Nu tænker i nok hvad fanden sker der her? Stopper han til fodbold og bliver træner i en storklub? Nej, det gør jeg sgu ikke selvom det nok ville være sjovt, nej det er faktisk fordi at jeg i mine ferier er træner på en fodbold camp! Det er fedt og jeg lærer en masse af det.

Hvad har jeg så lært af det tænker i nok. En af de ting jeg har lært er at se det fra trænerens synspunkt og det kan virkelig være svært at holde styr på en hel masse unge drenge som bare gerne vil spille kamp og sparke på mål. En anden ting er at jeg virkelig kan se hvordan en simpel øvelse kan gøre en meget meget bedre så længe man bare koncentrerer sig og gør sit bedste. Jeg er træner i en periode af 3-5 dage afhængig af hvilken ferie det er og der kan jeg jo virkelig se hvor meget drengene som jeg træner udvikler sig og hvor meget bedre man kan blive af god træning og det er ikke altid at jeg som spiller kan se og føler jeg bliver bedre men set udefra kan man virkelig se en forandring også under korte perioder.

Øvelser, øvelser og atter øvelser. Som træner skal jeg jo have lagt øvelser ind i træningen for at få drengene til at blive bedre og så de ikke står og keder sig, det betyder jo at jeg skal finde nogle øvelser som de så skal vise i praksis. Når drengene så viser dem i praksis og jeg kan se det virkelig er en god øvelse, så kan jeg jo personligt selv tage den øvelse med mig i fremtiden og selv bruge den for at gøre mig til en bedre fodboldspiller.

Nogle vil nok tænke at det er kedeligt at være træner fordi man aldrig rører bolden men jeg synes faktisk at mit job som fodboldtræner er pisse fedt, det er jo ikke fordi jeg slet ikke får rørt en bold men det er sgu ikke kun en bold der gør mig glad det er sgu også det at være en del af et hold der altid er fyldt med godt humør og når drengene er glade, så er jeg glad og det er jo pisse vigtigt, for ellers er det jo ikke fedt at være træner hvis ikke man træder glad op på sin arbejdsplads.

Jeg håber i kunne lide dagens indslag, i kan altid komme med tips til hvad jeg i fremtiden burde skrive om :)

MADS

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

For nogle kan dette være et svært valg, man vil ikke skille sig ud socialt men man vil også være den bedste på sit hold. For mig er det ikke svært valg, jeg mener slet ikke der burde være et valg. Fodbolden skal altid og jeg mener altid komme før festerne uanset om det er træning, kamp eller hvad ellers det nu kunne være.

Gymnasiet er en særdeles svær tid hvad dette angår, der kommer en masse fester og der kommer en masse nye piger du skal have scoret men for nogle kan dette ikke altid blive en realitet. Jeg har personligt selv måtte gå glip af en masse gymnasiefester endda den såkaldte gallafest. Gallafesten er nok årets største fest på ens gymnasium, det er den alle kommer til og alle gør en hel masse ud af sig selv. Problemet er bare at der ikke altid er plads til en gallafest uanset hvor fedt det er, så kan det ikke blive til noget for mig hvis ikke det passer ind i mit skema. Gallafesten lå lige oven i et træningspas og et træningspas er lige så vigtigt som en kamp. Træningspassene er der du bliver bedre til de ting du er mindre god til og fantastisk til de ting du allerede er god til og så er det der du skal præstere for at ende på holdkortet den kommende weekend, derfor vil jeg altid fravælge festerne frem for træningen. Du vil altid kunne tage til fester senere i livet, ingen siger du skal nå et hvis antal fester inden du bliver 18 og hvis du vil blive en bedre fodboldspiller, så bliver du også nødt til at tage til træning selvom der er gallafest.

Hvis du sidder og tænker meget over om du skal det ene eller det andet, så tror jeg egentlig du har valgt på forhånd. Sporten skal altid være første prioritet og hvis den ikke er det i sådan en situation, så skal du spørge dig selv om det virkelig er det du vil? Hvis sporten er det vigtigste for dig, så skal der aldrig komme et stort spørgsmålstegn i panden på dig hvis du ender i sådan en situation.For nogle kan dette være et svært valg en gang imellem, man vil ikke skille sig ud socialt men man vil også være den bedste på sit hold på sin position. For mig er det ikke svært valg, jeg mener slet ikke der burde et valg. Fodbolden skal altid og jeg mener altid komme før festerne uanset om det er træning, kamp.

Likes

Comments

Hvad er vindermentalitet? Det er et rigtig godt spørgsmål. Vindermentalitet kan være det der er afgørende for om du eller dit hold vinder eller taber jeres kampe. Det er pissevigtigt at du har din vindermentalitet for hvis ikke du har den så kan du godt få det svært i de svære kampe. Vindermentalitet kan faktisk også have en negativ effekt på en. Sætter du dig et mål og det så ikke lykkedes dig at opnå det mål, så kan du have det rigtig svært ved at tackle hvordan du så skal komme videre.

Jeg vil vinde uanset hvad. Det er ligemeget om jeg spiller kortspil, er til kamp eller om det er til træning. Jeg vil vinde alt hvad jeg kan vinde sågar det er muligt.

Den negative side af vindermentaliteten er helt klart at hvis jeg inden kampen siger til mig selv, vi skal ind og vinde denne kamp og det så ikke lykkedes, så er mit humør aldrig lige i top kort efter. Jeg kan være lidt nedtrykt eller nedstemt og gider ikke rigtig sige så meget men bare hurtig hjem og derfor kan det være irriterende at have en vindermentalitet der er så høj da det kan ødelægge resten af din dag og nogle gange også weekend og det er ligemeget om vi så havde fortjent at tabe eller fortjent kun at få 1 point, jeg vil aldrig selv være tilfreds med andet end en sejr.

Den positive side af vindermentalitet er dog klart at jeg yder mit bedste hver gang eller ihvertfald prøver at gøre mit bedste. Jeg er altid klar på at gå ind og brække mit ben hvis det er det der skal til for at vinde og jeg synes derfor det er rigtig vigtigt for en spiller at have en vindermentalitet, for det er virkelig noget der kan ændre kampe. Hvis du møder et hold hvor alle spillere er klar på at dø for sejren og dit eget hold træder ind som var det hvilken som helst anden kamp, så tror jeg på at holdet med vindermentalitet vinder da de har denne mentalitet der siger vi vil vinde og det tror jeg kan være kampafgørende.

Likes

Comments

Som ambitiøs sportsmand, er det vigtigt at ens dag hænger sammen så man kan nå det hele. Jeg vil derfor i dette oplæg give jer en idé om hvordan min hverdag hænger sammen.

Jeg starter altid dagen med at stå op (sjovt nok) cirka 6.30, derefter spiser jeg min morgenmad hvilket kan være skyr, havregryn eller yoghurt.

Jeg tager derefter i skole ved en 7.15 tiden hvor jeg derefter har normale skoletimer eller morgentræning. Min skoledag slutter oftest ved en 15 tiden. Jeg har morgentræning 2x om ugen tirsdag og torsdag morgen fra 8-9, derefter har jeg normale skoletimer som alle andre.

Efter skole plejer jeg typisk at tage hjem for at lægge mine skolebøger og min skoletaske så jeg ikke skal slæbe rundt på den resten af dagen. Når jeg så endelig er hjemme får jeg fyldt mine depoter op med lidt mad og vand.

Min træning starter 17.15 alle dage undtagen fredag hvor den starter kl. 16. Der vil et træningspas som regel vare mellem halvanden til to timer. Jeg har dog fri om onsdagen hvor jeg typisk vil lave mine lektier og restituere.

Når jeg så er færdig med træning er jeg hjemme ved en 20.15 tiden hvor jeg så vil spise min aftensmad og få lavet de mindre lektier som jeg har til de efterfølgende dage. De dage hvor jeg ingen lektier har slapper jeg bare af og der vil jeg sædvanligvis køre rundt med mine venner i FIFA ;)

Jeg går cirka i seng ved en 22.15 tiden så jeg får de cirka 8 timers søvn som jeg har brug for, så jeg kan være udhvilet til den næste dag.

Det er sådan en normal dag for mig vil se ud og hvis i har nogle spørgsmål så kan i bare fyre løs nede i kommentarerne! Håber i kunne lide dagens oplæg og ser frem til at skrive en hel del flere.

MADS

Likes

Comments

Hej allesammen!

Velkommen til mit univers. Jeg har her på bloggen i sinde at dele min hverdag som ambitiøs fodboldspiller mens jeg balancerer det med gymnasiet.

Mit navn er Mads Viktor Svane Altschuler, jeg er 17 år gammel og går til hverdag i 2.g på Gefion Gymnasium. Min hverdag består af at træne, lave skolearbejde og være sammen med mine venner. Jeg nyder min træning, og jeg brænder virkelig for fodbolden. Jeg håber virkelig at jeg en dag, at jeg kan leve af fodbolden. Jeg går egentlig kun i gymnasiet, fordi at jeg skal.. Jeg brænder ikke for det, men før fodbolden er en realitet, skal jeg sgu lige overleve gym..

Jeg vil på denne blog dele min hverdag, min træning, min skole, mine opture samt nedture. Jeg håber at jeg kan give inspiration til andre unge, der også balancerer skole og træning, da jeg synes der mangler et forum til dette:)

Jeg håber at i vil følge med:)

MADS

Likes

Comments