Textil materiallära

Efter att jag gått halva kursen av textil materialläxa så är jag så nöjd och stolt över mig själv som tog tag i det. Det var så värt tiden! Det var ett helt gäng blivande inköpare på kursen och även inköpare som jobbat en längre tid. Vi alla hade samma mål och intressen så det var verkligen mitt i prick.

Under dessa 12 timmar (lördag och söndag) så har jag blivit så medveten om vad för kläder jag egentligen har på mig och hur dom tillverkas. Jag tyckte att själva tillverkningen av tyget var mest intressant då vi fick se vart själva fibrerna kommer ifrån, ex växt/djurfibrer eller konstfibrer. Ni vet yllet på en ullkappa eller hur man får fram polyester. Jag har till och med lärt mig vilket tyg och material som är bäst när det gäller brandsäkerheten, SÅ VIKTIGT EGENTLIGEN. Och vad som är mest miljövänligt, inte ofta man tänker på att en tshirt kan ha gjorts med dom mest farliga kemikalierna som finns.

Så ni som känner er intresserade av kläder och kanske till och med arbetar med detta så är det en väldigt bra kurs att gå. Jag vet att jag kommer ha behov utav detta som inköpare då man har mycket kontakt med leverantörer av varor etc. Vår lärare tipsade även om att det är viktigt som inköpare att kunna sina tyger och material.
Så Alina, som tipsade mig, ska ha ett stort tack!

Efter kursen på lördagen så mötte jag upp Hanna och Clara för en eftermiddagsöl, ja den satt fint måste jag säga. Vi åkte sedan hem för att fixa oss och dricka lite mousserande till bra musik. Hade bord på ett ställe, La cucaracha, ett tapas ställe på samma gata som Hanna bor på. Vi åt en perfekt middag och tanken var att gå upp till Hanna igen för att dricka lite vin och mysa. Men en drink blev till två och det slutade med att vi dansade salsa hela kvällen. Så jäkla jäkla kul! Nu måste jag bara ta en kurs i salsa också haha.

Gillar

Kommentarer

paulawallin
paulawallin,
Jättehärliga bilder!!
nouw.com/paulawallin