Skrevet i : Everyday life

Har knapt hatt ferie i 1 uke og det har bydd på så mye allerede. Blant annet koselige restaurantbesøk, avslapping i parker, litt jobbingen selvsagt og to kvelder på byen med venninnene. Vi hadde vors hos meg både torsdag og lørdag før vi dro videre på byen. Og i går var vi på en Gay-bar ved navnet "Elsker", og alt som trengs og si er WOW! Tar av hatten for denne klubben, 4 etasjer med godt gjennomført tematikk og stil og sykt god musikk! Jeg sier med hånden på hjertet at dette er den beste klubben jeg har vært på i Oslo, så ekstremt moro og stappfullt med herlige folk! Anbefaler deg og ta et helgebesøk dit om du ikke alt har vært der! Adressen er: Kristian IVs gate 9, 0164 Oslo.
Og kan vi plis snakke om dette været som har truffet Oslo denne uken?! Jeg ønsker mere av dette fremover! Men dessverre har det vært slik hvert år, om vi har godværet tidlig i løpet av sommeren, forsvinner den like fort som den kom. Krysser fingrene for at værgudene er med oss! Trenger late dager i solen, bading og grilling!

Planen i dag var og ta båten fra Aker brygge over til en av øyene med Marcus og Gizmo, vi hadde kjøpt inn engangsgrill, pølser og brus men været fra morgenen i dag var ikke så lovende som det var på kvelden. Skal ta denne dagsturen til gode når været tillater det. Har ikke vært på øyene rundt Oslo enda, men det må være verdt og utforske dette i ferien for å få et lite avbrekk fra Oslo-gryta og den trykkende varmen som det kan bli i byen. Jeg hadde valgt fjellet og skogen fremfor byen til hver eneste mulighet jeg hadde fått!

Håper deres uke og helg har vært like prima som min, så snakkes vi ❤

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore

Er dere klare for sommerens beste giveaway? Det er jammen jeg :D

Jeg har vært så heldig å gjøre et samarbeid med en nyoppstartet festival, og så få dele ut 2 festival-billetter til Trestokkfestivalen som finner sted 29.juli i vakre Finnskogen!
Alt dere trenger å gjøre for å delta er og kommentere "JA", tagge den du vil ta med deg og følge meg på Instagram .
Bildet dere må kommentere og tagge finner dere HER . Jeg trekker vinneren mandag 29.05 kl 11:00 !
Kan garantere at dette blir en idyllisk og magisk opplevelse med vakre, norske omgivelser og feststemte mennesker på alle kanter! Jeg gleder meg til å få oppleve denne festivalen sammen med gode venner og halve bloggnorge!
Denne festivalen kan tilby gode artister som Madcon, Anastacia, Morten Abel og mange mange flere! I tillegg til vakre omgivelser og god mat/drikke tror jeg dette blir et av sommerens høydepunkt :)
Det som gjør denne festivalen unik er at 5% av billettsalget går direkte til Kreftforeningen, så man kan virkelig danse og feste med god samvittighet.

#sponset #ad

Vi snakkes siden skjønne lesere !

Likes

Comments

Skrevet i : Love & Family

WOW! Fikk en slik enorm respons på innlegget mitt om kjærlighetssorg, det er litt sykt faktisk. Føler meg ikke helt ferdig snakket om dette rundt depresjoner. Innlegget om "kjærlighetssorg som tar livet av deg" kan dere forresten lese her!
Det jeg får mest tilbakemelding på er hvor mye dere kjenner dere igjen i nettopp dette. Vett ikke helt hvordan jeg kan forklare det, men dere gir meg mange blandede følelser.

Er det meningen at man skal bli knust, utnyttet eller tråkket på for å kunne kalle seg "norsk ungdom" og "livserfaren" ? Eller er dette bare meg som sitter med denne følelsen? Omtrent alle jeg har snakket med har opplevd det samme eller lignende i løpet av sine ungdomsår. Og man slipper liksom ikke unna disse opplevelsene opp igjennom årene.

Føler dette emnet blir oversett mere enn det behøver, for det og sitte med kjærlighetssorg og depresjoner gnager langt inn i deg, og det kan være ekstremt tung å være alene om det og ikke ha noen å åpne seg for. Det er en følelse som kun du selv klarer og fatte og begripe, mest av alt følelses det som om ingen rundt deg forstår hva man går igjennom. Alle kommer med "gode råd" for å reise seg og komme seg videre i hverdagen. Men vett dere hva? Det er ikke så enkelt som dere tror, og at tiden leger alle sår syntes jeg er direkte oppskrytt.
Noen sår leges aldri, og det utvikler seg til store, stygge arr man må bære resten av livet.
Noen vil kalle dette en del av det og vokse opp og være ung. Andre vil kalle dette idioti, siden det er ens egen feil at man faller for feil folk, altså HVA? Man velger ikke direkte hvem man kommer til å forelske seg i, dette er noe som bare skjer på veien. Og det var kanskje ikke planlagt at det skulle skje engang, men det finnes dessverre ingen pause-knapp for uventede forelskelser.

Noen ganger må man finne sin egen vei og metode for å overleve dette levende helvette... Jeg vett at mange dager kommer til å være ekstra tunge og du vil føle deg maktesløs mange ganger i løpet av denne såre perioden.
Men jeg vil trøste deg med dette, i de aller fleste tilfeller ordner det seg. Men det er viktig å smøre seg meg tålmodighet og omringe seg av gode mennesker med positiv energi som ønsker deg vell. Mennesker som av ulike grunner får deg til å føle deg dårlig eller trekker deg ned for å styrke seg selv kan du bare kvitte deg med, de er ikke verdt din tid eller energi.

TIPS:
1.
Slett han/henne fra alle sosiale medier + tlf nr. Dette fordi fristelsene vil komme, og det kan jeg garantere deg. Du slipper og falle for fristelsen og sende en SMS eller se tilbake på gamle minner.
2. Omring deg av mennesker med bra innstilling og god energi.
3. Tørr og gå ut av komfortsonen, gjør noe du aldri har gjort før. Dra på sosiale sammenkomster og treff nye mennesker.
4. Ikke føl at du må haste deg inn i noe nytt, bruk denne tiden til å pleie deg selv og rett og slett bare være i ditt eget selskap. Det kan i mange tilfeller ikke fungere å haste inn i noe nytt da du fremdeles kan være opphengt i eksen. Og du ender opp med å såre både deg selv og din nye partner.
5. Ha et åpent sinn. Bare siden du har blitt såret en gang betyr ikke dette at alle på din vei vil gjøre det samme.

Dette er MINE råd og tips, jeg er langt ifra noen kjærlighets-guru. Men der jeg har muligheten til å hjelpe andre griper jeg den sjansen med glede ❤

Det er jo selvsagt ikke alle tilfeller av forelskelser og forhold som ender på denne måten. Men dette innlegget handler om de som ender svært dårlig.

Dette vil forhåpentligvis hjelpe deg på veien, det gjorde det heldigvis for meg.


Likes

Comments

Hei på dere!

Her om dagen fikk jeg og samboeren så sykt cravings, og bestemte oss for å lage en heftig sjokoladekake. Dette er min favorittkake. Ville dele den med dere da den passer perfekt til alle anledninger, bursdag, konfirmasjon, eller bare en helg hvor man vil ha noe ekstra godt, you name it!

Ingredienser:
250 g smør
4 store egg
500 g sukker
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
450 g hvetemel
6 dl kefir

Glasur:
200 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.

Likes

Comments

Dagen i dag har vært den beste på lenge! Likevel som jeg la meg sent i går og sto opp tidligere enn fuglene i dag så har tanken på at dette var siste eksamen holdt meg gående. Tok følge med Inga til eksamenslokalet i god tid og leste over notatene en siste gang før klokken ble 09:00. Det er sprøtt hvor fort time flyr unna når man sitter der og skriver for harde livet. Jeg var veldig fornøyd med oppgavene så krysser fingrene for det beste.

Når klokken ble 13:00, kunne jeg pakke sammen og hoppe ut av eksamenslokalet i glede! Endelig sommerferie tenkte jeg, satt utenfor og nøt solen og varmen mens jeg ventet på de andre. Jeg, Inga og Dina dro til Grünerløkka for ett velfortjent måltid og drinker på SüdØst Asian Crossover , og wow for en mat og location! Akkurat passe porsjoner for meg til å bli ordentlig mett. For ikke å snakke om den flotte drinken vi fikk, jeg EEELSKER pasjonsfrukt så denne drinken kom som sendt fra himmelen.

Resten av dagen tilbragt jeg med Marcus og vår hund Gizmo, og dette vil for mange av dere være patetisk, men jeg syntes altså det er på sin plass, for vi feiret Gizmo´s 1 årsdag i dag! WIIII, vett ikke om han eller jeg var i mest lykkerus, håper han. Vi stelte i stand med biff og leke i presang. Haha, jeg har virkelig kommet til et punkt jeg aldri trodde jeg skulle, har blitt en crazy doglady, og jeg må bare beklage til alle mine venner på Snapchat og andre sosiale medier som får lide av alle bildene og filmene av denne bikkja.. I JUST CAN´T STOP IT!
For 1 1/2 år siden var jeg tidenes katteelsker og syntes hunder kunne være i meste laget, men angrer ikke på å ha anskaffet oss hund. Det er det beste valget vi har tatt og et herlig tilskudd til vår lille familie.

Nå må jeg ta kvelden. Selvom jeg har tatt meg sommerferie fra skolen har jeg mange baller i luften for tiden og skal absolutt ikke sove vekk denne sommerferien. Vi snakkes om ikke så lenge !


Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore

Det er under ett døgn til jeg har sommerferie, og det er helt fantastisk å tenke på! Godværet har virkelig vært på sin plass denne helgen og jeg ber om at dette fortsetter utover sommermånedene.

Ting jeg vil gjøre i sommer:
1. Jobbe i Oslo, ja vett det høres kjedelig ut, men det er ekstremt deilig og ha ekstra penger når skolen begynner igjen.
2. Reise hjem til Sørlandet i slutten av juni og starten av August. Ingenting slår en ordentlig sommer på Sørlandet med konserter, skalldyr, sandstrender, båtturer, grilling og turer i skogen.
3. Palmesus
4. Reise til utlandet med samboeren (under planlegging da vi er usikre på hvor vi vil reise, nå står det mellom Hellas, Kroatia, Spania)
5. Ta med Marcus og Gizmo til prekestolen
6. Trestokkfestivalen
7. Bade og nyte late, varme dager ved Sørenga
8. Spise mye god mat/ drikke vin
9. Få en fin solkysset hudfarge
10. Grille i parker

Likes

Comments

Skrevet i : Personal

Har fått med meg at det er flere bloggere som har delt sine meninger om sin frykt for terror i Norge. Og det første jeg kjenner er ikke frykt lengre, det er sinne. Sinne fordi det er så mange som er redde, og deres frykt har kommet så langt at enkelte vurdere og holde seg unna større folkemengder og i verste fall hjemme. Det er ikke lenge siden jeg selv tenkte slik og tankene slår meg noen ganger, men hva slags liv er det? Og gå rundt og være redd for noen feige terrorister. De skal ikke vinne over oss, de har røvet så alt for mange menneskeliv og de skal ikke få røve min rett for et normalt og fredfullt liv. Jeg vett at slike ting er vanskelig og forutse, og det er nettopp derfor jeg ikke vil tillate meg og verne meg fra det dagligdagse jeg bedriver tiden med i redsel for at noe skal inntreffe der jeg er. Jeg bor i Oslo, og som Norges hovedstad kan det virke logisk at noe slikt forferdelig ville skjedd her, store folkemengde og turister. I mange land er dette noe som skjer hver eneste dag, mens Norge derimot er et tryggere land, så vi må ikke glemme hvor heldige vi er som bor her, og vi må aldri glemme de som har falt i dette landet ❤

Det er nettopp dette terrorister ønsker og oppnå, ønske om at vi skal bli fylt med så mye frykt at begeret renner over for oss. Og de tjener seg mektige på makt av vår frykt. Jeg vil ikke at det skal være slik, vi bor tross alt i et av verdens beste land å vokse opp i. Et land hvor alle er like mye verdt, alle får de samme mulighetene og rettighetene til å blant annet studere og få seg en jobb. Muligheten til et verdig liv, og mens vi sitter hjemme i sofaen vår i dette fredfulle landet, er det mennesker som på andre siden av kloden ikke har et trygt sted og sove, deres grunnmurer har blitt revet ifra dem og hver eneste dag er en kamp for å overleve. Deres ønsker om et bedre liv er for mange bare en fjern drøm. Og for de få som ofret alt for å få familien og seg selv til et tryggere land for et tryggere liv- så skylder vi dem varme velkomster med åpne hender. Det at vi lar frykten vinne fremfor å leve livet vårt som beste vi kan er bare trist.

Jeg skal ikke la meg selv være redd lengre, det beste vi kan gjøre er og engasjere oss og hjelpe de som har lite eller ingenting.Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life

Gratulerer med dagen som var til store og små. 🇳🇴 17.mai er min favorittdag av alle dager i året! Da kan man hoppe og danse midt i gatene, spise så mye is og pølse man vil og sprette bobler til frokost. Hvert år prøver jeg å få med meg barnetoget for det gir meg så mye tilbake av følelser. Jeg blir både glad og rørt av at alle mulige mennesker og etniske bakgrunner kommer sammen i felleskap og bare synger, smiler og gratulerer hverandre med dagen på Norges bursdag. Dere syntes sikkert dette er teit, men det syntes ikke jeg, for jeg blir veldig emosjonell når nasjonalsangen vår spilles og synges, gråter hver eneste gang.. Ikke bare fordi det er en flott sang og tekst, men fordi vår forfedre har ofret sitt liv for at vi skulle få en trygg og stabil fremtid. De kjempet for vårt fedreland, og i 1814 fikk vi vår Grunnlov! Bare se hvor fantastisk Norge er i dag. Vi som har vokst opp i Norge har vunnet Jackpot, og vi må aldri la oss glemme hvor heldige vi er som kan kalle oss Nordmenn.

Gårsdagen var så bra! Foruten at jeg var så ekstremt trøtt når jeg sto opp at jeg vurderte sterkt om jeg skulle droppe Champagnefrokosten, men nei! Vettu hva, det får da finnes grenser for hvor sløv jeg kan være! Jeg klarte jammen meg og forsove meg 30 minutter og måtte bare hive meg rundt fort som fy. Da jeg kom traskende ut og satt meg på trikken som skulle fraktet meg hele veien til Sofie (som hostet Champagnefrokosten), så stopper den på første holdeplass og sier "Dette er endestasjon, sentrum er stengt i dag". Jeg som alt var forsinket kastet meg inn i den første taxien jeg så. Om ikke det skulle være nok med at jeg alt var sent, tror du ikke drosjesjåføren kjørte meg til Frogner når jeg sa jeg skulle til Jernbanetorget, og kjørte feil 3 ganger. Når jeg endelig kom til Jernbanetorget hadde trikken jeg skulle ta videre byttet holdeplass så jeg trasket rundt og prøvde og finne ut hvor denne hadde tatt veien. Fant selvsagt trikket og kom meg av gårde mot Nordstrand.
Fremme hos Sofie var frokosten på plass og bordet så pent pyntet. Ordentlig gjennomført fra A til Å. Og det skulle nesten bare mange når jeg feiret dagen sammen med en bukett av flotte og herlige jenter!

Vi klemte oss gjennom tusenvis av festkledde mennesker i Karl Johan og kom oss vemodig opp til slottsplassen. Middag og drinker på Aker brygge, for så og avslutte dagen på Solli. Vi stilte oss i kø på Nox for å delta på Bubbles´n´Brunch, men vettu hva 1-2 timer venting i en kø gidder ingen av oss på 17.mai. (sånn går det når man ikke booker på forhånd), så vi dro på Sirkus som er like ved og danset og koste oss.
Alt i alt var det en vellykket feiring, manglet bare bunaden min og solen så hadde alt vært komplett! Bedre lykke neste år.

Håper deres dag var minst like bra som min!


Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life

Jeg føler meg så utbrent, så sliten, så trøtt.. Dette semesteret har vært så langt, likevel som vi startet tidlig med eksamen føler jeg det aldri kommer i mål. Men takk gud for at jeg har sommerferie om en uke. Det er etterlengtet. 22.mai, jeg teller ned dagene !
Ser frem til å snu døgnet litt, ha friheten til å gjøre hva jeg vil å kose meg masse. Det eneste som mangler nå er bare sol og varme for å virkelig få ferien igang!
Hadde eksamen i økonomi idag, og dette er ikke mitt sterkeste område akademisk men jeg kom meg gjennom det og håper selvsagt resultatet blir bra. 8/9 overstått!

Har tatt meg friheten til å ligge å purke meg på sofaen idag og se 3 filmer på rappen.
Jeg sier god natt til dere nå, skal opp tidlig og ordne meg for så å komme meg av gårde på champagne frokost. Gleder meg! På forhånd ønsker jeg dere alle sammen en fin dag og Gratulerer med dagen !


Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life

Jeg leste en artikkel for noen dager siden som virkelig grep meg, det er ingenting å legge skjul på at det suger å være ensom og alene. Nekter å tro at det er mange som velger å være alene av egen vilje. Men likevel er det alltid noen som ender opp alene og utestengt.

For å gjøre vondt verre er det ekstra tungt å være alene på en dag hvor omtrent alle i hele landet er ute og feirer og koser seg. Som 17.mai og nyttårsaften for å nevne noen.

Har selv opplevd hvordan det er å føle seg utestengt og ensom, og unner ingen den følelsen. Når man bare blir sittende hjemme mens andre er ute. Veldig sikker på at dette også er noe mange har opplevd, men føler det er "flaut" å innrømme at man har blitt utestengt. Fakta er at du mest sannsynlig kjenner noen som er ensomme i blant eller veldig ofte, så tenkt litt på det noen ganger

I artikkelen var det noen studenter som valgte å gå bort ifra sine tradisjoner med vennegjengen på 17.mai, og valgte heller å åpne dørene for andre studenter som hadde vært alene på nasjonaldagen hvis ikke det var for dem.
For en fantastisk ting å gjøre, og hva dette må ha gjort med de som fikk tilbringe en ellers flott dag sammen med flere enn seg selv! Hvilket bra initiativ! Virkelig fantastisk at det finnes slike mennesker som tenker på andre fremfor seg selv.


I år skal jeg skal feire 17.mai sammen med venninne fra skolen, da vi startet dagen med champagnefrokost for så og dra til sentrum for å se barnetoget (syntes det er så hyggelig), og tilbake for å grille senere på dagen. Planen er og dra på et utested på kvelden også, vi har bare ikke funnet ut hvilket enda.
Jeg skal jobbe tidlig 18.mai så blir ingen lang natt på meg i år. Dette gjør i grunnen ikke så mye da jeg har min siste eksamen 22.mai som jeg må forberede meg til etter 17.mai.

En annen ting jeg hadde sett utrolig frem til, men som ikke blir noe av er bunaden min. Det er uten tvil det peneste plagget jeg eier og jeg ville aldri byttet den ut for noe. MEN, hehe, denne fikk jeg når jeg konfirmerte meg, og for å si det på en fin måte så har kroppen "blomstret" en god del etter den tid. Jeg får ikke kneppet igjen på brystet lengre og har ikke tatt meg tid eller bry for å legge den ut enda. Så jepp, ingen bunad i år på meg, på tross av min sløvhet!

Håper dere har koselige planer for nasjonaldagen uansett hvilket vær det er meldt. Spise mye is og pølser, se på barnetoget, ha god middag i godt selskap og ta en ordentlig fest på kvelden.

Likes

Comments