4/7/17

Hej Bloggen.

Jeg er på Maldiverne her i sommerferien, og det er den vildeste oplevelse. Maldiverne er en selvstændig republik i Det Indiske Ocean sydvest for Sri lanka. Det er det lavest liggende land i verden, med en gennemsnitlig højde på 1,5 meter over vandets overflade og Maldiverne består af 26 atoller og 1190 øer, så der er rigeligt at muligheder, hvis du vil besøge det smukke øhav.

Vi bor på Iru Fushi, den maldiviske ø med de smukkeste palmer og det hvideste sand. Vandet er helt krystalklart, og det er den perfekte start på ferien.

Vi bliver budt velkommen af en sød lille mand i 20'erne. Han er mulat, og jeg vil skyde på, at han ikke er mere end 1,50 høj. Min mor og jeg får at vide, at han skal være vores butler under vores ophold.

Vi bliver kørt hen til vores villa i en golfvogn, som de lokale kalder en “Buggy”. Jeg får afleveret min bagage og får nøglekortet til vores palæ. Badeværelset har den sygeste udsigt med et badekar på størrelse med en pool. Der er en stor dobbeltseng med panorama view. Det er det smukkeste, jeg nogensinde har set. Udsigten ud over det krystalklare vand og ikke en sky på himlen. Jeg er ankommet til paradis.

Vi har ikke fået noget mad siden, vi tog hjemmefra, og det er ved at være et godt stykke tid siden, så vi er hundesultne. Rejsen tog 13 lange timer, med dårlig flymad. Men tiden gik hurtigt fordi jeg var sammen med min papsøster. På Iru Fushi er der 12 forskellige restauranter. En morgenmadsrestaurant og 11 andre restauranter til om aftenen. Til frokost er der frit valg på alle hylder. Min papsøster og jeg vælger at tage på den restaurant, der er tættest på og får noget pizza. Efter skal vi selvfølgelig ud at bade i det smukke koralrev. Koralrevet på Maldiverne indebærer forskellige planter og fisk. Der lever skildpadder, nemo fisk og papegøjefisk. Især Papegøjefisken er smuk med dens mange selvlysende farver.

De forskellige restauranter har forskellige temaer om aftenen. Såsom Indisk og Mexicansk. Vi har lyst til noget anderledes end det sædvanlige feriemad f.eks. pizza, burger og pomfritter. Så vi tager allesammen et smut hen på den indiske, og jeg bestiller fried rice med kylling og karry. Det er lækkert.

Herefter er vi rimelig smadret efter den lange rejse, så vi siger godnat og går udmattet i seng.

Vi ses snart.

7/7/17

Hej Bloggen.

Vi har nu været her i 3 dages tid og er ved at vænne os til varmen. Solen står højt på himlen, og vandet er klart som altid. Vi ringer efter en "Buggy" og bliver kørt ned til morgenmaden. Det er den lækreste buffet med tonsvis af forskelligt mad. Til morgenmad står menuen på æg, bacon, pandekager og osv. Der er også meget lokalt mad, som fisk de selv fanger og den Maldiviske frugt. Dobbeltkokosnøden. En anderledes smag end den kokos nød vi kender. Den er mere sød, og har en lidt mere flydende konsistens. Jeg ved ikke om den findes i Danmark, men jeg vil prøve, at finde den, i det danske supermarked når jeg kommer hjem. En af de ansatte står også hver morgen og skærer frisk frugt ud. Det her er madhimlen.

De forrige dage har vi ligget ved poolen og slikket sol, men i dag skal vi ud at dykke. Vandets temperatur er behagelig og næsten lidt for varm, da gennemsnitstemperaturen ligger på 30 grader på Maldiverne. Maldiverne ligger så tæt på ækvator, så de fleste dage går med høj sol og varme.

Midt på eftermiddagen går vi en tur rundt om øen. Rundt om øen er der samlet 5 km. Vi laver ikke andet end at ligge ved poolen og spise, så det er sundt at gå lidt. Synet er vidunderligt. Fra vores ø kan vi også se hen på nogle af de andre øer.

Den forrige aften har vi siddet på en restaurant, der ligger midt på stranden. Vi sidder nede i sandet og spiser med vores fødder begravet nede i de bløde sandkorn. Vi kan se over på den anden ø, at det regner ved dem. Regnen kommer snart til at hænge over vores ø som en tung sky, så vi bliver nødt til at løbe hjem.

Cirka en times tid efter er alt vådt og fugtigt, men temperaturen er stadig på 30 grader. På Maldiverne er der mest nedbør fra Maj til December. Men Maldiverne er et fantastisk sted at tage på ferie, for der er 30 grader året rundt, og i nedbørsperioden er det sjældent heldagsregn. Det er typisk en time, det regner, men det er stadig behageligt varmt.

Nu vil jeg gøre mig klar til aftensmaden og tage et varmt bad. I dag skal jeg spise på den mexicanske restaurant. Det glæder jeg mig til.

Vi ses snart.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments