Har du någonsin känt dig helt tom inombords, har du känt att hela din värld rasar samman, att dit liv fram och tillbaka är värdelöst.

Det känns som att det behövs inte så stora grejer för att hela ens värld rasar samman och att du hamnar i ett mörkt tomt rumt som är låst, det bubblar inom dig och panik, ilska och sorg blir allt i ett och kommer på en gång.

Varför åker hon/han hem bara för att dem gråter lite men nu förstår jag. Orken försvinner, du blir trött, slutar sova och i vissa perioder slutar du äta, det känns som du rymmer från ett spöke.

2013 fick jag diagnosen för djupdepression och jag fick i månader åka på en massa besök till läkare/psykologer på BUP. Prata, väga mig osv. Jag hade mina medel innan jag fick diagnosen att hantera sorgen, jag tröst år eller svälte mig själv, jag straffade mig själv helt enkelt. Efter ungefär ett halvår när sommarlovet började närma sig så började jag må bättre, jag gick ner i vikt och blev glad, efter halva sommarlovet kom allt tillbaka som ett slag i ansiktet, som ett mörkt moln som la sig över huvudet och följde med överallt. Sen började skolan, alla anklagelser, allt tjafs och allt stress, depressionen blev långsamt värre och värre för hela tiden, mitt självskadebeteende kom nästan tillbaka också mina självmordstankar, pressen från skolan kröp in att klara skolan, min kropp gick sönder, jag blev mentalt utmattad plus att magen blev sönderstressad, jag fick som magsår och sen blev sjukskriven ungefär 1 månad innan lovet.

Det är därför jag åker hem från skolan med gråten i halsen tidigare väldigt ofta och också orsaken att jag inte är i skolan 1-2 dagar i veckan.

Att ha depression är en sak som är så sjukt tuff, att gå igenom en sån sak är inte liten, från att sitta och gråta ena dagen från självmordsförsökt och att göra illa sig själv är något du inte bara klarar med hjälp av mediciner utom stöd från vänner och familj är sjukt betydelsefullt, det betyder mer än vad man tror.

Är du deprimerad och läser detta inlägg, det är okey att va ledsen men mår du skit dåligt och får den här panik vänd dig till någon du litar på, för att ta sitt liv eller skada sig själv hjälper dig inte igenom något förutom att du skapar är hos dig eller någon annan. Du är vacker precis som du är på dit egna sätt ovansett om du är kort, lång, smal, eller tjock. Det är inte värt det att göra dumma saker mot sig själv, det finns alltid en person i dit liv som bryr sig, livet kommer aldrig va enkelt, du kommer bli utsatt för prövningar, folk kommer va taskiga, vända ryggen åt dig eller till och med gå bort.

I höstas, hoppade en tjejkompis till mig framför tåget och hon gick bort... Det lämnade ett ärr hos mig men jag lever för henne och också för att jag vet, skulle jag göra samma sak skulle jag lämna samma sorg och ärr hos min familj och vänner. Min killkompis tog en överdos för ett år sen och med änglavakt klarade han sig och idag är han en av mina närmaste vänner. Livet är skört och värdefullt, ta aldrig livet för givet för en dag kan allt va borta.

Ta hand om er,

XO Amalia


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments