Småskrattar ni också åt folk som har studiefrasen "livets hårda skola" på sociala medier?

Jag gör det iaf. Det komiska är att det är ungefär samma folk som har det. "livets hårda skola" är ett annat ord för:

OUTBILDAD!

Har funderat och kommit fram till målgrupperna som har gått på "livets hårda skola"
(obs. inget jag skriver är riktat mot en enskild person. Målgrupperna är baserade på sterotyper)

Målgrupp ett: flippade totalt på gymnasietiden. Struntade i allt och fick valet att gå om ett år eller inget alls.
- Du valde inget alls. Låg hemma i sängen, pillade navelludd och ansåg att alla va emot dig. Dina föräldrar tjatade på dig att börja arbeta. Därför har du traumatiska ungdomsår och slog revolt genom att flytta hemifrån vid 23 års ålder - Lägenheten fick du via socialen. Idag: du har eventuellt en praktik som du halvskiter i från arbetsförmedlingen eller struntar du i allt, blev av med socialbidraget när du blev utskriven från arbetsförmedlingen och lever därför på en bekants soffa eller har du en sambo du lever på.

Målgrupp 2: Du ansåg dig vara coolast och tuffast för att du började dricka alkohol vid tidig ålder. Du testade även narkotika som hela din umgängeskrets höll på med så du gick i samma ledband som de. Du har saknat ryggrad hela ditt liv och umgåtts med samhällets "slödder" som egentligen bara va ute efter ligga med dig eller dina kontakter. Du såg de som vänner. När du blivit skyldig en stor summa pengar som du inte kan betala så lägger du in dig på hem för att "komma undan" de du är skyldig pengar. Eventuellt struntar du helt i att komma tillbaka till den stan igen. Du flyr problemen men sätter dig i samma problem så fort allt lugnat sig. Du skaffar förmodligen förhållande och barn med någon i samma kretsar och gråter ut när du blir dåligt bemött och det mesta skiter sig. Du anser därför att du gått på "livets hårda skola" fastän du medvetet satt dig in i dåliga spår och fortsatt på dom med vilja.

Målgrupp 3: Du känner dig orättvist behandlad för att du inte är lika rik som din granne. Du försöker leva utanför dina tillgångar. När kronofogden kom och knackade på och tog tv:n du tog på avbetalning fast struntade i att betala räkningarna känner du att hela Sverige är emot dig. Du vill gärna ta emot men aldrig ge. Du lånar pengar av alla dina vänner&bekanta för att leva lyxen du vill ha. men betalar aldrig tillbaka pengarna. Du äter pizza/snabbmat dagligen. Du vägrar vara inskriven på arbetsförmedlingen för det är skam att gå in dit. Du försöker istället sätta dit och stämma folk till höger och vänster för att få ihop det till hyran och/eller låter din partner stå för väldigt mycket. Du vägrar arbeta då en del av dina pengar går till skatt och staten som snodde din tv. Därför har du gått på "livets hårda skola" enligt dig.


Bild lånad från google :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alla som känner mig vet två saker om mig

1. Jag är inte en pinne (jag tränar o har mig då jag vill gå ner i vikt)

2. Jag har inte mycket bra att säga om raggare.

en typical raggare (tjej) i mina ögon:

tar inte hand om sig

har jeansjacka som är väldigt sliten

luktar svett och bensin

vet inte vad smink är

tycker på något vis att dom är snyggast, bäst och vackrast - fastän dom är mer manliga än kvinnliga.

jag tycker självklart att om man vill va mer manlig - så får man byta kön. inget emot något sånt men vatusan är felet på er andra?

bara för att ni är större så behöver ni inte vara slashasar! ni ser enorma ut och enligt 90% av männen är ni motbjudande.

plus det så: pga er är modet så kasst för oss i större modell som vill klä oss kvinnligt. Jag skulle hellre dö än visa mig ute bland folk med mjukisbrallor och en jeansjacka som jag ärvt. utan smink någon gång går bra, men tjejer! vart är girl powern? och nej kalla dig inte feminist bara för att du är lat o drar på dig mjukisbrallorna. även fast du är högljud och stoltserar med lössnus under läppen så: det stinker om dig. den där falska självkänslan samt ditt klädval gör så samhället tycker illa om alla som är större.

Kan lova er att med mer kvinnligt på kroppen samt beteende så kommer ni ses som ett par storlekar mindre (nej folk ser inte er som modellsmal men du är inte lika störig i folks ögon) samt kan vi kanske tvätta bort stämpeln vi större fått inom ett par år.

visa förfan att du är kvinna om du vill vara kvinna! ​

Likes

Comments

Ja. jag menar det seriöst. barnbus, lek, skratt. allt sånt tillhör uppväxten och så ska det va.

men baksidan av allt är dessa föräldrar som curlar sina barn...

vad får ni ut av det? ett ursäktande leende eller en blick och att säga "barn är barn" eller "h*n har lärt sig på dagis"

FELFELFEL!

Om ditt barn biter andra t ex. ska då barnet komma undan med det för att "det är en sådan liten person? och för att någon på dagis lärt ditt barn att bitas?

Barn utforskar, barn testar gränser. det är DITT ansvar och se till att barnet inte gör illa andra. låt barnet få konsekvenser vid dåligt uppförande. sätt inte barnet framför en film för att skjuta upp problemet. snacka inte skit om ditt barns kompisars föräldrar som vill diskutera med dig om bitmärkena på deras barns kropp.

Jag är för betyg på dagis. kanske inte matte, svenska NO. utan utvecklingsbetyg. vett och etikett mm.

Ska verkligen en 6 åring som biter andra barn och vuxna, ett barn som är elakt verbalt mm få chansen att gå i en klass med 23 andra barn - ifall inte barnet kan bete sig?

mitt svar är NEJ.

Du har då misslyckats som förälder ganska totalt. Du har låtit ditt barn få göra illa andra människor. Då är det upp till samhället att fostra ditt barn åt dig. vid ett sånt exempel så: specialklass, mindre elever som får lära sig vett och etikett.

Jag brukar inte säga att man kan misslyckas som förälder i många fall. men ifall ditt barn gör illa andra människor och du skiter i det. - då undrar jag varför du ens skaffade barn?

Likes

Comments

dessa bloggsidor på Facebook....jag blir spyfärdig. folk tror på allvar att man vill läsa ett inlägg där du börjar visa din käft med gula tänder, eller en fot med fotsvamp?

reklam för vårtmedel/blekning av tänder ser jag helst inte alls. och OM jag nu ska tvingas se? redigera det litegrann iaf?

tänk på oss andra? jag kanske sitter här och äter en macka. också dyker dina svampiga tånaglar upp eller din gula mun? då blir det att jag slänger mat...och hur kast är inte det?

funderar på att börja ha analhåls bilder på min blogg bara för att ni ska få känna av lite spykänslor. nu pratar jag om googlebilder, med konkelbär och hela skiten.

FOLK KAN VA KÄNSLIGA OCH VILJA SLIPPA SE VISSA SAKER FFS!


Likes

Comments

Det enda jag önskar är...

Se mig som den människa jag är,  inte för den jag var när jag växte upp och testade vingarna.

Döm mig inte på vad du tror och hur du har tänkt om mig förr. Se personen jag blev i slutändan.

Fråga inte min närmsta familj om hur det går för mig i livet - ring mig istället.

Leta inte fel i hur jag tänker och tycker. Respektera den jag är och hur jag resonerar.

Jag blev bra uppfostrad, så illa kan det inte blivit av mig.

Se mig inte som konstig eller udda. Förminska mig inte genom att försöka ställa en diagnos tagen ur luften. Jag är en människa med känslor, precis som du. Och unika är vi alla på våra sätt.

- Diagnoser kan vi överlåta till läkarna.

Tro inte att du är för fin eller för perfekt för att ge mig en chans. En chans att bevisa att jag är den jag är, även om det tog sin tid. Jag behövde lite längre tid som ungdom för att utvecklas, för att ta klivet ut i vuxenvärlden. Jag är glad att jag tog mig den tiden, för det har format mig till en människa jag tror på.

Jag är samma person som jag alltid varit och jag har mognat. Jag ska inte behöva bevisa detta gång på gång. Bevisa att jag är värd att ses som en person, att jag är värd att bli bra
behandlad.

Jag är inte längre det där svarta fåret som man kan kasta åt sidan
längre.

Det kommer göra sjukt ont att släppa delar av mitt liv,
delar som involverar människor som jag har försökt få att tycka om mig som den JAG är.

Det är dags nu. Det är dags att säga ifrån.

All denna tid, all osäkerhet jag känner i mitt försök efter respekt och kärlek - där det för övrigt ekar tomt... Det gör ont i mig, bara tanken på att jag lagt så mycket tid på folk som ser mig som konstig, opassande och till och med utvecklingsstörd?

Det är tvärtom. Det är ni som är konstiga. Ni som utsätter en gren i det stora trädet för specialbehandling för att grenen enligt er inte passar in i mallen.

Det är ni som är opassande, som inte vågar vara öppna, inte vågar visa er svaga och mänskliga framför er omgivning.

Utvecklingsstörd är dock en diagnos. Jag tillhör inte den gruppen och förmodligen inte någon utav er heller för den delen. Tror jag.

Jag måste däremot ge er cred, på ett udda sätt. Ni har lyckats med det ni har önskat - att få en människa att känna sig så liten, så lite värd och så frultansvärt oälskad. Det lyckades ni med, ska ni veta. Jag är väldigt social utåt, jag är social på skalet. Men jag töra inte lita på att folk tycker om mig för den jag är.

Det både värsta och bästa var när ni helt slutade höra av er. Jag har en sorts tomhet i mig som jag dagligen måste fylla med att söka uppmärksamhet från andra håll.

Det bästa har inte kommit än, men det kommer den dagen jag kan släppa allt och fokusera på människorna som faktiskt finns där för mig, som älskar mig för den jag är och väljer att se personen jag är.

Jag tittar ofta på både telefonen, parkeringen och Facebook-chatten och önskar att jag en dag får ett medelande som visar att jag duger som jag är för er.

Tänk på det. Tänk på vad ord kan såra en annan människa. Tänk på hur hårt det kan bli för din nästa.

Likes

Comments

Jises vad jag saknar det blonda, men vad tycker ni? blond eller mörkhårig?

Likes

Comments

ärligt nu, jag är aktiv i Amnesty varje månad med flera 100 lappar, jag tar ställning varje månad till olika saker inom Amnesty och tycker att Sverige gör ett jävligt bra jobb när dom hjälper krigsdrabbade flyktingar.

jag är en av dom som tycker att så länge vi har plats i detta land (jag vill inte se hemlösa. det vill inte ni heller för det är inte humant alls i vårt kalla Sverige) så ska vi ta emot människor som behöver en trygg plats.

så för mig är det en sjuk kränkning när du, vem du än är kommer fram och ska ragga klockan 00.30 när jag är på macken för att köpa Alvedon. när jag nekar för min sambo står bredvid och just för den saken att: jag är upptagen, klockan är halv 1 på natten och jag har fruktansvärda menssmärtor så jag står och halv grinar med grimaser. kommer fram, får en diss och sen skriker rasist efter mig.

Jag förstår utsattheten, SD har verkligen målat upp oss svenskar fint (sänder lite avsky och förakt till partimedlemmarna som höjer tummarna för rasismen som målas ut i allmänheten).

Men! du tog en chans att ragga på en tjej halv 1 en natt till en onsdag som står med en Alvedon i handen, har en man med sig och ser allmänt less ut. du borde då förstå att risken för diss va väldigt hög. och det gör mig inte till rasist.

Jag hoppas du snubblar över denna text och inser att vi svenskar inte alls är så elaka som SD målar ut oss för. vi är långt ifrån alla som är för rasism. Och jag hoppas att du lär dig att inte använda ordet rasist om folk till höger och vänster. ett nej är inget fuck you finger.

ett nej är ett nej.

Likes

Comments

​idag finns det så många idioter som får ha sina barn kvar, som ens får bli gravida?

tänk efter noggrant.

hur många känner du som:

haft föräldrar med beroende på alkohol eller narkotika?

blivit misshandlad hemma?

vuxit upp med passivt beroende?

eller:

hade du en klasskompis som:

va trött, smutsig och alltid klagade på hunger och trasiga kläder väldigt ofta? ​

varför lät vi detta hända? varför gjorde inte de vuxna något?

varför kan inte denna föräldrakurs va någonting man måste få godkänt för?

Idag vet jag en hel drös som jag föraktar. som jag spyr på. det är att stoltsera om att man varit nykter så och så länge. för ens barns skull?

dina barn. du vet den där lilla tjejen som gråter på nätterna, eller din son som söker tröst i sina gosedjur när du ligger med en överdos i soffan. Tror du att din nykterhet kan göra dina barn glömsk?

dom har redan sett sina föräldrars beroende, dom har sett det ett barn aldrig ska behöva se.

Så lägg ner att vara stolt över dig själv för att du slutade försent med skiten. dina barn kommer alltid älska dig. men dom kommer aldrig glömma bilderna av dig nerpissad och däckad på soffan.

eller när du hellre köpte din äckliga spruta med knark eller din flaska Explorer istället för att köpa hem mat till dom.

är det något att vara stolt över att socialen va dig i hälarna för att barnen skulle få komma till ett riktigt hem? så du tvingade dig att bli nykter bara för egoistiska skäl? för att du inte skulle behöva sakna barnen när dom skulle få chansen till ett riktigt hem? tänk om barnen skulle få chansen att få bo i ett vackert två våningshus och ha husdjur och ha familjemiddag? få rena kläder och smörgåsar till frukost istället för att äta en veckas gamla rester bestående av utgångna bruna bönor ur burk?

jag kommer aldrig förstå varför socialen ses som onda. när dom finns där för oss. dom hjälper väldigt många med att komma till rätta. sluta spotta på dom och inse att dom vill att den där lilla tjejen i grannporten som alltid är smutsig och alltid är rödsvullen av gråt väl? dom vill att hennes framtid inte ska bestå av eget bruk av alkoholen och knarket. att hon som ung ska hamna i brottsregistret.

Jag ÄR stolt över att mina föräldrar gett mig en fin barndom utan fula hemska minnen. och jag kommer ge mina barn samma sak!

Barn ska inte behöva va i samma rum som varken tobak, narkotika eller alkohol. ​

Likes

Comments

folk, åh vad jag avskyr folk!

det är

"Amanda snackar skit"

"Amanda skriver skit"

"Amanda gör det och det och det"

tror ni seriöst jag är så intresserad av er?

jag säger elaka saker till folk som hugger mig i ryggen. men det gör jag gärna öga mot öga.

har du huggit mig väldigt enormt hårt i ryggen. vilket det finns två stycken som gjort finns chansen till att du får läsa om vilken idiot du är här i bloggen. men det här handlar om 2 människor som gjort riktigt grova saker.

t ex. firat när Hampus dog som den ena gjorde och den andra har i 4 år försökt mindfucka mig totalt.

ni andra?

ni som jag har otalt med.

se inte er själva i mina texter.

Ni har redan visat att jag inte ska lägga energi på er. så för mig är ert liv väldigt ointressant och för mig existerar inte ni med era påhitt. ​

Likes

Comments

​får skit än idag för vad som hände för ett år sedan. Men ska förklara för er nu en gång för alla.

ni som ger mig skiten? jag förstår att valde sida den gången då jag och Mikael gick ifrån varandra.

men när inte ens Mikael ger mig skit så vem gav er det arbetet?

och om jag inte vill va vän med er på Facebook? det är inte samma sak som att jag ger er skit. utan det är mer "GE MIG PRIVATLIV där ni inte snokar." där ni inte frågar ut mig om jag är otrogen när jag skriver hur mycket jag saknar min hund. det är patetiskt.

Om jag skulle varit otrogen, gått bakom Mickes rygg, levt dubbelliv och haft 2 förhållanden....så är det inget för er. det är mitt liv, Mickes val att va med mig eller inte.

kalla mig hora, slampa eller vad ni vill. men inget av det stämmer.

och det roligaste: mitt liv, mitt val. och ni är aldrig inbjudna att va med i vårt liv igen.

Likes

Comments