Satt och tittade igenom mina bilder och kom fram till att det kunde vara intressant att blogga om vad jag gjorde för ett år sedan. För ett år sedan var jag uppe i fjällen och hade en bra kortvecka med skidåkning. Jag åt mycket gott och det blev mycket varm choklad i toppstugor och värmestugor. På kvällarna var det mys i soffan och på morgnarna gick jag upp tidigt och åkte skidor hela dagarna. Detta var en liten tillbaka blick på vad jag gjorde denna dag för ett år sedan.

Det var allt från mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi människor lever i en hotad värld, i en värld där miljön är drabbad där isarna smälter och vi står inför stora förändringar. De flesta tänker att jag kan väl inte göra något för att förändra eller rädda världen, nej det kan varken du eller jag men alla kan gör något men ingen kan göra allt. Om alla gör en liten insats bidrar det till något som kan bli större.

Genom att bidra med din del till en bättre miljön kan vara att du sopsorterar, slänger mindre mat, tar cykeln istället för bilen, åker på semester till närmare ställen i landet istället för att ta flyget till ett annat land eller så kan du göra något annat för att bidra till en bättre miljö för dig själv och andra.

Jag är en person som är intresserad av miljön och jag har alltid velat gjort en stor insats för miljön och det har varit svårt att komma på vad jag skulle göra för stor insats. Istället tänkte jag efter och tog reda på vilka mindre insatser jag kunde göra i hemmet. Jag har också tänkt på att man själv kan betala pengar till olika organisationer som arbetar för miljön än att lägga alla sina pengar på sig själv för då vet man själv att man har bidragit till något som alla människor får nytta av. Om fler skulle kunna bidra med sin del till miljön så kan vi påverka mycket så att det leder till en bättre miljö för alla.

Vi lever i en värld där mycket av allt vi gör drabbar miljön negativt. Vi kan som sagt inte ändra våra levnadssätt över en natt men vi kan börja att ändra det i en takt där vi kan hitta andra alternativ och det finns små insatser som alla kan göra för att bidra till en bättre miljö på ett långsiktigt perspektiv. Detta är något vi måste göra mer så att både du, jag och alla andra kan leva i en värld med en bättre miljö och att kommande generationer kan leva i en bra och hälsosam värld där miljön mår bra och där naturen kan leva vidare. Det är vi människor som måste ändra sättet vi lever på för att djuren, naturen och för att vi människor ska kunna leva vidare i en hälsosam värld. Vi måste göra något innan det är försent, för att näringskedjan och livet ska fortsätta att leva. Nästa gång du gör något som påverkar miljön negativt tänk på vilka andra mer miljövänliga alternativ som finns istället.

Det var allt för mig idag.


Likes

Comments

Under en tid har jag försökt att komma på hur jag ska utveckla bloggen och för att göra det har jag gått tillbaka och läst äldre inlägg för att hitta inspiration. Detta har lett till att jag har kommit på vad jag vill skriva och dela med mig av här på bloggen och jag har därmed fått en tydligare bild.

Bland annat har jag startat ett instagram konto där jag kommer att publicera bilder när det bland annat kommer upp ett nytt inlägg på bloggen. Där kommer man också att kunna följa mig och se fler bilder från mitt liv och min vardag.

Jag har också planerat en del inlägg om intressanta ämnen som är aktuella. Det kommer att bli fler inlägg och mer tips på bloggen. Gå gärna in och följ mig på Instagram. Instagram alwaswensson

Det var allt för idag


Likes

Comments

Idag slutade jag skolan klockan 15.50 och tänkte att jag skulle kunna vara hemma vid klockan 17.00 men så blev det inte. Jag gick fort från skolan till stationen för att jag skulle hinna med det första tåget som gick efter att jag hade slutat. När jag kommer fram står det att tåget inte går förens om tjugofem minuter och istället för att bara stå och vänta gick jag till centralstationen istället. När jag kom fram var nästan varenda tåg försenat eller inställt på grund av ett elfel. Tåget som jag skulle åka med kom vid halv fem men när jag hade satt mig på tåget sa de att tåget inte skulle åka för att elen inte funkade ovan för tåget och det blev inställt. Jag kollade om det fanns något tåg att ta och jag hitta ett men när jag kom fram till det sa de att det troligtvis inte skulle gå heller. Detta slutade med att jag fick sitta och vänta en stund innan jag blev hämtad.

Det var människor överallt och många kanske får sitta och vänta i flera eller någon timme på att tåget ska komma. Jag har aldrig sett så mycket folk på centralstationen förut och jag blev lite förvånad faktiskt. Det har varit en lång dag och mina fötter värker efter allt gående hit och dit.

Det var allt för mig


Likes

Comments

Jag startade denna blogg för lite mer än ett och ett halvt år sedan och anledningen var att jag ville ha mina bilder någonstans där jag kunde dela med mig av dem till andra eftersom att jag har ett stort intresse för fotografering. En annan anledning var att jag vill påverka och dela med mig av mina erfarenheter till andra, ge tips på var man kan åka, vad man kan göra och vad man kan äta. Därför inkluderas många olika ämnen i min blogg eftersom att jag har många olika intressen. Jag tycker också om att skriva och formulera mig i skrift vilket jag verkligen får göra när jag bloggar.

Jag tycker om att planera, strukturera och att komma på nya ämnen att blogga om vilket gör att jag får mer energi. Bloggandet är inget som tröttar ut mig det ger mig istället energi till att göra annat också. Det känns bra att få komma hem och att sätta sig vid datorn och skriva av sig lite varje kväll och det gör att jag känner mig piggare och jag får även reflektera över det jag har varit med om under dagen eller veckan.

Det jag tycker mest om med bloggandet är när jag först är ute i naturen eller på andra ställen och tar en massa foton från olika perspektiv och sedan bestämmer vilka som ska upp på bloggen. Jag vill också dela med mig av hur jag tänker och skriva inlägg där ni som läser får er en tankeställare. När jag skriver sådana inlägg får jag också en tankeställare vilket gör att jag lär mig att se och tänka på ett annat sätt. Jag hoppas att ni som läser bloggen tycker att den är intressant, lärorik eller något annat och att ni kommer att fortsätta att läsa den.

Trevlig helg till alla


Likes

Comments

Idag är det 11 januari vilket betyder att det redan har gått elva dagar på detta år, tiden försvinner förbi. När det känns som att tiden bara försvinner förbi får man sig en tankeställare att tiden går och att det gäller att man tar vara på den för tiden väntar inte.

Imorgon är det sista dagen i skolan för denna vecka vilket känns bra för jag känner mig ganska trött efter bara tre dagar. På bloggen imorgon kommer det ett lite längre inlägg. Det var allt för mig idag.

Likes

Comments

Efter tre veckors ledighet börjar jag första skoldagen för detta år imorgon vilket känns ganska jobbigt för det betyder att lugnet övergår till långa dagar och en hel del studier. Det svåraste är att gå iväg första dagen efter en ledighet och sedan rullar det bara på. Det som känns bra med att börja skolan igen är att man får bättre rutiner och regelbundna sovtider. Nu ska jag ta det lugnt och ta vara på den sista tiden av denna ledighet. 

Likes

Comments

I detta inlägg kommer ni att få ta del av vad jag vill göra och vad jag vill uppnå med det kommande året som ligger framför mig nu.

Träning

Fortsätta med golfen, testa något nytt, börja cykla mer. träna tre gånger i veckan.

Studier

Välja inriktning inom Teknik, planera och strukturera mitt pluggande.

Ställen att besöka

Åka till fjällen, åka till England, åka till Karlsborg, Besöka antigen Stockholm eller Göteborg, åka till Östkusten.

Att göra

Läsa mer, försöka att läsa 7 böcker under året, spela golf, åka skidor, vandra & bestiga något berg, besöka ställen längs Göta Kanal, åka till ett ställe som jag aldrig har varit vid förut.

Ekonomi

Planera och strukturera min ekonomi bättre.

Mat

Äta mer hälsosamt, äta mer frukt & grönt, börja att dricka mer smoothies. Äta mer ekologisk mat än vad jag redan gör.

Likes

Comments

Under detta år som gått alltså 2017 upplevde jag mycket både sådant som jag har gjort förut och vissa upplevelser var nya. Nu ligger detta år bakom mig och är nu bara historia som endast består av bilder och oförglömliga minnen.

En tur till fjällen med skidåkning

Golf & Avslutning nian

Fyllde år

Vänern runt med bil

Karlsborg & Forsvik

Tant Grön & Askersund

Klangahamn

Trollhättan slussar & forsande vatten

Vinter & Jul

En tur runt en sjö

Likes

Comments

Idag är det sista dagen på detta år vilket betyder att ytterligare ett år ligger bakom oss och att ett nytt år börjar. Denna dag är till för att man ska stanna upp och tänka på vad som egentligen har hänt under året som gått. Oftast så flyter vardagen och dagarna förbi utan att man hinner att reflektera över det som man har upplevt och känt. Det är viktigt att få en stund att kunna reflektera över det som redan har hänt för att oftast går tiden fortare än vad man tror och sedan är allt förbi utan att man vet vad som egentligen har hänt och vad man har känt.

Denna dag ska påminna oss om att reflektera och att vara här i nuet, att kunna stanna upp och bara ta in nuet som vi befinner oss i för en dag kommer det bara att vara minnen som är mer eller mindre tydliga. När du befinner dig på en plats eller gör något som du verkligen vill minnas ta ett djupt andetag, slappna av, se dig omkring och tänk på det du just känner och ser i stunden så blir de till de minnen som du verkligen kommer att minns.

När ett nytt år börjar måste vi se framåt och lämna det som redan har hänt bakom oss och inte älta det förflutna utan se tillbaka på det som har varit bra med åren som gått och se framåt på det nya året som ligger framför en. Det finns alltid tid för att börja på ett nytt kapitel i livet och när ett nytt år börjar så ska man tänka att du har ett helt år framför dig med nya möjligheter. Du kan göra vad du vill men se dina möjligheter och vad du kan göra istället för det du inte kan göra.

Detta är en tid för att förlåta och börja om på nytt och lämna det gamla bakom sig för det är aldrig försent att förlåta någon. Du kan inte ändra på det som redan har hänt men du kan alltid börja på ett nytt kapitel.

Önskar alla ett Gott Nytt År

Likes

Comments