Header

Vad hände?!

4v har redan passerat och det har gått såå fort! Man börjar känna ångesten att man inte vill hem... Älskar Malaga och alla människor, vi har lärt känna såå mycket folk. Och man träffar dom hela tiden på gatorna överallt, det kommer bli tomt när vi kommer tillbaka hem.

Min mamma var på besök 5 nätter också :D Hon bodde på hostellet jag jobbar på, men åkte tillbaka till Sverige igår morse. Det var mysigt att ha henne här, men helt ärligt har jag inte haft hemlängtan över huvud taget. Skulle lätt kunna stanna ett par till månader🙈

Har inte vart den bästa på att blogga men dagarna bara försvinner såå fort och vi gör massa grejer hela tiden annars siestar (powernap- siesta) vi oss hehe. Kan sammanfatta lite vad jag har fått göra under veckorna iallafall.

Jag har lärt mig att ta emot check-ins och ta betalt helt själv. Det var lite meckigt i början med kortattomater, bokningar i datorn osv. Men man lär sig ju allt tillslut. Det är alltid väldigt lugnt innan 14:30 då gästerna checkar in. Men när dom kommer så tar jag deras pass information, skriver ner allt och min kollega tar betalt. Sedan visar jag dom runt hostellet och sedan till deras rum. Om jag är själv i receptionen så gör jag det själv.

Alltid efter jobbet brukar jag och Alfie ta en sisesta och sedan gå och käka. Eller så går vi i centrum och kollar affärer, om det är schtekigt väder lägger vi oss på strander några timmar😍

Igår fick jag även lära mig göra en pizza på vårat main kebabställe😂😁 Kan posta lite bilder från veckorna nedanför.

see yaa xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej Sverige! Hur har ni de?
Idag har jag fått göra Segway Tours' hela dagen faktiskt.
Först en liten kortare (20 minuter) som bara är i parken, sen visade min kollega hur man åker port och beach touren vilket tar 45 minuter ungefär. Jag har suttit och gjort lite arbete på datorn i kontoret också. Sen gjorde jag min första tour ensam med 4 personer upp till Gibralfaro som tar 1 timme, så dagen har gått jätte fort idag faktiskt.

Likes

Comments

Hej allihopa i kalla snöiga Sverige! Hur har ni det?

Jag och Tilda har de jätte skönt här, idag är det liksom 26 grader och imon ska det bli runt 28. Helt otroligt varmt och till och med nu går vissa av de som bor här går runt i jackor fortfarande. Jag har iallafall lärt mig att åka Segway nu! Va sjukt ovant den första dagen men nu har jag koll!

När vi kom hit på söndagen fick vi en eunsvandring utav våran handledare och sen träffade vi två av Tildas kollegor och dom visade oss runt lite mer. Alla är jätte trevliga här! Och sen Resten av veckan umgicks vi med Eva innan hon drog tillbaka till kalla Sverige. Min chef på jobbet är jätte gullig mot mig och tar till och med sig paj till mig varje dag haha.

Idag ska vi träffa Monica och några andra elever som är ganska nykomna till Malaga. Tror vi ska äta nåt och sen kanske umgås med några vänner :)

Hoppas ni har de bra i Sverige så skriver jag mer nån annan dag!

Likes

Comments

Nu har vi varit i Malaga i lite mer än en vecka, vädret är ju jävligt gött. minst 20° nu det senaste!

Jag trivs extremt bra på min praktikplats, kollegorna är som en familj och är jätte trevliga. Jag har fått lära mig massa grejer i receptionen, tagit check ins och check outs. Visat gäster runt och till deras rum osv. Jag har även varit med en gång när man bäddade sängarna, det är mest våningsängar och det var ju som ett träningspass😥 Jag var med under frukosten en gång också, vi har gratis frukost buffé så man fyller bara på allt hela tiden och städar lite emellan. Det tråkiga kommer efter, då ska man räkna ALLT. Alla varor osv för att veta vad som behöver köpas.

Men nu har jag bara receptions shift, jag jobbar 12-17 vilker är chill och jag kan välja mina tider lite också, managern är super trevlig. Lite smågrejer som jag gör regelbundet är att fylla på tvål i badrummen, fylla på toalettpapper, städa lite för att hålla det rent och snyggt. Sen är jag även DJ för musiken i loungen😏

Första veckan har iallfall gott jätte bra, vål lägenhet är stor och vi har varsina rum. Vi lagar mat varannan dag typ (alltså jag en dag och Alva dagen efter). Allt är så billigt här! Så vi handlar lite då och då när det behövs, men vi har iallafall basic varor nu i vår kyl. Vår värdmamma är jätte gullig men kan bara spanska, så det blir lite svårt att kommunicera ibland men då finns ju google translate haha. Droppar lite bilder från veckan nedan!

Kram xx

Likes

Comments

Just nu sitter jag på terassen och solar, det är 20°! Såå skönt, igår efter alla intryck och resan var man så död, men nu kommer första inlägget härifrån iallafall!

Vi landade här i Màlaga igår vid 12 tiden, resan gick bra och hyfsat snabbt (sov ju iof nästan hela resan på planet hehe). På flygplatsen blev vi uppmötta av våran handledare Monica som även hade fixat taxi åt oss till vandrarhemmet. Så vi åkte dit och lämnade av vårat bagage innan vi gick ut och käkade. Vi beställde en paella med kyckling att dela på, sedan beställde jag även musslor😍 Det var riktigt gott!

Efter det fortsatte våran rundtur i Malaga med Monica och Ewa. (Lägger in lite bilder nedan) Vi gick i ungifär 2h, ni vill inte veta hur min lilltå såg ut efter det i klackarna haha. Efter vår rundtur skulle vi ta en liten Siesta på 20min, men det blev att jag och ALV vaknade 3h senare vid 21 tiden...

Vandrarhemmet vi bor på heter Lights Out, men det är verkligen jätte fint här! Det är även här jag ska praktisera det kommande 6 veckorna. Det jag gillar mest är terassen, heelt klart. Alla samlas här på kvällarna och chillar i baren eller bara är allmänt sociala. Men vi ska ju bara bo här två nätter till innan vi flyttar till Ana's lägenhet. Men det kommer bli skönt det med så man kan packa upp helt och bosätta sig.

Kraam Tilda

Likes

Comments

Hola!

Jag heter Alva (Alv) Alsvik och går just nu andra året på Aniaragymnasiet. Bara 1,5 år kvar, äääntligen. Jag går på hotell och tursim linjen som jag valde helt ärligt bara för att jag inte ville gå något som ekonomi eller samhäll för jag tyckte att det verkade riktigt tråkigt. Och sen valde jag just Aniara för att dom hade utlandspraktik, vilket jag och Tilda ska åka på nu till Spanien.

Jag bor i Brunnsbo med min pappa, hans fru och min storebror och på Björkö med min mamma, min tvillingsyster och min storebror. När jag inte hittar på ursäkter för att inte plugga så umgås jag med vänner för det mesta.

Jag ser mest framemot att bli bättre på spanska, träffa nya vänner och få umgås med min one and only Tilda <3. Jag har börjat få lite noja av att resa, man kommer sakna allt här hemma men det blir en riktigt bra livserfarenhet.


puss puss

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Tilda Lindberg och jag går andra året på Aniaragymnasiet i inriktningen hotell & turism. I augusti blir jag 18 år, finally! Jag valde detta gymnasium och linjen för att jag såg att man fick chansen att få praktisera utomlands och i framtiden kommer jag vilja jobba med turism och resor.

Jag bor i Majorna med min mamma, vilket är nära mitt extra jobb på El-Max. På min fritid brukar jag umgås med vänner och shoppa som den shopaholic jag är..

Inför praktiken i Malaga känner jag mig riktigt taggad men även nervös eftersom det är en bit bort och ganska länge. Men jag tror mig att jag kommer få massor av nya erfarenheter inom hotell och service och min spanska kommer ju bli mycket bättre!

KramLikes

Comments