Glad första advent! Igår var jag, Oscar, mamma och min syster en sväng till Tuna Park och shoppade lite. Närmare kvällen firade vi som sagt Thanksgiving, det blev inte lika stort som förra året då vi var 8 pers och festade efter middagen utan vi åt bara god mat och drack lite vin men det var supermysigt. När vi kom hem kollade jag och Oscar lite serier, tror vi somnade runt ett och vaknade halv tolv idag! Tråkigt att vi sov så länge när han skulle köra hemåt rätt tidigt.

Idag har vi i alla fall gjort ett pepparkakshus, mitt första någonsin. Jag blev rätt nöjd för att vara första gången. Efter att han hade åkt bakade jag och mamma lussebullar och satte upp julpynt. Myyyys! Gud vad jag älskar vintern och julen.

Kvällen kommer jag nog ägna mest åt plugg och kanske kolla ett eller två avsnitt av en serie. Sen väntar också min långa söndagsdusch som jag ser fram emot! Ha en trevlig kväll, kram!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Thanksgiving förra året <3

Snodde denna från Kenzas blogg, men tycker listor är så jäkla kul så kan inte låta bli!

Bäst hittills denna vecka: Att jag var med i tidningen i tisdags och har fått prata ut med vänner och familj och lättat lite på hjärtat.

Sämst hittills denna vecka: Jag har haft väldigt mycket ångest och dåliga dagar denna vecka + att jag har råkat åka på en liten förkylning.

Det här tänker jag mycket på: Livet i allmänhet.

Vad jag har på mig idag: Ljusa jeans från GinaTricot och en svart topp (min favorit just nu!) från Veromoda.

Fredagssminket: Den vanliga basen (CC-cream, concealer, puder, contour), bryn, lite lätt ögonskugga och mascara.

Nästa vecka ser jag fram emot: Att gå in i den sista månaden för 2017 och få mitt CSN haha.

Vad jag gör denna fredag: Oscar, min pojkvän, är påväg hit från Skåne as we speak. Så han lär nog vara här vid kl 23 ikväll och då ska vi nog bara se nån film och sedan sova. Fram tills dess ska jag bara chilla och plugga lite.

Morgondagens planer: Imorgon är det Thanksgiving-middag med vänner som gäller! Vi hade det förra året och tänker fortsätta på den traditionen. På dagen ska jag, mamma och Oscar förmodligen till Eskilstuna och köpa lite julklappar, mys!

Vad jag ska göra på söndag: Då ska jag spendera lite tid med Oscar innan han åker hem igen, vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Funderar på om vi ska göra ett pepparkakshus då det är första advent och jag har faktiskt aldrig gjort ett pepparkakshus förut! Sedan blir det nog plugg och lite förberedelser inför en ny vecka som gäller.


Likes

Comments

Bild från Strengnäs Tidning

Hej på er! Jag har precis gjort färdigt det skolarbete som ska vara färdigt, känns så skönt. Så nu är man ikapp och kan lugna ner sig! Dock finns ju alltid gymnasiearbetet att jobba på, men det får vänta. Jag undersöker framtiden för podcasts tillsammans med Towe. Med tanke på podcasts! Jag har ju en! Det Sista Året, jag nämnde det i förra inlägget men tänkte gå djupare in på det nu. Jag och Towe, min vän, driver då podden Det Sista Året. Tanken med podden är att vi ska uppmärksamma de frågor och funderingar som finns hos en ungdom som snart ska bege sig ut i vuxenlivet, alltså där vi är just nu. Hur många högskolor finns det? Vart hittar man billigast boende? Körkort? Det finns ju så mycket som man undrar över! Vi snackar även om andra ämnen som psykisk ohälsa, förhållanden och kroppsideal. Hittills har vi släppt sex avsnitt och det sjunde kommer ut imorgon. Varje onsdag i podcast-appen på iPhone och på vår hemsida kommer det ut ett nytt avsnitt.

Idag var vi faktiskt på framsidan av den lokala tidningen också! Så himla roligt. Vi tycker detta är såååå kul och vill fortsätta så länge vi kan. Kolla gärna in artikeln här och kolla även in vår hemsida www.detsistaaret.wix.com/detsistaaret. Kram!

Likes

Comments

Här har ni mig!

Känns lite larvigt kanske att presentera sig, jag menar, det är ju ändå bara mina nära och kära som kommer läsa denna blogg till en början. Eller? Ah, vi kör en kort presentation i alla fall.

Hej, kanske man ska börja med. Jag heter Amanda Andersson. Jag är 18 år och bor i lilla Stallarholmen där jag är born and raised. Just nu går jag sista året på Thomasgymnasiet i Strängnäs, där läser jag ekonomi. Jag har precis startat upp en podcast med min bästa vän som heter "Det Sista Året", den hittar ni i podcast-appen och på vår hemsida (www.detsistaaret.wix.com/detsistaaret). Jag har en sjukdom, diabetes typ 1, sedan 13 år tillbaka. Notera att jag har typ 1, jag fick alltså inte den för att jag ätit för mycket socker, för att jag var överviktig osv, det är andra typer av sjukdomen. Diabetes typ 1 är en kronisk sjukdom och orsaken till att man får den är för att bukspottskörteln slutar producera insulin (det som "rensar" bort sockret i kroppen) och då får man själv se till att man får insulin, för att inte dö helt enkelt, genom sprutor eller insulinpump som jag har.

Vad mer kan jag nämna om mig själv? Jag hänger mest med vänner och så har jag en pojkvän i Skåne som jag hänger med också. Jag är egentligen inte en så rolig person, haha. Jag har inga riktiga fritidsintressen utan mina intressen ligger i arbete typ. Har jag inget skolarbete eller podd-arbete att göra så blir jag uttråkad, för då har jag inget att göra (konstigt jag vet). Däremot har jag haft intressen som säkerligen ligger kvar någonstans inom mig, men dem har jag inte haft tid för pga just mycket plugg, så dem har liksom försvunnit ur mitt liv och när jag väl har fritid så har jag inte tagit upp dem igen. Förstår ni mig? Och det finns saker som jag skulle tycka var kul och som jag gärna skulle hålla på med, men jag har liksom inte tiden så det får vänta tills jag tagit studenten i vår och kan "bli människa" igen.

Nu känner jag att detta inlägg blev för långt så jag ska avrunda här. Men, här kommer jag helt enkelt skriva om mitt liv och mina tankar. Mest för att själv kunna gå tillbaka i framtiden. Hoppas nån kanske tycker det är intressant att läsa i alla fall!

Vi hörs, kram!

Likes

Comments