Header

I went down to the river,

I sat down on the bank.

I tried to think but couldn't,

So I jumped in and sank.


I came up once and hollered!

I came up twice and cried!

If that water hadn't a-been so cold

I might've sunk and died.


I took the elevator

Sixteen floors above the ground.

I thought about my baby

And I thought I would jump down.


I stood there and I hollered!

I stood there and I cried!

If it hadn't a-been so high

I might've jumped and died.


So since I'm still here livin',

I guess I will live on.

I could've died for love-

But for livin' I was born


Though you may hear me holler,

And you may see me cry-

I'll be dogged, sweet baby,

If you gonna see me die.


Life is Fine, Langston Hughes

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godkväll på er!


Som ni kan utläsa från rubriken utav detta inlägg så kommer jag ikväll skriva om mössprovning. Mössprovning är -för er som inte vet- en sak man går på för att testa ut vilken typ av mössa (och vilken storlek) som passar en inför studenten. Detta året hade vi tydligen dessutom tur med att ha möjligheten att ändra vad vi ville med mössorna, vilket enligt mig var väldigt kul, då vi alla faktiskt inte har samma smak på sådana saker.

Detta gjorde iallafall jag och resten utav årets studenter i skolan nu i fredags. Då hade vi besök från ABC-Gruppen och vi fick testa oss fram till rätt storlek, och hade chansen att kolla på alla tillval och ändringar man kan välja att göra (färg, texter, material, osv. osv…) på sin mössa. Sedan fick vi dessutom chansen att sitta kvar en stund för att göra våra beställningar direkt, vilket jag och flera av mina kompisar gjorde. Dock har jag känt i några dagar att jag inte riktigt varit nöjd med min design, så jag gick faktiskt in på deras hemsida nu ikväll och gjorde lite ändringar på mössan, samt att jag valde att inte köpa med något champagneglas då jag inte kan se mig själv använda det i framtiden, och jag försöker verkligen bli bättre på detta med att inte köpa onödiga saker…

Nu efter senaste ändringen blev jag faktiskt väldigt nöjd med min mössa, och längtar så efter att få hem den, trots att det är jättelångt kvar tills själva studenten.

För er som är intresserade så hittar ni all deras information på deras hemsida, vilket ni hittar HÄR (länk)

Likes

Comments

Hej!

Hur är det redan torsdag igen? (It’s beyond me, how fast time flies…)

Jag hoppas att ni har haft det bra sen sist, och att eran dag började bättre än vad min gjorde...haha.


Min morgon började med att jag vaknade på HELT FEL “sida”, och mitt humör var så lågt, att jag i stort sett hatade allt och alla fram tills jag satte mig på tåget mot Uddevalla. Valde dessutom att använda mina nya skor som jag köpte i Göteborg i helgen, vilket visade sig vara en väldigt dålig idé då det slutade med att jag nu sitter med två grova skavsår på varje häl… Började känna av skavsåren sisådär 5 minuter efter jag lämnat huset imorse, vilket gjorde att jag i stort sett har haltat mig fram genom dagen efter det...

Förutom detta lilla mishap, har dagen egentligen varit rätt så bra. Var på möte med banken tillsammans med mina klasskompisar som jag nu har startat ett UF företag med, men eftersom de tydligen har ändrat reglerna sedan förra året när vi startade vårt förra UF företag, måste vi tillbaka på måndag igen, då med alla papper som behövs för att starta upp vårt konto (ugh…).


Utöver detta passade jag även på att käka lunch ute med pappa under min lunchrast då han ändå var i Uddevalla och jobbade idag. Dessutom fick jag ta mig en (haltande) promenad bort till UMO när jag kom till tanum efter skolan, då jag behövde förnya mina p-piller ytterligare ett år (kan säga att jag blev glatt förvånad när jag upptäckte att det nu är en ny sköterska som bemöter än på drop-in tider, så hurray för det), och sedan tog jag och mamma en tur och skänkte en massa kläder vid en utav "containrarna" som finns i tanum, då vi båda lyckats rensa ut en sjuk mängd utav kläder från våra garderober.


Igår började jag även se om TV-serien Vampire Diares -igen- så ska nu återgå till det en stund. Ska väl också försöka få lite matte gjort innan sängen ropar på mig för natten, så ha nu en superskön kväll allihopa, så hörs vi.

Skorna hittar ni här --> Feetfirst.se eller liknande (fast i skinn istället för mocka) på Gants' egna hemsida här --> Gant.se

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!

Det är äntligen helg! Va? Jag tycker veckorna går så jäklans fort, och att jag då dessutom har varit hemma en hel del de senaste två veckorna gör ju så att det känns som att tiden går ännu snabbare...


Anyways, ikväll tänkte jag faktiskt tipsa er om två fantastiska podcasts.

Mellan hösten 2015 och sommaren 2016 lyssnade jag på en specifik podcast VARJE kväll då det var det enda sättet för mig att somna. Då jag alltid har så extremt mycket tankar som snurrar runt inuti mitt huvud, är ljud det enda sättet för mig att slappna av och koppla bort alla tankar. Ett tag provade jag att lyssna på musik för att somna, men det gick inte alls, utan det gjorde mig bara pigg (antagligen hade jag fel typ av musik på, men måste lyssna på musik jag tycker om, annars blir jag bara irriterad...), så numera kollar lyssnar jag alltid på Youtubeklipp tills jag lyckas somna...


· Första podcasten jag vill tipsa om heter The Comedy Button, och är en amerikans podcast som är inriktad på komedi (surprised??). Detta är podcasten jag lyssnade på VARJE kväll i över ett halvår, och är egentligen bara fem amerikanska killar/män (?) som sitter och pratar om ämnen som varierar mellan "nördsaker", pinsamma historier och helt vanliga konversationer om livet.

· Andra podcasten jag vill tipsa om började jag lyssna på häromdagen, efter att min vän föreslagit den åt mig, podcasten heter P3 dokumentär, och är en svensk podcast från Sveriges Radio. Inriktad på att berätta om de tragiska händelserna i vår historia, får man höra intervjuer med människor som blev en del utav historierna. En del historier jag hört om får mitt hjärta att totalt brista, någon har fått mig att gråta, och någon lyckades få mig att må fysiskt illa...


The Comedy Button finns att lyssna på på appen SoundCloud. Ni hittar båda podcasts på appen Podcaster som är förinstallerad på Iphone, samt att de båda finns att lyssna på på respektive hemsida.

Likes

Comments

And what is Life? An hour-glass on the run,

A mist retreating from the morning sun,

A busy, bustling, still-repeated dream.

Its length? A minute's pause, a moment's thought.

And happiness? A bubble on the stream,

That in the act of seizing shrinks to nought.


And what is Hope? The puffing gale of morn,

That of its charms divest the dewy lawn,

And robs each flow'ret of its gem -and dies;

A cobweb, hiding disappointment's thorn,

Which stings more keenly through the thin disguise.


And what is Death? Is still the cause unfound?

That dark mysterious name of horrid sound?

A long and lingering sleep the weary crave.

And Peace? Where can its happiness abound?

Nowhere at all, save heaven and the grave.


Then what is Life? When stripped of its disguise,

A thing to be desired it cannot be;

Since everything that meets our foolish eyes

Gives proof sufficient of its vanity.

'Tis but a trial all must undergo,

To teach unthankful mortals how to prize

That happiness vain man's denied to know,

Until he's called to claim it in the skies.


John Clare, What Is Life?

Likes

Comments

Hej! Hoppas alla har haft en bra sommar, och en bra start på hösten!

Som många troligtvis har märkt vid detta laget så är min uppdatering här inte superbra. Inte ens lite bra om jag nu skall vara helt uppriktig. Men istället för att återigen komma med tomma löften och dåliga ursäkter tänker jag nu försöka rensa lite här på bloggen, för att få lite av en nystart, och kanske lite bättre struktur på mina inlägg och dess innehåll.

Det enda jag kan göra nu är att försöka mitt bästa med att uppehålla min passion till att skriva här på bloggen, så håll ut, och håll ögonen öppna efter nya, eventuellt intressanta inlägg.

/Amanda

Likes

Comments

Likes

Comments