Efter att under ett antal veckor haft ett väldigt lugnt schema där jag hade haft god tid på mig att förbereda mig inför flytten, packa ihop lägenheten och planera lite allmänt så var det alltså dags för den sista packningen. Jag hade veckan innan fått hjälp av Annie, Karin och Angelica att välja vilka kläder jag skulle ta med "sex and the city style". Alltså att jag visade upp kläder så höll de upp skyltar med "JA", "NEJ" eller "Kanske", detta genomfördes självklart samtidigt som vi åt pizza och drack mosserande.

Eftersom min pappa har en del av företaget i OC så var tanken att jag skulle skicka hälften av mina saker dit och hälften skulle jag själv ta med mig till New York. Hade även skickat med pappa en låda med grejer som han sedan skickat vidare när han ändå var i USA.

Helgen innan avresan spenderades hemma hos mamma och pappa med ett tidigt födelsedagsfirande och för att kunna säga hejdå till familjen. Jag kände mig i stort sett väldigt lugn inför avresan då allt var packat och jag bara skulle spendera sista dagen med att installera lite användbara program på datorn och inhandla lite små prylar som kunde vara bra att ha. 12 på dagen ringer pappa och säger att det tydligen inte alls gick att skicka mitt packet med kläder med honom utan att jag måste ta med mig ytterligare en resväska......

Detta säger han alltså mindre än 24 timmar innan mitt plan lyfter och precis innan han själv ska flyga till Österike. Jag kan ju inte påstå att jag varken var den gladaste eller mest avslappnade personen just då. jag stod alltså inför fyra allternativ:

1) Packa om allt och bara ta med mig en resväska

2) Skicka lådan via vanlig post (vilket skulle bli ganska dyrt...)

3)Köpa en till resväska att ta med mig

4) Åka hem till mamma och pappa för att hämta en till resväska att ta med mig

Kan ju inte säga att någon av de alternativen lockade speciellt mycket dagen innan avfärd. Men efter många om och men så kom jag och mamma överens om att hon på kvällen skulle åka hem och hämta en till resväska medans jag stannade kvar i lägenheten för att packa om. Eftersom hon dessutom fick vänta på att ladda upp bilen innan hon kunde åka tillbaka till Göteborg så stod vi äntligen färdigpackade 2 på natten, 5 timmar innan planet skulle lyfta från Landvetter.

Att sen äntligen stå där på Landvetter var helt overkligt, men mer om det kommer i nästa inlägg.

Likes

Comments

Efter två månader så har jag äntligen tagit och skaffat mig en blogg. Tanken var att jag skulle ha börjat redan innan jag lämnade Sverige, men efter att först ha saknat inspiration till bloggnamn (inte för att det blev något i speciellt innovativt slutändan ändå) och sen helt enkelt saknat tiden så hamnade bloggen långt ner i prioriteringarna. Jag ska framöver försöka sammanfatta den tiden som gått och vad jag faktiskt hunnit att göra de två månaderna som jag redan varit här.

Sammanfattningsvis så trivs jag otroligt bra här och mitt intership på PACE har verkligen varit ännu mer utvecklande än va jag först kunnat hoppas på. Lovar dessutom bilder till varje inlägg med i framtiden, men det får bli till en annan dag.

Likes

Comments