt
150 gram smör

Fyllning
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl kakao

Ägg
Pärlsocker

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt sedan socker, kardmumma, salt och nästan allt mjöl. Ta lite i taget och försök att inte stirra dig blind på mängden utan försök känna på degen, den ska släppa kanterna men samtidigt vara lite klibbig. Arbeta nu in det rumsvarma smöret i tärningar och knåda degen kraftigt ett par minuter. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Rulla ihop degen och skär klassiska bullar eller så viker du ihop degen långsida mot långsida, skär centimetertjocka remsor som du sedan tvinnar till en knut. Låt bullarna jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.

  • Mat & Bak
  • (4)

Gillar

Kommentarer

Let it snow

söndag, 19 november, 2017, 19:00

Godkväll, än är ni ett gäng som fortfarande kikar in här trots att det ekar, väldigt roligt förstås! Jag lovar att bättra mig men ni vet, livet kommer emellan ibland och sedan går tiden av bara farten och man tvingas prioritera sin dyrbara tid.

Har snön fallit hos er, vart ni än nu bor i det här avlånga landet? Än lyser den med sin frånvaro i Skåne men jag håller tummarna för att den snart kommer. Vi närmar oss första advent med stormsteg och det vore så mysigt om vi kunde få ha en vit decembermånad och sen är jag så nyfiken på att se barnens reaktion vid första snön! Snart ett och ett halvt år gamla och de lär sig något nytt varje vecka och känns så stora och medvetna på ett helt annat sätt nu än förut. Intensivt är bara förnamnet men det blir bara roligare och roligare med tiden, och det är så roligt att se hur de utvecklas!

  • Allmänt
  • (4)

Gillar

Kommentarer

Hallonpaj

söndag, 29 oktober, 2017, 11:05

Long time no see. Tiden springer iväg, jag säger det jämt, men det tåls att upprepas. Snart går vi in i november och vi närmar oss advent och julmys. Barnen blir ett och ett halvt år bara dagarna innan julafton och jag tycker bara det blir roligare och roligare ju större de blir. Vardagen blir på ett annat sätt, ska vi åka iväg på utflykt ett par timmar behöver vi inte packa för en hel armé utan ett par blöjor räcker oftast, resten kan man alltid köpa och det är en sån frihet. När de var små bebisar var man tvungen att anpassa efter deras rutiner på ett helt annat sätt. Men alla faser har ju sina för och nackdelar.

Nu har de börjat leka mer och mer med varandra, pratar på som bara den, båda har en vilja av stål och humör som heter duga, undrar just vem det kommer ifrån... Hihi. Vill gärna vara med mig i köket och den här goda pajen funkar året om! Du kan variera med bär/frukt som du vill efter säsong, nu tror jag att äpple/kanel hade varit en hit, och så är den busenkel att baka!

Hallonpaj 6-8 bitar
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 dl cream fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
200 gram hallon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke förutom hallonen, häll smeten i pajskalet. Lägg ned hallonen i smeten och grädda den sedan i mitten av ugnen 30-40 minuter. Fyllningen ska ha stannat. Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

  • Mat & Bak
  • (6)

Gillar

Kommentarer

amandabloom

  • Gå till Profil
  • Gå till Startsidan
  • Gå till RSS
  • Gå till Sitemap

Blogga på Nouw

  • Skapa konto
  • Tjäna pengar på din blogg
  • Tagga produkter med Metapic
  • Flytta din blogg till Nouw

Bloggar

  • Allmänt
  • Annat
  • Design & inredning
  • Foto
  • Föräldraskap
  • Hästar & ridsport
  • Mat & recept
  • Mode
  • Personligt
  • Resor & utland
  • Sport
  • Träning & hälsa

Nouw

  • Magazine
  • Allmänna villkor
  • Sekretesspolicy
  • Kakor
  • Kontakta oss
  • Hjälp
  • Driftinformation
  • Build: 2020-12-16 15:05