De 5 bedste ting ved at have en autistisk søster

Hey igen!

Denne gang har jeg tænkt mig at skrive et indlæg lidt som en opfølgning på et indlæg, jeg skrev for et godt stykke tid siden.

Tilbage i december skrev jeg nemlig et indlæg om de 10 værste ting ved at være søskende til en autist. Hvis I har lyst til at læse det, kan I gøre det her det ville i hvert fald gøre mig glad!

Men denne gang vil jeg skrive de 5 bedste ting ved at have en autistisk søster.

1. Det første jeg har valgt at tage med er, at jeg har fået en større forståelse for folk, der er anderledes end mig selv. Jeg har været tvunget til at acceptere min søster præcis, som hun er 100 % Hun kan ikke ændre på sin væremåde, det er en del af hendes handicap og derfor også en del af hende. Jeg elsker min søster og tanken om, at nogen skal behandles dårligere eller blive set ned på, gør mig så ked af det. Det er noget, alle ville blive kede af at blive udsat for. Jeg ved godt, at folk kigger mærkeligt på min søster en gang imellem. Derfor er det så vigtigt for mig, at andre ikke opfatter mig som én, der kigger mærkeligt på andre eller behandler andre dårligt. Verden ville bare være et meget bedre og nemmere sted at være, hvis vi gav plads til alle.

2. Den anden ting, jeg har valgt at tage med er, at mine forældre næsten altid er hjemme. Den er på mange måder både god og dårlig, vil jeg mene. Grunden til at de oftere er hjemme er jo, fordi der skal være en ved min søster hele tiden. Og det bliver nødt til at være en, der kender hende 100%, og ved, hvad de skal gøre i forskellige situationer. Det vil sige, at det kun er mine forældre og min søsters pædagoger/lærere, der kan gøre det. Det er virkelig rart altid at have dem hjemme. Det synes jeg virkelig, at det er, og det er nok en af de ting, jeg tager lidt for givet, når man tænker på, at forældrene i de fleste familier ofte tager ud at spise eller arbejder senere. Og selvom jeg som sagt er glad for det, har jeg også lidt ondt af mine forældre. Jeg ved, at de ville ønske, at vi spontant kunne tage ud at spise en hverdagsaften, men det er ikke en mulighed. Det er måske kun noget, vi gør et par gange om året.

3. Jeg har lært så meget nyt om hele autismespektret. I hvert fald sådan som det er for min søster. Jeg synes, det er spændende at lære om. Min søster er ikke selv i stand til at fortælle mig om sin opfattelse af verden, så det at jeg kan lære om det og forstå den verden, hun lever i, bare en lille smule er noget, jeg virkelig sætter pris på. Så det at jeg har lært så meget om et nyt emne, der ikke er så mange, der kender til, er også noget af det bedste.

4. Det har spillet en kæmpe rolle i at udvikle mig som person.Det har blandt andet gjort, at jeg er blevet god til at holde hovedet koldt i pressede situationer. Det er noget af det, jeg har været tvunget til at lære. Jeg synes også, at det har været med til at gøre mig mere moden og selvstændig. Det har gjort mig til en stærkere person, og det er jeg faktisk rigtig glad for, selvom det ikke altid er lige nemt.

5. Så nåede vi til den sidste og også den bedste. Nemlig at min søster er, som hun er. Hun er min søster, så selvfølgelig elsker jeg hende lige så højt, som jeg ville elske hende, hvis hun var “almindelig”. Jeg snakkede med min mor i weekenden, og vi kom til at snakke om, at hvis der fandtes en pille, der ville gøre hende til en almindelig pige på 8 år, så tror jeg ikke, vi ville give hende den. For selvom det er sindsygt hårdt nogle gange, og jeg ville ønske, at jeg kunne have et almindeligt søskendeforhold med hende, så ved jeg også, at min søsters handicap fylder så meget af hendes personlighed, at hun slet ikke ville være den samme person.

Det var alt, jeg havde for denne gang. Tusind tak fordi I tog jer tid til at læse med, det gør mig glad! Jeg håber, at I også vil læse med næste gang ;))

Hvis I har spørgsmål eller andet, er I mere end velkomne til at kontakte mig på amalietblog@outlook.dk

På gensyn<3

Synes godt om

Kommentarer

Marlene
Marlene,
Amalie hvor er du sej, og hvor er der mange mennesker der kunne lære meget af dig.
Knus Marlene
AmalieThorst
AmalieThorst,
Hvor er det sødt af dig! Mange tusind tak!❤nouw.com/amaliethorst
Andrea
Andrea,
Hej Amalie, spændende blog!! Vi har sendt dig en mail fordi vi skriver et projekt omhandlende søskende til børn med infantil autisme, og i den forbindelse gerne vil snakke med dig. Vi håber meget du kan finde tid til at svare.
Mvh Charlotte og Andrea
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
  • Nouw