Sannheten om mammalivet

Det er ingen hemmelighet at folk generelt foretrekker å vise solskinnsdagene fremfor det som egentlig er den hverdagslige sannheten. Selvom vi vet at det kun er ett overfladiskbilde klarer vi allikavel ikke å la være å tenke at alle andre har det så fint og flott. Da er det veldig lett å bli deppa og misunnelig å tenke at man ikke har det like bra selv. Eller er jeg den eneste som tenker sånn?

Jeg har flere ganger fått høre fra mine barnløse venner at jeg er så heldig som har permisjon og at det ser så deilig ut å bare være hjemme, drikke kaffe og gå på lange turer. Jeg vet de bare mener det godt og av og til er det såklart slik det er. Men jeg må allikavel flire litt når de sier det. For permisjonslivet og mammalivet er absolutt ikke slik det ser ut på Instagram. Her kommer sannheten om permisjonslivet/mammalivet!

På Snapchat: koselige videoer av babyen som leker rundt i sengen og er i strålende humør, gjerne med teksten "morgenstund har gull i munn"

I virkeligheten: Du har vært våken siden klokken 05.00. Morgenstund har overhode ikke gull i munn. Og aller helst har du lyst til å levere babyen din hos besteforeldrene og sove til klokken 13.00.

På Instagram: bilde av en en stor deilig kaffekopp med skriften "mamma" på.

I virkeligheten: Kaffen er to timer gammel og iskald. I kun 5 minutter skulle du ønske "mamma" ikke var deg og at du kunne nyte en varm caffe latte i fred og ro.

På Instagram: bilde av en lykkelig baby som leker rolig og fredelig i sandkassen.

I virkeligheten: hele oppholdet på lekeplassen ble brukt på å rope "esse bess ikke spise stein" mens du må følge med som en hauk på at han ikke får tak i en kattebæsj.

På Instagram: et super søtt bilde av deg og barnet ditt med hashtaggen #myelsk #verdensbeste

I virkeligheten: barnet ditt er ikke litt interessert i å bli tatt bilder av og bak dere står en frustrert pappa å lager apelyder i et desperat forsøk på få den lille til å smile mens han knipser bilder med mobilen.

På Snapchat: bilde av Netflix og en ny serie du har begynt å følge med på, med teksten "mens baby sover nyter ho mor litt egentid"

I virkeligheten: du har brukt 45 minutter på å få babyen til å sove, når han endelig sovnet brukte du tiden på å tømme oppvaskmaskinen og støvsuge. Og du vet at etter 5 minutter med serietitting kommer babyen til å våkne.

På Instagram: En plettfri selfie av deg selv med teksten "ho mor skal ut på byn"

I virkeligheten: du har brukt 30 min på å prøve og redigere vekk de kullsvarte posene under øynene og du vet at du kommer til å gå hjem fra byn 23.30 fordi du er fullstendig utslitt.

instagram: bilde av deg i en stram kjole og et stort hvitt smil.

I virkeligheten: du går med hold-in stramt som et strikk og under hold-in trusen skjuler det seg strekkmerker og løs hud det kommer til å ta flere år å bli kvitt.

Del dette innlegget hvis du er mamma/pappa og kjente deg igjen! Hvis du likte innlegget trykk på liker knappen👇


PS: ta innlegget med en klype salt!


  • Hverdag
  • 2 232 visninger

Liker

Kommentarer

Instagram @amalieaasee