Hur jag redigerar mina bilder

Jag fick en fråga i ett tidigare inlägg om jag kunde göra ett inlägg om hur jag redigerar mina bilder. Eftersom jag själv tycker sådana inlägg är roliga att läsa samt eftersom jag inte gjort något själv så tyckte jag det var en superbra idé!

När jag redigerar mina bilder använder jag främst VSCO som är min absoluta favorit redigeringsapp (inte för att jag testat supermånga hahah) De har många olika filter varav man även kan köpa/ladda ner extra filter vilket jag gjort samt att det finns många enkla redigeringsalternativ.

Under gårdagen bestämde jag mig för att byta redigering på mina bilder men jag tänkte börja visa hur jag redigerade mina bilder nu under vintern!

Först använder jag filtret A4 på full styrka som ger en lite bleknad och varmare effekt, perfekt för vintern enligt mig!

​Jag brukar alltid fixa lite med ljusstyrkan och kontrasten, hur mycket beror väldigt mycket på bilden själv. Är den mör så höjer jag ljusstyrkan och tvärtom och kontrasten behövs exempelvis inte så mycket i direkt solljus då det blir fina skuggor och kontraster utan att själv redigera det medans det kan vara nödvändigt om man fotar en molnig dag eller inomhus. 

Sedan redigerar jag temperaturen på i princip alla bilder då jag vill ha den i samma ton som resterande bilder. Utöver detta kan jag ibland behöva redigera struktur, skärpa mm men det är inte något jag alltid gör. Jag kan därför inte måla ut ett speciellt sätt som jag alltid gör utan det skiljer sig väldigt mycket beroende på bilden vilket ni säkert förstår.


Som sagt så bestämde jag mig under gårdagen för att byta redigeringssätt eftersom jag verkligen suktar efter vår och sol och det blir då ett lite mer färgglatt och ljusare redigeringsalternativ, vilket jag dock kanske inte kommer använda på alla bilder men det blir att se.

Jag använder iallafall inte något filter i detta fall utan väljer att fixa och trixa lite själv istället och höjer ljusstyrkan ganska mycket på denna bild, något jag hittills behövt göra på samtliga bilder då jag vill ha de lite ljusare och våriga.

Därefter redigerar jag kontrasten så det blir lite mer effekt i bilden och precis som jag nämnde vid den tidigare redigeringen så skiljer det sig därefter ganska mycket på hur jag gör, ibland behöver jag fixa med strukturen och skärpan bland annat medans vissa bilder redan är bra på den fronten.


Appar jag skulle rekommendera att ha på sin mobil är:

VSCO-cam som jag använder för att redigera mina bilder

Afterlight där det finns lite roliga "överfilter" som exempelvis kan göra så bilden ser lite smutsig ut.

Photo Flipper där jag vänder på exempelvis selfies oså om jag tycker det ser snyggare ut

Sedan tycker jag Instagrams redigeringsverktyg är väldigt underskattat och något som jag ofta använder om jag väl inne på instagram inser att jag vill ändra nått.


Ha det bäst KRAM!

  • Other
  • Nära Norrköping Ö

Gillar

Kommentarer

moachatillon
moachatillon,
wow va fin du är!!
nouw.com/moachatillon
alvaholmskold
alvaholmskold,

Åh tusen tack!

nouw.com/alvaholmskold