​Hej Idag tänkte jag droppa lite blandat i mitt inlägg, bland annat prata lite om Dieten LCHF vad den innebär, vad den gör och vad man ska äta och inte äta, tänkte även prata om träning och ändrad livsstil.

Från och med nästa vecka ska jag börja ta tag i träningen, mitt välmående och även vad jag äter. Jag känner efter att nu har jobbat på McDonalds i 5 månader så har det blivit väldigt mycket skit mat och känner att jag måste göra en stor ändring pga att jag har gått upp i vikt och har tappat lite självförtroende osv. men som jag brukar säga, bara du kan göra något åt det. 


LCHF. Det är en diet som är baserad på att äta mindre kolhydrater och mer fetter, den används för viktminskning.

Kolhydrat intaget för många människor brukar ligga på ett par 100-1000 per dag beroende på vad man stoppar i sig. Med LCHF så får du bara äta totalt 20 gram kolhydrater per dag och delar du upp det i måltider t.ex 4 så är det 5 gram varje gång du äter. LCHF ger ett bra snabbt resultat om man verkligen sköter sig och rör på sig regelbundet, men sen såklart funkar alla olika, alla bränner olika och gör sig av med energi olika. Det många har svårt att skilja på är Kolhydrater och Kalorier. Men i LCHF är det kolhydrater man minskar och mer fetter. Här är några punkter på vad man ska och inte ska äta när man går på LCHF.

Man kan/ska äta:  Ägg, Fetter ex. Äkta smör, kallpressad olivolja, riktigt kokosfett, rapsolja osv, Kött, Feta såser ex. Bea, hollande, gräddsås, Mejeri, Grönsaker som växer ovanför jorden, Bär och nötter i måttliga mängder.

Man inte ska äta: Socker, Frukt, Övriga kolhydrater ex. pasta, ris, bröd, potatis, chips, gröt, Onaturliga fetter ex. margarin och alla typer av fettsnåla produkter.


Först och främst så tänkte jag ta tag i träningen, försöka göra som ett tränings schema utefter mitt jobb schema och skolan. Att försöka regelbundet minst 2-3 gånger i veckan vara på gymmet i ca 60- 90 min varje gång men såklart är allt beroende på hur jag jobbar. Min Livsstil och välmående är väldigt viktig och äter du bra och tränar bra så mår kroppen bättre med. 

Såklart att ni då och då ska få se hur gör osv men för just nu är det bara information då jag börjar med detta från och med Onsdag nästa vecka, ha en fortsatt trevligt helg

Amalia Pettersson 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments