Dessa veganska, gluten- och sockerfria brownies till vänster på bilden blev mycket omtyckta av både familj och vänner. De är perfekta till fikat eller när man behöver lite extra energi efter skolan eller träningen!

2 sötpotatisar (relativt stora)

2 mogna bananer (gärna prickiga)

4 dl mandelmjöl

2 dl mandelmjölk

2 dl raw kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

0.5 tsk stevia

Kokosolja

Sätt ugnen på 180°. Mixa alla ovanstående ingredienser i en mixer eller matberedare tills de är väl blandade. Smörj en kakform med kokosolja och ströa den med mandelmjöl. Häll sedan smeten i formen och toppa gärna med nötter eller frukt. Grädda kakan i ca 40 minuter tills den inte är kladdig i mitten. Låt sedan kakan svalna ordentligt innan ni lossar den från formen och skär upp den. 🍰

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments