MIN BERLIN-GUIDE DEL 2 - NÖJE OCH SHOPPING

Den turkiska marknaden vid Kottbusser Tor! Tisdagar och fredagar, fantastisk billig mat och gatumusik. Vi köpte lite olika röror, frukt, bröd, oliver och juice för typ €7 och satte och längs med floden. Så mysigt.

Jag hade sett bilder på de sjukt stora och vackra växthusen på Botanischer Garte på pinterest innan, och tänkt att hit måste vi ju åka. Kul om man vill ta lite fina bilder eller tycker det är allmänt kul med blommor och sånt. Kostar ett par euro att gå in.

Tempelhof!!! Så mäktigt. Tempelhof är en flygplats som var igång fram till 2008, för att sedan stängas och öppnas igen som allmän park. Folk cyklar, åker longboards, grillar, har små kalas eller bara vandrar runt på de kilometerlånga landningsbanorna. En rätt så surrealistisk upplevelse.

KaDeWe kan nog liknas vid vilket annat stort varuhus som helst, t.ex Harrods, NK osv. Men, deras sjätte våning, matvåningen är amazing! Flera restauranger + ett extremt stort utbud att typ all mat och dryck du kan tänka dig. Värt bara att gå runt och titta även om man inte är ute efter att köpa något.

Här kommer även ett par shoppingtips som jag inte har så mycket bilder på: 

Berschka: ​Från början spansk (tror jag?) budgetkedja som har superfina grejer. Älskar verkligen deras grejer, lite som en budgetvariant på & Other Stories. 

​Uniqlo: ​Japansk kedja med bra och kvalitativa basplagg. Perfekt ställe att köpa t.ex linneskjortor och kashmirtröjor.

Muji: ​Fina allt-i-allo-prylar som brukar finnas på en liten avdelning på t.ex Åhlens finns här i en hel butik. 

​Our Vodka: ​Hit hann vi aldrig, men det är ett ställe där man kan köpa såna här fina små vodkaflaskor, med massor av olika smaksättningar. 

Samt typ Primark och Forever21 som i alla storstäder. 

Gillar

Kommentarer

Juliabergendahl
Juliabergendahl,
Oh vad underbart!
nouw.com/juliabergendahl
almawiola
almawiola,
Tack så mycket!
nouw.com/almawiola
Johan,
IP: 2a01:4f8:241:4497::2
  • Bloglovin
  • Nouw