Håper dere alle har en fin lørdag! Her er jeg i skikkelig zombie-modus idag da det ble myyyye amming inatt og Ellie var en smule urolig. I tillegg stod jeg opp med Matheo mens papsen i huset og snuppa sov ett par timer til. Dagen hittil har vi brukt på å kose oss inne og jeg er faktisk alene med begge to noen timer, men for øyeblikket sover Matheo duppen sin og Ellie ligger å koser på brystet mitt 🖤 Vi tar oss nok en tur ut når M våkner, det er så vanvittig deilig at det endelig er lysere litt lenger! Været ute er også supert, kaldt men heldigvis har vi ikke hatt regn på lenge. Frisk luft har vi alle godt av, og forhåpentligvis vil Ellie sove i vognen mens vi koser oss med noe Matheo har lyst å finne på ute!


Vi skrives ♡


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments


Idag er det allerede en uke siden Ellie ble født og jeg er virkelig i babybobla! Dagene går til masse masse kos og enda mer amming, haha. Hun har hittil virkelig vært en drøm. Blid og fornøyd konstant, sover om natten forutenom å våkne for mat da selvsagt og jeg er så glad for at amming foreløpig går superfint!

Jeg merker faktisk først nå hvor mye jeg mistrivdes som gravid, jeg føler meg endelig som meg selv igjen og det er fantastisk deilig! Formen er super, med litt mangel på søvn, hehe. Også fikk halebeinet også under denne fødselen seg en skikkelig trøkk, så det er egentlig det værste. Men jeg klager absolutt ikke!

Igår var vi forresten på nyfødtfotografering og jeg gleder meg så vanvittig til å se bildene. Matheo var også med, så håper det ble noen fine av han og Ellie sammen også. Jeg kommer nok helt sikkert til å dele noen bilder når jeg får dem, hehe!

Håper dere alle nyter fredagskvelden, vi skrives ♡


Likes

Comments

❤︎ I'm ELLIE ❤︎


Hei dere! En kjapp liten oppdatering fra meg er vel kanskje på tide nå.

Fredag 16.02.2018 kom endelig etterlengtede lillesøster til verden fire dager over termin. Hun trives godt i magehuset tydligvis og ble faktisk født på min pappa's bursdag. Så dere kan tro han er fornøyd! De fire dagene på overtid var virkelig tøffe og jeg er så glad det hele er over etter nok en drømmefødsel.

Vi dro hjem allerede lørdag og alt står bra til med oss alle. Matheo er allerede så flink med henne, nesten litt for ivrig av og til. Hehe! Vi nyyter dagene og storkoser oss, Mads er hjemme i to uker og det er deilig. Akkuratt nå ligger Ellie mett og fornøyd på brystet mitt, babykos er virkelig det beste som fins!


Likes

Comments


YAY - IT'S FRIDAY


Kjapt innom for å ønske dere alle en god helg! Akkurat nå sover Matheo duppen sin og når han våkner skal jeg ha sein pannekake-lunsj klar etter hans ønske. Jeg har heldigvis hatt en grei form idag, så vi har lekt og kos oss hele formiddagen. Dager som dette er virkelig gull verdt og jeg merker at jeg setter ekstra pris på kvalitetstid som dette nå som jeg de siste mnd har lagt mye på sofaen. Det er også sol ute, så da må vi ut å nyte den når vi har spist! For en deilig deilig fredag 🖤 Vi skrives.


Likes

Comments


Hei dere!


Har dere hatt en fin Torsdag? Jeg våknet faktisk så tidlig som klokken 05.01 idag, og fikk ikke sove igjen. MEN natt til igår våknet jeg bare en gang og sov helt til halv 8! Energinivået de to siste dagene har vært upåklagelig og det er såå deilig!!! Etter mye sofaligging de siste ukene var det deilig å få unnagjort litt husarbeid og det som jeg rett og slett ikke har orket de siste ukene. Det hoper seg fort opp, spesielt med en to-åring i hus og jeg har hatt litt småpanikk for å ta med en nyfødt baby hjem for å måtte begynne å rydde. Nå får jeg bare håpe formen (og huset, haha) holder seg noenlunde frem til fødsel. Det hadde vært fantastisk om jeg hadde fått hatt denne energien frem til da, selv om jeg tviler da formen plutselig ble dårlig med hodepine og kvalme nå i ettermiddag.. Igår tok jeg jo virkelig nytte av at jeg hadde energi og det gikk i ett hele dagen, samme som det egentlig har gjort idag. Så da er det vel kanskje på tide å slappe av litt igjen.Jeg er riimelig klar for fødsel, med bare 11 dager til termin syns jeg godt det kan skje noe snart. Jaja, fordelen (som skrevet på bildet) med at hun ikke har komt enda er ihvertfall at jeg rakk vippetimen min idag. Det er godt å kunne føle seg litt fresh, tipper jeg spesielt kommer til å sitte pris på de etter fødsel. Jeg fikk også tatt meg en tur innom senteret etter timen og handlet de siste småtingene til fødebagen. Som beste-mor truser, hehe! Så NÅ altså, kan hun faktisk bare komme.

For øyeblikket ligger jeg på sofaen og skal kose meg med ny episode av Grey's anatomy og blir nok her til sengen kaller. Imorgen er det planleggingsdag i barnehagen, så jeg tenker å komme meg tidlig i seng og forhåpentligvis er formen imorgen bra også!


Likes

Comments


Vi alle som er eller har vært gravide tidligere har vel noen kommentarer og setninger vi irriterer oss over, som gravid virker det liksom litt som om det er fritt fram for hva man kan si til oss. Eller tar jeg helt feil?

Jeg har ihvertfall enkelte ting som irriterer meg at folk sier, så jeg tenkte å dele noen av dem med dere nå! Kanskje noen kan kjenne seg litt igjen?1. Nyt tiden, du kommer til å savne det når det er over!

- Å hvordan vet du liksom det? For nei, alle savner faktisk ikke det å være gravid. Jeg hater det og savnet det ikke en eneste gang etter Matheo var født. Jeg GLEDER meg bare til disse 9mnd med tortur er over!

2. Oj, så liten/stor mage du har!

- Det værste er vel kanskje når noen påpeker dette, for det er liksom helt ok å kommentere kroppen til en gravid.

3. Gå deg en tur, ta en dusj og du vil føle deg bedre og det er bra for babyen/fødsel med mosjon!

- Mye mulig, men når hele kroppen er vond.. bekkenet verker i stilleliggende posisjon og verker ut av en annen verden bare man må opp av sofaen for å gå på do, er liksom ikke en gåtur det som frister mest!

4. Folk som på DØD og liv må fortelle om den forferdelige fødselshistorien sin, hvor vondt det er eller hvor mye man måtte sy etter fødsel.

- Altså hvorfor tror du jeg har behov for å høre din erfaring hvis jeg ikke spør? Jeg gruer meg overhode ikke til fødsel, og er fult klar over at det er smertefult. Man skal jo tross alt trøkke ut en 3kg-ish baby gjennom 10cm.. Og ja, man kan være uheldig å få en ekkel fødselsopplevelse, men det er liksom ikke det man trenger å høre som gravid/høygravid!

5. At man må bære strekkmerkene/tigerstripene med stolthet, du har jo bært frem ett barn og merkene er bare bevis på det fantastiske kroppen har vært igjennom!

- Men må man det? NEI! Jeg har heldigvis ikke fått noen og er uendelig glad for det! Det er faktisk HELT lov å syns at det å ha strekkmerker er kjipt..! All ære til dem som klarer å bære dem med stolthet, men jeg vet at jeg hvertfall ikke hadde klart det. Å leve med dem måtte jeg jo ha gjort, men det er også helt innafor å være glad for å ha sluppet unna og det er også helt innafor å ikke bære dem med stolthet!

6. Du klager på at du sover dårlig nå? HAHA VENT TIL BABY ER FØDT DU!

- Jeg er helt instilt på at min baby kommer til å sove døgnet rundt i starten og at alt vil gå knirkefritt! Eller ikke..! Så klart vet man som gravid at det mest sannsynlig også blir lite søvn etter fødsel, men fordelen (hvertfall etter egen erfaring) er at jeg hvertfall får sove NÅR jeg sover! I tillegg KAN man jo faktisk være heldig å få en veldig "snill" baby som sover som en drøm og gjerne hele natta også, selv om du som har så behov for å fortelle om skrikebabyen din var mer uheldig!

7. Amming er virkelig det beste for barnet, så håper du har tenkt å amme!

- Ja, når DU mener jeg bør amme så får jeg vel høre på det du sier! Vi alle vet vel at amming er det beste, men det blir mennesker av flaskebarn også tenk. Joda, jeg er for amming og håper jeg får det til denne gangen også. Men mamming før amming, en baby har det ikke bra hvis ikke mamma'en har det greit også og man skal absolutt ikke amme for en hver pris!

8. Babyen kommer når den er klar!

- Ååå you don't say?! Jeg trodde helt seriøst jeg kunne velge selv når hun skal bli født.. Jeg hater å høre denne setningen, for jeg er fullt klar over det selv om jeg gjerne skulle hatt hun ut NÅ!

9. Ikke ta HELT av med shopping, babyen vokser ut av det fortere enn du kan blinke. Min baby brukte nemlig aldri 50 og passet str 56 i bare to uker. Du kan jo også kjøpe hvis du mangler noe etter at baby er født!

- Er du synsk du da eller og vet at min baby blir lik din? Ikke alle babyer vokser nemlig like fort, og ikke alle orker å fly rundt den første tiden med en nyfødt baby for å handle klær. Så selv om din baby vokste fort og du ikke fikk brukt alle klærne du hadde, betyr det ikke at det gjelder alle andre sine babyer også!

10. Generelle kommentarer ang kjønn og at så lenge baby er frisk spiller gutt/jente absolutt ingen rolle!

- Altså, vi ALLE kan vel være enig i at så klart er det viktigste at barnet i magen er friskt fremfor hvor vidt det er gutt eller jente. Men man kan jo alikevell håpe på det ene eller det andre kjønnet også! Det er faktisk helt lov. Ikke minst kommentarer som (for min del), "Du som har gutt fra før må vel ønske deg jente denne gangen" eller "åååh siden du har gutt er du vel såå glad for jente nå" - Joda, jeg er glad for jente og det blir gøy med en av hver. MEN jeg hadde blitt akkurat like glad for en gutt til. Og selv om man har det ene kjønnet fra før, betyr det ikke at man MÅ ønske seg det motsatte neste gang.


Så, det var altså noen av dem jeg kom på og håper at folk kan se sarkasmen og ironien i innlegget, haha! Dette er altså ting jeg irriterer meg over, men "svarene" mine er selvsagt skrevet for å gjøre det humoristisk. Noe du kjenne deg igjen i av punktene over?


Likes

Comments


Dagene går og snart er ikke den lille klumpen som ble født for drøyt 2 år siden alene med oss lenger. Tenk at han skal bli storebror! Det er egenetlig litt uvirkelig og jeg tror at i det fødsel er igang kommer jeg til å få litt småpanikk over at Matheo "plutselig" må dele oppmerksomheten vår med en liten baby.

Han koser ofte med magen, både stryker, susser og legger hodet inntil. I det siste har han også kommet med både maten sin og drikkeflaska, bretter opp klærne mine og babyen i magen skal få smake, haha! Han har fått kjenne på babyspark og sier ofte "mamma aua når baby sparka", noe som forsåvidt stemmer ganske bra så trangt som det er nå! Her i helgen sa han også plutselig at lillesøster måtte komme ut av magen, for han skulle trille henne i dukkevogna! Også ville han låne den rosa kosekluten hennes, og det fikk han selvsagt lov til. Etter hvert måtte hun få den tilbake, så da kom han å lå den på magen min, haha smelt 🖤 Han er uten tvil en omtenksom liten gutt så jeg håper jo at det vil gå helt fint når lillesøster kommer til verden. MEN man vet jo aldri.

Det er jo ingen hemmlighet at jeg gleder meg ekstremt til å føde, og helt ærlig tenker jeg ofte på om det jeg gleder meg mest til i det hun er født, er det å vite at jeg aldri mer skal være gravid eller å faktisk møte hun for første gang. Men en ting er jeg hvertfall sikker på, og det er at jeg uten tvil gleder meg aller mest til Matheo skal hilse på henne for første gang. Nå har han også startet å si navnet hennes når vi spør hva lillesøster skal hete og jeg har bare blitt mer og mer forelsket i navnet for hver gang han sier det med den ufattelige søte snakkemåten sin!Du kan få lov å komme ut å hilse på oss nå lille venn!


Likes

Comments


Da dere, kan jeg endelig si meg ferdig med fødebagen! Sist pakket jeg faktisk det meste når fødselen hadde startet, noe som også gikk helt fint. Så det er hvertfall en ting jeg er tidligere ute med denne gangen, haha!

Som andregangsfødende håper jeg at jeg med å dele min pakkeliste kan komme med noen tips til dere, jeg husker når jeg var gravid med Matheo leste jeg over alt etter andres erfaringer.Til baby!


Til meg selv!

⇾ Fire Bodyer i bomull + en i ull

⇾ Fire bukser i bomull + en i ull

⇾ Tre pysjer i bomull + en i ull

⇾ En Strømpebukse i bomull + en i ull

⇾ Muslinblanket + ullteppe

⇾ En kosekanin

⇾ To hårbånd

⇾ Hentesett

⇾ To smokker (forskjellig type)

⇾ Babynest

⇾ En tynn bomullslue

⇾ Tre par sokker

⇾ Gulpekluter

⇾ To ammebh'er

⇾ Kosegenser + bukse

⇾ To topper som er ammevennlig + en bukse som ikke er stram i livet

⇾ Toalettsaker, sminke + rettetang

⇾ Morgenkåpe + undertøy

⇾ Tøfler

⇾ Hjemreiseklær, jenas + en genser/cardigan

⇾ Mobillader + powerbank

⇾ Shampo og balsam

⇾ Ammeinnlegg både ull + engangs. Også purelan ammesalve

⇾ Helsekort, svangerskapspapir etcDette er altså det jeg personlig mener er nødvendig for min del.. og noe unødvendig da, som feks hårbånd. Det blir jo mest til bilder da, hehe!

Om jeg får bruk for alle klærne er jo ikke sikkert, men jeg er en av dem som heller pakker litt for mye enn å mangle noe. I tillegg bor vi jo 1t og 15 min unna sykehuset, så da er det jo heller ikke å bare "stikke rett hjem" å hente noe vi eventuelt skulle mangle. Også syns jeg det er greit å bruke eget fra starten av, hehe. MEN bleier, bind osv får man jo på barsel. Så det gidder jeg ikke å ta med denne gangen tror jeg.

Noen tenker sikkert hvorfor jeg pakker med jeans og rettetang, men det er enkelt å greit fordi jeg ønsker å føle meg litt fin også etter fødsel. Sist kom jeg inn i mine vanlige bukser allerede to dager etter og håper jo selvsagt jeg er like heldig denne gangen, men pakker også en behagelig bukse som er fin i tilfelle. Sist gang følte jeg meg vanvittig mye bedre etter å ha fått dusjet, sminket meg litt lett og rettet håret på dag 1 på barsel. Tenker det er viktig og også ta litt vare på seg selv hvis man har ork til det.

Alt (okei utenom babynestet da, hehe) jeg skal ha med får dessuten plass i den fine Mommy bag'en jeg er så heldig å ha fått sponset via instagram. Den rommer myye men er alikevell ikke gigantisk å drasse med seg, perfekt som fødebag!


Likes

Comments

| I samarbeid med Jollyroom |


Det er ingen tvil om at jeg ønsker å amme også denne gangen. Med Matheo fikk jeg fullammey til 6mnd som er det anbefalte og delammet til 10mnd noe jeg er superfornøyd med og stolt over. Jeg skulle gjerne ha ammet lenger, faktisk.. Men da jeg startet rett på 12t skift etter permisjon minket produksjonen og interessen hans for å amme.

Jeg var virkelig en av de heldige som absolutt slapp unna alle problemer, jeg var hverken sår, hadde betennelse eller noe av det som kan oppstå. Han tok riktig tak fra starten og jeg storkoste meg med ammingen. Jeg er fullt klar over at det ikke nødvendigvis går like lett denne gangen, men ønsket om å amme er sterkt.

Sist syns jeg det var veldig vanskelig å finne både behagelige og fine ammebh'er. Som melkeku føler man seg jo egentlig ganske lite attraktiv, haha! Så det å kunne bruke noen litt finere bh'er selv om man ammer syns ihvertfall jeg er greit. Nå har jeg fått hjem noen nydelige ammebh'er fra merket Milki hos jollyroom, jeg er såå fornøyd! De er både behagelige OG fine! Vanligvis pleier jeg å bruke 70/75D-E, disse har jeg i både M og L. Jeg tror muligens at de i str L vil passe best når melka kommer skikkelig, men syns det var greit å ta litt av hver str så jeg er "safe". Disse bh'ene er dessuten en veldig fin pris på!

Jeg har allerede brukt de siden jeg fikk de, da spiler overhode ikke er behagelig med den store magen. To av dem er også pakket med i fødebagen, en i hver størrelse. Tenkte forresten å vise dere hva jeg har pakket med meg i den en annen dag. Om jeg rekker det før fødsel da, hehe!Du finner hele utvalget til Milki HER. Jeg har den med blonder i både sort, hvit og rosa. Den sorte med blonder på ryggen er også på ønskelisten i hvit, så vanvittig lekker!


Likes

Comments


Da var det endelig helg igjen! Ukene flyr jo avgårde som bare det nå, hjelpes.

Jeg er faktisk litt usikker på om "endelig" er det rette ordet å bruke om akkurat denne helgen, da samboer reiser avgårde til Kongsberg med nattog ikveld og ikke er hjemme før seint imorgen kveld/natt. Tenk om fødsel plutselig starter? Det blir litt krise og jeg kjenner at jeg faktisk er litt bekymret! Jeg har ikke akkurat lyst å føde uten han tilstede, og i tillegg er både pappa og Nina bortreist.. Selv om jeg ikke tror det kommer til å skje noe nå.. Så hadde det vært ganske typisk alikevell når ingen er hjemme! Så vi får bare satse på at peanøtt ikke har tenkt seg ut denne helgen, hehe.

Idag har faktisk vært en fin dag og jeg har til og med sminket meg, det dere... Skjer ikke ofte! Nå på slutten er alt virkelig tungt, slitsomt og energinivået er virkelig på bunn. Men idag hadde jeg en venninne på lunsj, som var superkoselig! Vi hadde faktisk lunsj forrige uke også. Jeg har egentlig isolert meg veldig denne graviditeten og har knapt vært med venninner den siste tiden.. Noe som er veldig dumt, men når jeg konstant er sliten og knapt orker å ta vare på meg selv har det liksom bare blitt sånn.. Imorgen får jeg faktisk også besøk av en annen god venninne, som jeg ikke har sett på en stund. Det gleder jeg meg til! Jeg må helt klart bli flinkere til å være sosial, venninnetid er jo gull verdt.

Håper dere alle har hatt en fin fredag! Vi skrives.


Likes

Comments