Nu börjar jag mentalt känna att min tid i Stockholm sakta med säkert tar slut. Det känns märkligt att efter 8 år byta omgivning och lämna staden där jag blivit vuxen. Jag flyttade ju hit ensam när jag var 19 år. Jag hade aldrig tänkt att det var Stockholm jag skulle till, jag hade inte ens varit här tidigare utom någon gång med familjen på ett eller två idrottsevent. Men så blev det iallafall och jag har aldrig ångrat det beslutet.

Idag har jag några av mina bästa vänner från barndomen med mig i Stockholm, samt en underbar grupp av nya vänner som jag lärt känna under dem senaste 8 åren. Men den första tiden här var det bara jag och Stockholm som lärde känna varandra. Min storasyster berättade för mig om när hon flyttade till Umeå och hur häftigt det är att få förälska sig i en ny stad utan att någon annan påverkar en. Alla smultronställen man kommer hitta och ställen man kommer känna sig hemma på.

Ett av dem ställena är Mellqvist Kaffebar på Rörstrandsgatan. Nog favoriten faktiskt. Jag upptäckte Mellqvist när jag varje morgon promenerade från St. Eriksplan till Karlberg för att åka till jobb. Utanför kaffet har dem, året runt, en kaffebar utomhus. Så att du snabbt kan plocka upp en kaffe och en fralla, dessutom en jävligt god kaffe och fralla. För mig var det en sån vardagslyx som jag inte var van vid från min lilla hemstad i Skåne. Det kändes storstadigt och lyxigt samtidigt som det var intimt och man ofta blev igenkänd av personalen. Tyvärr har jag inte den vägen till kontoret längre men jag njuter gärna av en eftermiddagskaffe eller lunch där.

Det finns så mycket bra saker att skriva om Mellqvist och jag tycker att alla som har vägarna förbi Stockholm skall boka in en dejt där. Det är verkligen så trevligt och dem har något för alla tillfällen. Idag har jag spenderat några timmar med mig själv där, bara tittat på folket och njutit av den genuina familjära känslan dem har, jag åt en sen lunch och tog en iskaffe i solen. (ända kaffebaren i Stockholm som jag vet gör sina iskaffe med Shaker) Jag kommer verkligen sakna den delen av stan och det lär bli några besök till innan jag flyttar. Sa jag att dem har världens finaste personal med :)


På Mellqvist får du dessutom Stockholms, utan tvekan, bästa Skagensallad eller baguette om du föredrar det! Verkligen inget man får missa.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments