livet

Tjenixen vänner!

Är peppad inför denna höst. Är i ett läge i livet där jag kan forma mig och min vardag precis så som jag vill. Den senaste veckan/veckorna har varit tuff för mig och min familj på grund av anledningar som man aldrig hoppades få uppleva. Men. Detta gör det mer självklart att man måste få lägga energi och fokus på det man vill göra, ta hand om sig själv. Saker som är bra för en, saker som ingen annan kan ta ifrån dig. Du har en chans att vara lycklig och det är i detta liv. 

Jag har lovat mig själv detta:

Kosten - läsk, godis, alkohol, småätandes. Jag och min kropp går inte ihop med dessa saker i för stora mängder. Jag vet det! Men, jag behöver få unna mig godsaker. Speciellt god mat, kanske ett glas vin och bra umgänge framförallt. Det är ju livet. Jag ska dock ge mig chansen att äta bättre, orka fokusera på bra mat, men såklart god mat. Jag blir alltid piggare och gladare av det. Men jag tänker inte leva i värld där jag måste svälta mig själv, inte äta godis på helgerna eller ha dåligt samvete för något utav det. Rätt mängder helt enkelt. Ska få ett kostschema av Elena och så ska jag utgå från mig själv och ifall det funkar för min kropp. 

​Träning - jag älskar att träna, det har alltid varit en stor stor del av mitt liv. Har äntligen hittat glädje i fotboll igen vilket jag ska ta till vara på. Träningen är en stor del i hur mitt humör är, utan träning blir jag rastlös och alltför mottaglig av sjukdomar. Jag måste pusha mig själv lite ytterligare. Jag pluggar nu och har minst 2 dagar som jag inte behöver vara i skolan. Jag ska låta mig själv hitta tiden att ta mig till gymmet, gå ut på en promenad eller kanske till och med testar nya saker som att simma. SKULLE VA SÅ KUL! Och så länge det är kul så finns det inga begränsningar.

Schemalägga - Fick rådet av Elena att schemalägga mina rutiner. - vila, plugga, egen tid, YOU NAME IT! Jag är en tjej med stort kontrollbehov och får lite smått panik när saker och ting inte är planerade eller så som jag vill ha det. Jag behöver bara få in rutiner och följa dom. Behöver inte vara en livsavgörande rutin men något att gå och sträva efter. Det är alltid skönt att lägga sin egen tid på det man vill göra. 

​Göra roliga saker - ​Hej o hå, roliga saker kostar oftast har jag alltid tänkt. BIG NO! Jag vet att det roligaste sakerna jag vet är att umgås med vänner, med eller utan någonting kring. Sen ska man kunna unna sig själv saker. Åka till Stockholm om det ger mig energi, köpa en tröja, gå på bio, ta en promenad. Saker som ger en energi, det är så viktigt. Livet är ju NU, varför lösa bort tiden med att inte göra någonting alls. Njut njut njut. Sluta ha dåligt samvete. 

​Sätta mål - ​Vad vill jag just nu? Jag vill vara glad. Det är den absoluta största saken för mig just nu. Att vara glad. Göra saker som gör mig glad och får mig att tänka positivt. Jag har även ett ett större, ett mår konkret mål tills jul. Jag ska öka min muskelmassa igen.. Träning igen tänker ni, men det är något viktigt och som jag har känt ångest för sedan jag slutade spela fotboll. Jag har levt med en vältränad kropp hela livet, tills det att jag slutade med elitidrotten. Jag behöver inte överdriva men jag ska träna tills det att jag känner mig "hemma" igen. Handlar inte om att få ett sexpack med magrutor eller biceps stora som meloner. Jag vill hitta tillbaka till min kropp.
​Jag ska även ha ett mål att göra ALLT jag kan i skolan. Philip har lovat mig en resa om jag håller det. Va säger ni om det? haha. MOTIVATION! 


Det är så små saker i livet som gör mig glad och lycklig. God mat, en bra film, vänner, skratt, kramar, klia på ryggen, bada, gosa med mina hundar, va helt störd med mina syskon, träna, flamsa, roadtrips, deeptalk, pepptalk. Varför inte ta till vara på det mer? 

Livet är så skört. På ett enda jävla litet skit ögonblick kan allt vara förändrat. Jag vet det. Ska våga ge mig chansen att ta hand om mig själv och det jag vill. LIVET ÄR NU! 

Gillar

Kommentarer

Josefine
Josefine ,
Fin text Amanda ❤️Saknar dig hjärtat
Amandaaolsson
Amandaaolsson,
Åh ja saknar dig! ❤️ nouw.com/amandaaolsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229