Tillbaka i skolan

Hej allesammans och välkommna till ett nytt inlägg!

Som ni nog vet, de flesta av er, så är jullovet slut!, vilket innebär att skolan har börjat igen!

Det har väl både för och nackdelar, men för min del är det väl mest nackdelar. Såklart så måste ju skolan börja nån gång, men jullov iallafall en vecka till hade inte direkt skadat!

Jaja, nu är det ju som det är med den saken...

Vi har kvar vårt vanliga schema gällande tider. Men har bytt från textilslöjd till träslöjd och från bollsporter på idrotten till dans! Båda dessa bytena är enligt mig kul. Jag gillar bollsport mycket, men går på dans (vilket jag redan nämnt i tidigare inlägg) och tyckte därför det skulle bli kul att pröva dans i skolan. Vi har redan haft det i fyran, då vi brukade köra just dance.

Men vi har bytt idrottslärare sedan dess. Tidigare hade vi en "äldre herre" (😉) som gillade att prata bort mycket av vår tid genom att t.ex. berätta om då han hade fiskat och blivit biten av en fästing och fått borrelia. Eller den gång då han klättrat upp i sin gran på tomten och försökt åka rutschkana ner för grenarna, eller som då han kastat en snöboll på skolklockan då en lärare stod bakom. (Jag tog de KORTA versionerna och berättade inte samma långa historia flera gånger om.) Han "lät oss" även spela otroligt mycket spökboll, vilket han ibland bytte ut mot ambassadören. (😒) När vi väl spelade "riktiga" bollsporter som t.ex. bandy eller fotboll så fick vi de ABSOLUT FLESTA gångerna spela tjejerna för sig och killarna för sig. Och majoriteten av klassen ville spela tjejerna och killarna tillsammans!

Hur som helst så har vi i alla fall fått en ny idrottslärare! Han är den ABSOLUT BÄSTA LÄRAREN som jag någonsin haft! Vi hade honom som klassföreståndare på lågstadiet och han är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ BRA! Så denna dansterminen fick vi öva olika sorters dans! ,och köra lite just dans som vanligt. (👌😁👍!!!) I dag dansade vi nån dans som jag inte riktigt mins namnet på, men det började på J. I morgon ska vi dansa linedance!, vi gjorde det på lågstadiet och det var superroligt! Så det ser jag fram emot.

Syslöjden var helt okej, men jag gillar helt allmänt träslöjden mer. Nu har vi dessutom bytt träslöjdslärare, vilket jag tycker är synd eftersom vår förra lärare var riktigt bra men han jobbar bara halvtid nu, tror jag. Samtidigt ska det bli roligt att se hur bra vår nya lärare är. Det har gått lite olika rykten om honom, han ska tydligen vara ganska sträng, men vi får väl se. Man kan ju inte förlita sig på rykten.

Annars har det varit ungefär som vanligt. Jag hoppas att vi inte får några läxor nu, första veckan ,men det är ju som det är. Jag har slutat på kör och piano, så nu går jag på dans och ridning. Jag har inte ridit på flera år, förutom några enskilda gånger på min syrra Astrids sköthäst och lite andra ställen. Jag är mycket nervös inför att börja igen, tänk om jag skulle ramla av första gången till exempel! Jag har ju aldrig ridit på ridskola förut, bara på privathästar.

Nu har jag inte så mycket mer att säga er. Ha det så bra och kolla gärna in min helt nya sida "Mitt rum"!

//Alva💕


#skola #skolan #lärare #idrott #ridskola #rida #ny #vecka #beyourself #followmylife #followme #like #blogg #inlägg #inläggpånouw #inläggnouw #nouw #blog #blogger #uppdatering #leaveacomment #leavealike #sverige #sweden #bloggerska

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Så kul att ni fått en så bra lärare 😍👍🏼
nouw.com/brieditiseventing
AlvaTillback
AlvaTillback,
AstridTillback
AstridTillback,
Haha, lovar att du inte ramlar av första lektionen! Jag har ju gått 1,5 år där nu och har bara ramlat av två gånger! Lite synd kanske eftersom man inte kan kalla sig ryttare förrän man ramlat av 100 gånger. Så skulle du ramla av:
1. Du får tårta nästa lektion och det är väl inte så dumt?
2. Du kanske blir en "riktig ryttare" före mig!😂👌
nouw.com/astridtillback
AlvaTillback
AlvaTillback,
@nouw.com/astridtillback
...ehhhh, är nog utan tårta än att ramla av... men kan tänka mig att du kanske ser annorlunda på saken (;
nouw.com/alvatillback