Header
PÅ RESANDE FOT I USA

Skriva

Ibland så kommer man åter igen till den punkten då man känner att ingenting fungerar. Jag bor ute mitt i ingenstans av en anledning. Anledningen är att jag inte känner mig bekväm eller passande att bo i en miljö där saker helatiden händer. Jag klarar inte av att det är personer överallt helatiden och därför längtar jag just nu så himla mycket tills vi sitter på greyhound bussen som kommer ta oss upp till de lugna, stilla städerna i bergen. Jag längtar till cowboy städerna i Montana och Wyoming och har nog gjort det sedan jag steg av flyget i LA. Höjdpunkterna här i staterna har hittils vart alla hiker, utifrån det har jag nog mest haft en inre panik, känd mig annorlunda och missanpassad. Det är svårt att passa in i ett samhälle, speciellt i ett annat land än sitt hemland, där folk ser ner på andra människor med tatueringar tex. Men jag menar, det här är den jag är. Jag tycker det är fint med konst på kroppen.

Den sista veckan här har faktiskt vart jobbig, jag är inte skapt för det här. Jag är menad att vara i lugnet, runt min familj och mina vänner, ute i naturen och i bergen. Att vara i ett annat land, där ingen förstår riktigt vem jag är gör det mycket svårare. Jag hoppas dock på något vis att jag kan nå fram till någon som är som mig, att man ska chansa och satsa på sina drömmar, kämpa vidare och ha kul, checka av sina mål och leva i nuet. Det är svårt, tro mig. Men det kommer vara så värt det i efterhand, även fast man till och från mår ganska dåligt och känner sig väldigt ensam. Samtidigt känner jag mig stark, jag är här nu. Jag är i USA och jag gör så mycket som jag så länge drömt om. Jag har min pojkvän och min mamma som jag kan ringa till när det är extra jobbigt.

Livet är inte en dans på rosor, även fast det ser ut som det ibland. Jag kan tänka mig att mina nära utifrån tycker att jag lever ett lyxliv just nu, ett drömliv. Men så är inte faller, just nu här i San Diego så kämpar jag ständigt varje dag för att passa in, precis som i Sverige. Jag längtar så mycket till bergen, där jag förmodligen kommer känna igen mig själv igen, där jag kommer kunna koppla av och bara vara jag.. Bara kunna njuta av nuet....

Jag hoppas alla har en underbar morgon, här är klockanstrax tio på kvällen och jag ska gå och lägga mig i sängen hos Johanna. Puss på er.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Resor, Hiking, USA

Hej på er. Jag har suttit och kollat på mina bilder här nedan i över tio minuter i hopp om att komma på hur jag ska förklara gårdagen för er. Den var fantastisk, vi bestämde oss för att åka och hika Mission Trail park på eftermiddagen för att pricka in solnedgången, vi ville nämligen se den från parken.

De två bilderna här över är de första bilderna vi tog i Mission Trails, det hade inte gått mer än 10 minuter och vi var sålda på precis allting. Det var så vackert. Efter ett tag så bytte vi hike, till en svår som gick upp i bergen och under hela tiden vi var i Mission Trails så blev allting finare och finare efter varje sekund som gick..

Vi stannade som sagt uppe på berget där hiking spåret gick och satt oss ner med utsikt över hela parken. Sakta, till akustisk musik så såg vi solen gå ner bakom bergen framför oss. Himlen färgades röd och allting var så magiskt. I 30 minuter kanske vi satt där uppe och bara stirrade ut i oändligheten, i tysnad samtidigt som vi lyssnade på musik och bara kände, livet..

Likes

Comments

Vardag, Resor, Hiking, USA

För er i Sverige så var alla hjärtans dag över för 3h sedan ungefär och här så fortsätter den fortfarande att firas i 6h till. Inte för att den hittils firats så mycket idag egentligen (om ni läser detta inlägg från förra året så får ni även en liiiiten inblick i hur jag ser på Valentines day). Hursomhelst, idag har faktiskt vart en väldigt härlig dag men också en otroligt konstig dag..
Vi vaknade upp och i köket så hade Johanna lagt ut små choklad askar till oss och hennes rumskompisar. Så himla gulligt, jag och Jossan köpte även en nalle till henne med i Valentines gift och som tack för allt.

Dagen började som sagt väldigt bra, jag och Jossan spenderade sedan några timmar på att hikea i Torrey Pines. Torrey Pines ligger i La Jolla ungefär 30 minuter ifrån San Diego och är ett stort naturreservat som bjuder på massa fina hiking trails. En stund in på vår hike så började konstiga saker hända, en liten ödla korsade vår väg och Jossan mosade hens huvud, självklart inte med flit. Vi skrek, skrattade och panikade för allt gick så himla snabbt, vi har döpt ödlan till Ricky och kommer att tända ett ljus för honom ikväll.

När vi gått ett par trails så tog den sista oss ner till en jättefin och såklart okänd strand som vi faktiskt bestämde oss för att promenera längst eftersom att vi ändå skulle till la Jolla Cliff. Jag tror vi hade gått på stranden i lite mer än 1h kanske, då karman från Rickys död slog till...
Helt plötsligt så dök det upp folk igen och en gubbe drog hastiskt ner byxorna, vi trodde såklart att han skulle byta om och vi fnissade och kollade bort för att inte genera honom, tänkte vi... Under tiden då Jossan "kollar på havet" så ser jag i ögonvrån hur mer och mer nakna människor dyker upp på vänster sida om oss och jag säger nästan panikslaget till Jossan "Alla är nakna!!!".
Helt plötsligt så går en man fram till oss, han hade händerna på midjorna och mellan sina ben dinglade en liten snopp.. "Happy Valentines girls. You can take your shorts off here".
Öh nej tack... Snabbt och halvt i panik går vi längst stranden bort från nakenfisarna i sikte mot La Jolla..

Ja ni gissade rätt, vi hamnade helt random på en nudist strand (bilden här ovan).. Vad jag inte förstår är varför den där guben glatt skulle komma fram och prata med oss med sin snopp upp i vädret, det var minst sagt trevligt. Faktiskt så var det äckligt.. Jag och Jossan kom tillslut fram till La Jolla Cave (bild nedanför), men vi var rätt slut och faktiskt fortfarande ganska tagna efter händelsen som hänt någon timme tidigare, även fast vi skrattar åt det så var det otroligt ... Hm, ja. Jag kan faktiskt inte sätta ord på det nu..

I La Jolla Cave så kan man se fria sjölejon och sälar ligga och sola med dess ungar på klipporna.
Vi åkte hem ganska snabbt dock, vi var helt slut i benen efter att ha hikeat och promenerat i sammanlagt 5h så vi tog snabbt en Uber hem till Johanna i PB, köpte mat och nu ska vi gotta i oss lite vin. Det förtjänar vi faktiskt efter den här dagen...

Likes

Comments