En sak man ofta får höra när man berättar att man är deprimerad är att man borde vara glad, men sanningen är att man är inte alltid glad. En deprimerad person drar på sej sin lilla mask som är utstyrslat med ett leende, ett leende som kan lura nästan vem som helst. För när vi väl har valt att dölja det så gör vi det faktiskt ganska bra.
Något som alltid kommer bidra att vi kommer dra på oss våran lyckomask är folk som påstår att vi borde vara glada. Vi borde vara glada för vi har mat på bordet, solen lyser ute, vi har en fin familj osv osv. Men hur kan man vara glad om man har ett mörker, stort som litet som gnager inom oss. Vi är inte glada, vi är ledsna, klart vi är glad i bland och har vårt riktiga vackra leende på oss. Men ibland blir det bara fejk.

Klart vi är tacksamma för det vi har, klart vi borde vara glada för vi har det bättre än dom som svälter. Men alla människor blir ledsna ibland men vi som är deprimerade blir det lite oftare och kanske för små saker.
Glöm inte att du måste ta av dej masken till slut för att kunna bearbeta din sorg. Börja med att berätta för en vän eller vänd dej till din vårdcentral för det finns alltid någon som kan hjälpa dej.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Igår stod jag i närmare 3 immar och gjorde sockerpasta, och vet ni vad jag är inte ens klar! Sockerpasta är som marsipan fast utan den där mandelmassa smaken, det smakar bara sött. Det är gjort på vatten,gelatin och massa florsocker. Har använt mej av 1500 gram florsocker och ca 4 dl vätska, alltså förstå hur svårt att få ihop det. Jag stod och knådade den där förbakade degen i över 2 timmar!
Jag vet inte vad jag gjorde för del, jag kollade upp receptet och valde ett som massa bloggare har delat med sej av och tyckt varit toppen. Men det gick helt enkelt inte, den bara smular sönder, spenderade lite tid vid Google igår för att se hur man kan rädda den, men det fanns inte så särskilt många lovande knep dock. Så vi får se, kanske blir en vanlig gräddtårta imorgon helt enkelt.

Idag har jag spendera dagen ganska mycket inomhus, har ju praktik borta på Thor's här i Ånge, så brukar oftast vara med och skruva eller köra maskin. Men idag blev det några timmar på kontoret för att sortera upp alla fakturor som låg där i en hög. Så jag har sortera dem i bokstavsordning, alltså över 100 fakturor, något som sög, but still jobb som måste göras. Hoppas på roligare arbete imorgon. Idag ska jag mest ta det lugnt, mormor kommer hit idag och ska äta med mej och syskonen, annars har jag inga planer. Ska troligen skriva lite på bloggen, lite såna där tidsinställda inlägg.

Men önskar er en trevlig dag i solen! Kram!

Likes

Comments

Att får höra meningen ''du är stark'' i samband med vår depression är inte alltid det optimala, vi är inte alltid starka. Vi gråter och bryter ihop, vi känner att vi ligger på botten och vi mår ibland värre än vad vi någonsin trott vi skulle kunna må. Då är vi inte starka. Då är vi svaga, vi är sköra som kinesiskt porslin, minsta lilla fel kommer krossa oss sönder och samman. Det är i dessa tider man inte alltid klarar att höra att vi är stark för vi vet att vi är svaga, ömtåliga och trasiga. Att få höra att vi är starka som kämpar kan få oss att känna oss värre, för vi är på botten och vi tänker negativt. Vi lär med stor sannolikhet svara ''nej, jag är inte stark'' och att få höra sej själv säga dessa ord kan vara så fruktansvärt hårt. Jag vet det själv för jag har hört mej säga det många gånger i just den tiden jag ligger i fosterställning och tårarna rinner.

Men vad ska man göra istället?
Jag vet vad jag själv behöver, och tror att det inte är bara jag som behöver detta i dom svåraste stunder. Det är oftast en kram, hur mycket jag än kämpar och säger jag behöver vara ifred är det oftast en kram jag behöver. Jag är av den modellen som kommer skrika och skälla på den som vill närma sej, jag låser in mej. Men jag behöver närhet, för jag är svag. Jag behöver en kram av någon som bryr sej, jag behöver få känna någon annans styrka.
Att få höra att allt blir bra till slut, att jag får gråta och framför allt att jag inte är ensam. För jag kommer känna mej ensammast i världen, ingen förstår mej, ingen vill vara min vän. Jag kommer klanka ner på mej och jag kommer hata mej.
Därför behöver jag få veta att någon älskar mej, att någon bryr sej om mej.

Men bara för att man inte ska kalla oss starka just då så glöm inte att säga att vi är stark när vi kämpar. När vi trotsar vår ångest för att ta bussen till stan, eller när vi vågar gå ut på en restaurang med massa människor även fast vi är rädd. För då är vi starkare än tusen män, vi är modigare än någon som hoppar fallskärm och vi är tuffare än ett motorcykelgäng. Att trotsa sin ångest är en av dem bästa medicinerna mot depression, det är då tar stegen mot ett normalt liv, ett liv utan depression.

Peppa oss när vi är som starkast och var vår klippa i dem svåraste tider.
Glöm inte att jag talar inte för alla men jag talar för en del av oss,Likes

Comments

Idag har jag lämna min sjuka sambo ensam hemma för att flytta hem till min mamma under några dagar igen. Känns inte alls kul att ha lämnat honom där eftersom han är så jäkla sjuk så vi övervägde att fara till akuten igår. Utslag över hela kroppen, bokstavligen! Utslagen sitter till och med i munnen på stackaren. Vi har nu iaf så gott som konstatera att han har fått en smäll av vattkoppor. Vilket gör att jag är frisk och mår bra då jag haft det redan som liten. Tycker dock inte om att han ska var själv hemma så han inte har nån som kan hjälpa med vardagssysslorna. Men det lär ju funka förhoppningsvis!

Själv har jag iaf njutit av en kvälls promenad i kvällssolen idag, det gav verkligen lite energi till själen. Nu blir det bara en lugn stund med minst ett avsnitt av game of thrones, ja jag har också börja med den serien efter att ha hållet mej undan i några år.

Hoppas alla haft det en bra helg!, puss.

Likes

Comments

All tid bara försvinner!, varför är det så. Jobbar just nu på Thor's maskintjänst och det tar verkligen all energi från mej. För det är ganska tufft att jobba med ett så fysiskt ansträngande jobb. Men nu har jag haft min långlediga tid så jag har piggna på mej!
Men måste säga att jag har den bästa morsdags presenten åt min mamma i år. Jag bygger mamma en ridbana! Eller ja, jag gräver åt henne just nu och ska sedan hjälpa henne med planeringen av material. Känner mej så jäkla glädje fylld att jag får hjälpa mamma med detta jobb, att hon lita på mej att jag kan gräva allt och fixa med vad det ska vara för material. Jag känner verkligen att jag får visa vad jag kan och vad jag har lärt mej under mina 2 år i skolan. Bäst av allt är att hon känner sej stolt över mej och mina kunskaper, finns inte många känslor som slår detta!

Så nu får jag vara här upp bland molnen ett tag och känna mej duktig, den energin behövs faktiskt nu ganska väl eftersom allt som ska göras idag får jag göra då sambon är super förkyld, han känns som han ska brinna upp. Så då åker man på hushålls sysslorna. Vilket inte var allt för lite idag då vi hade bokat tvättstugan och har massa disk och fix som ska undan. Men vad gör man inte för dom man älskar.

Kram alla fina och tack för ni skrivit så fina saker till mej på facebook när mamma la upp filmen när jag grävde, ni ska veta vad skönt det känns när folk ger en beröm!


Likes

Comments

Nu igår skulle jag egentligen gjort min sista skoldag för det här läsåret. Tänk vad skönt om man hade vetat att ''Yes jag är klar!!'' Men nej inte då. Några få skit saker ligger kvar på att min to do list is skolan. Och dom sakerna har självklart med AF kursen att göra. (AF står för anläggningsförare) Jag blev klar med det svåra nu i torsdag vilket är ett prov som jag har plugga inför i ett helt jäkla läs år och det är mer än två fulla pärmar med papper! Men den där jäkla motor teorin är tyvärr kvar och det samma med verkstad.
Anledningen till att dem två har hamna efter är att på motor har jag gjort all men jag har inte gjort slut provet ännu eftersom jag inte känner att jag kan. Och att jag har verkstad kvar är ju helt sinnes jag har varit där ganska ofta men jag blir så jäkla snurrig så jag kan inte sätta mej ner och göra moment efter moment. Så istället har jag, men lärarens tillåtelse pluggat annat istället. Så ja, det är så jäkla sjukt att jag fått gjort så om jag inte var klar. Men men det är bara att gå tillbaka till skolan och ta igen.

Men jag är ju inte ensam att vara kvar på skolan vi är säkert mer än två tredjedelar av eleverna som blir kvar. Och nej, vi får inte sommarlov nu utan vi går ut på praktik. Så om man är klar med skolan kan man få praktik från vecka 17 till 24 (tror jag att det är) Om man inte är klar blir det 17 till 21, för att sedan plugga resterande veckor som är kvar. Alltså ligger man inte direkt efter med det, man har helt enkelt legat före planeringen. Så jag känner iallafall ingen stress.
Försten fick jag mitt slut betyg i matte nu i torsdags, jag gjorde ju klart matten redan innan jag började på BA, men eftersom jag endast hade E tidigare så valde jag att göra om om höja mitt betyg. vilket jag lyckades med ganska bra! Jag fick ett B i slut betyg, så jäkla nöjd! Helt klart en förbättring!

Nu ska jag ta mej en dusch och kliva upp ur sängen, ha det gött

Likes

Comments

Som ni kanske förstår av rubriken kom våra efterlängtade kattungar igår. Det blev 4 små kissekatter som kom mellan 1-5 inatt, 2 killar och 2 tjejer. Var även en femte katt som föddes men tyvärr överlevde den inte, på grund av att den var missbildad, ögon som täckte hela ansiktet och den saknade öron. Var så jäkla hemskt när jag upptäckte det, känns så jäkla surt att han inte ens fick en chans att leva. Försöker tänka på att han inte hade klara sej så bra med hans problem om han överlevde så det kanske var lika bra att han inte var vid liv när han föddes.
Men annars gick det jätte bra och Cornelia förstod vad hon skulle göra, och alla katter som klarade sej mår idag bra och ligger och snuttar här nedan för min säng. Cornelia mår oxå jätte bra hon är så himla stolt över sina barn, ligger och spinner mest hela tiden.

Annars är det ganska lugnt här hemma tog en super lång sovmorgon eftersom jag var vaken nästan hela natten med katterna, fast jag är fortfarande väldigt trött efter det. Har städat lite, tvättat och tagit det lugnt mest hela dagen. Har pluggat lite inför provet imorgon vilket jag är lite nervös över men jag tror det kommer gå vägen, annars får jag ju iallafall en till chans vecka 21. Men man vill ju klara det på första försöket ändå.
Så jag lär ju återgå till plugget innan jag fastnar allt för mycket vid datorn och kollar runt. Ska även fixa lite annat här hemma, så jag har lite tidsbrist just nu känns det som.

Puss hej!

Likes

Comments

Efter att ha lyssna på så många youtubers som pratar om depression och psykisk ohälsa så inviger jag här med en ny kategori som får just namnet ''psykisk ohälsa''. För jag tror att ju fler personer som väljer att prata om depression och andra psykiska problem så kommer även antalet sjuka minska, för depression är en sjukdom, man är sjuk när man är deprimerad. Och vilka är det som är bäst på det här ämnet då?, jo det är just vi som är deprimerad, och det är något jag faktiskt är och har varit sedan 7 år tillbaka.

Jag kommer inte skriva varje dag jag känner mej nere hur dåligt jag mår, eller hur ledsen jag är, jag vill snarare lyfta fram positivitet från det här och även information om hur det kan vara och kännas för en person med psykisk ohälsa. För vad är egentligen bäst hur man ska reagera om nån får en panik mitt i skolan? Ska man bara inte bry sej, ska man ge den en kram eller ska man ge den något pepp talk. Självklart variera saker för olika personer, men varför ska jag som själv vet hur jag funkar när det händer mej inte dela mina erfarenheter med andra?
Jag skäms inte längre för att jag är deprimerad och jag skäms inte längre för att jag inte kan vara i skolan 5 dagar i veckan som alla andra. Så ja, jag tänkte väl helt enkelt göra något bra för andra, kanske gör jag till slut att någon annan inte skäms för sin depression och vågar öppna sej mer och hur fantastiskt är inte det?!

Så nu taggar vi igång denna nya kategori och håller tummarna att det kanske hjälper någon!Likes

Comments

Idag har jag spendera dagen ensam i Östersund, har ju bytt sjukhus till Östersund då jag tycker att Sundsvalls psykiatri är fruktansvärt dåligt. Så idag hade jag mitt första riktiga möta med dem där, först blev det en intervju för att se vilken ''typ'' av depperition jag har och sedan fick jag prata med min läkare och kontaktperson där jag diskuterade om min medicinering och lite allmänt prat om hur livet fungerar just nu. Det gick super och dom är så mycket trevligare och bättre än alla jag har träffa på sjukhuset i Sundsvall.

Tog mej sedan en lunch på Vezzo där dom har min absoluta favorit pizza. en sån där riktig stenugnsbakad pizza, med räkor, mozzarella, citron, koriander och dillsås, och det som är så himla speciellt med den här pizzan är att räkorna är tillagd efter att dom grädda pizzan så dom är alldeles kalla och färska, så fräscht! Älskar det där stället!
Blev lite snabb fotografering innan jag tog tåget hem så typ 5 av 50 bilder är acceptabla då jag sprang runt som en dåre nere vid Östersjön så det ser ut som om jag har hoppat och fota dem.. Tråkigt nog vart dom bilder jag tror skulle varit fina allra värst, men men. Nu ska vi se vad resterande tid av dagen har att erbjuda. Lär bli en del spelande och slappande tror jag eftersom jag är ganska trött i huvudet efter allt pratande på sjukhuset.

Likes

Comments