En snabb uppdatering

Vi har nu lämnat Panglao och Bohol efter fyra dagar där. Ett fint ställe med mycket att både se och göra! Nu har vi inte varit i Filippinerna så länge men ser redan nu att det är så mycket renare än både Vietnam och Kambodja. Det finns inga papperskorgar på gatorna här heller men det är inga stora sophögar i alla diken. Vi tyckte om både Kambodja och Vietnam, missförstå inte, men de är verkligen inte bra på att hantera sopor..

I eftermiddags när vi kom med båten till Cebu från Bohol åkte vi till ett ENORMT köpcenter. Vi var ju på två köpcenter i Cebu innan vi åkte till Bohol men det här var så mycket större! Biograf, hockeyarena, klädaffärer både dyra och billiga, en ullaredsliknande affär som bara den tar en dag att ta sig igenom. Jag tror att vi inte ens kom igenom en tiondel av allt som fanns där inne. Vi hann inte så mycket mer för kl 21 stängde dem.

Nu har vi checkat in på ett vandrarhem nära flygplatsen eftersom vi bara ska sova och sen upp och flyga till Caticlan och åka båt till ön Boracay! Boracay har varit stängd i ett halvår pga turismen. De har städat upp och fixat och donat på ön och de öppnade igen 26 oktober. Nu är det mycket mer strikta regler. De får endast vara ett begränsat antal turister på ön samtligt och man måste kunna visa en bokningsbekräftelse på ett godkänt boende för att ens komma på båten till ön.

Jag har hört att de har tagit bort massa saker som tex alla vattenaktiviteter och solstolar på stränderna. Alla som varit på Boracay säger att det är den finaste stranden de varit på och nu efter att ön varit stängd borde det ju vara ännu finare. Med andra ord är förväntningarna på denna ö skyhöga så hoppas inte vi blir besvikna haha...

Här sitter Jonte i en så kallad tricycle som vi åkte med.

Här äter Jonte macka som jag köpte i delikatessaffären som vi bodde precis över! Jag har varit så sugen på ”vanlig” macka med pålägg så länge nu. Alla vet hur mycket jag älskar macka och här har de bara vita rostbröd eller baguetter. Så i delikatessaffären köpte jag macka, smör och salami milano och ojojoj så smarrigt det var.

  • Filippinerna
  • 183 visningar
  • Nära Pusok, Lapu-Lapu City, Cebu, Filippinerna

Gillar

Kommentarer