Då har vi kommit till mitt sista inlägg här i bloggen och det jag tänkte ta upp idag är vad jag tänker/skulle vilja arbeta som när jag snart ska gå ut skolan och senare i livet.

Det jag drömmer om att få göra i framtiden är att starta mitt alldeles egna företag, driva de i Sverige och även ha anställda utanför Europa/Sverige och också designa eget klädmärke eftersom att kläder är väldigt roligt att jobba med.

Jag ska ta studenten den 10 juni och efter det börjar jag jobba och är några veckor nere i Trelleborg. Jag har gått 1,5 år på Plusgymnasiet och har lärt mig mycket saker och lärt känna väldigt fina och underbara människor här.

Så nu säger jag tack för mig och hoppas att ni 1or och 2or kommer förstå att 3 år på gymnasiet kan gå väldigt fort så ta vara på er skoltid och gör det bästa ut av det och ha roligt tillsammans!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Detta är tre olika erbjudanden och som ni kan se längst upp så handlar den om att du köper tidningen Damernas och då får du med en mascara, blusher och en BB-cream och i dem finns de helt naturliga ingredienser.

Sedan den andra bilden så står de att köper man fyra nummer av mama för 98 kr så får du ett doftljus och en bok med Hannah och Amanda på köpet.

Den sista bilden kan ni ju se direkt. Är du gravid så kan du beställa en Babybox och få den i din butik och de är bara att hämta den. I den finns det lite allt möjligt som t.ex. leksaker, nappar och oljor.

Jag tycker att dem är väldigt inspirerande till dem som bara vill ha naturliga ingredinser i sitt smink, de, som gillar doftljus och för dem som ska bli föräldrar.

Likes

Comments

​När du marknadsför en tjänst/produkt måste du tydligt framgå att de är reklam i bloggar och i sociala medier. Marknadsföringslagen förbjuder dold marknadsföring. När du skriver/lägger ut ett inlägg i bloggen, ett Youtubeklipp eller på Facebook och det är reklam ska detta tydligt framgå för alla som läser inlägget. Det ska även framgå direkt att det är en marknadsföring. 

Företag som köper plats i bloggar och i andra sociala medier sak informera blogagren om reglerna för reklammärkning men både företaget och blogagren är ansvarig för reklamen. 

Att tycka och rekomendera en produkt till andra kan man göra hur mycket man vill eftersom det inte finns något förbud mot de. Företag kan inte säga vad som ska sägas och hur eftersom de är bloggarens åsikt om produkten. Om en bloggare får ersättning för att skriva om produkten ellern tjänsten så är det marknadsföring och gäller reglerna. Det är både bloggaren och företaget som marknadsför som lagen gäller och det behöver inte vara att bloggaren som marknadsför som omfattas av lagens bestämmelser utan det är företaget också eftersom den marknadsför sin egna produkt och når ut till människor. 

Du som läsare ska snabbt kunna se om bloggaren marknadsför något i sin blogg och som bloggare kan man enklast använda ett annat typsnitt som till exempel i fetstil eller en annan färgsättning, man kan också i början av sin blogg skriva att inlägget handlar om marknadsföring i början eller i rubriken och det kan förstärka förtroendet i din blogg hos läsarna.

Man ska ha koll på sina läsare när man marknadsför för att det finns bloggare som har väldigt många unga läsare och om man har många unga läsare så ska man rikta sig till den åldern och om inte skulle göra det så skulle det vara förbjudet enligt lagen för att dem blir utsatta just då eftersom dem "tvingas" köpa det eller att barnen tjatar på sina föräldrar att dem vill ha de bloggaren marknadsförde. Om du som bloggare skulle bryta dessa lagar skulle du få avbryta marknadsföringen och kan bli dömd till domstol och betala en viss penningbelopp. 

Likes

Comments

Det första man kan bli är så klart VD. En vd är en verkställande direktör som ansvarar inför styrelsen för den löpande förvaltningen i ett aktiebolag. Vd har ett stort ansvar för bolaget och har därför lagenlig rätt att deltaga på styrelsemöten (förutom vid handläggning av vissa frågor som rör den verkställande direktören själv, som t.ex. lön eller annan ersättning). En vd:s uppgift är att åtstadkomma något genom andra människor, det betyder att jag behöver motivera, angagera, följa upp och sätta mål. Som vd kommer man i kontakt med nästan alla områden som förekommer inom företaget: juridik, kundtjänst, städning, ekonomi, personal, bokföring, marknadsföring, kundnöjdhet, kvalitet och utveckling.

En annan yrkesroll du kan bli är Visual Merchandiser.. och det innebär att man åker runt i olika butiker och utbildar personale, supportar och ger återkoppling på hur butikerna har arbetat med exempelvis skyltfönster och kampanjytor. Att jobba som dekoratör är ett krativt arbete men samtidigt också ofta låst till förtegets eller butikskedjans stil och koncept då detta ofta syns av marknadsavdelningen och man har då riktlinjer att följa.

En Inköpare köper in varor och tjänster och kan arbeta både i privat och offentlig sektor. I jobbet ingår många och täta kontakter med olika personer och organisationer. Inköpare ansvarar för valet av leverantör och har både kontakt med befintliga leverantörer och söker nya leverantörer. Levarntörerna bedöms utifrån kraven på kvalitet, pris och leveransprecision. Det handlar om att ta egna initiativ och att kunna fatta beslut själv, de är viktigt att en inköpare kan se nya affärsmöjligheter både inom den egna organisationen och på leverantörsmarknaden. I detaljhandeln köper inköparen in de varor som ska säljas i affärerna och det kan till exempel vara kläder, elektronik eller andra varor. Eftersom arbetet blir allt mer internationellt, innebär jobbet ofta kontakter på andra språk än bara svenska.

Butikschefen har det övergripande avsvaret för en butik. Som butikschef kan man antingen själv äga buitken eller driva en butik inom en kedja eller åt en butiksägare. I arbetet ingår bland annat att ansvara för butikens ekonomi och sortiment samt att informera och leda personalen. Ibland kan även butiksförsäljningn ingå i butikchefens arbetsuppgifter.

Som jag hört så är de många tjejer som vill jobba som butikssäljare och som butikssäljare arbetar du i butik eller varuhus. Du ska svara på kundernas frågor om olika varor och ge kunden råd om skötsel. Kunskap om varorna är nödvändig. I vissa butiker sköter du enklare betjäning. Förutom försäljning ingår ofta kassatjänstgöring och redovisning av dagens kassa. Du deltar också i beställning, uppackning, prismärkning och påfyllning av varor.

Likes

Comments

Ralph Lauren är född den 14 oktober 1939 i Bronx, New York och han är en amerikansk kläddesigner. Han bytte namn från Lifschitz till Lauren under sin skolgång då en del av hans namn lät som det engelska ordet "shit" vilket han blev trött på. Lauren är son till de judiska immigranterna Frank och Freida Lifschitz.

Det stora genombrottet gjorde Ralph Lauren i Skandinavien under 1980 och 1990-talen med färgglada pikétröjor och bomullströjor med button-downkrage. Den känns igen på logotypen med en ridande hästpolospelare.

Det som började för 40 år sedan med en kollektion med samlingar av band har vuxit till en hel värld. Ralph Lauren har alltid stått för att tillhandahålla kvalitetsprodukter, skapar världar och bjuda in folk för att delta i vår dröm.

RalphLauren.com tar detta deltagande till en ny nivå som en rik och spännande interaktiv destination.

Ralph Lauren lämnar VD-posten efter 48 år efter att han grundade företaget. Stefan larsson blir ny VD för det klassiska modehuset Ralph Lauren och den 75-årige klädspråkaren blir kvar som ordförande och kreativ chef. Stefan Larsson, 41 år, är idag global chef för Old Navy som är en lågpriskedja inom den amerikanska klädjätten Gap. Stefan blev VD i november 2015.

Kollar man på priserna på hemsidan så kan det vara lite dyrt men man ser idag att många unga har kläder därifrån. Jag själv tycker att dem har börjat använts mer idag är vad man sett tidigare dem andra åren. Det är liksom inne att ha märkeskläder så att säga så allt mer köper märkeskläder. Ralph Lauren kläder finns nästan överallt i butiker där de bara är märkeskläder. Jag tycker att kläderna från Ralph Lauren har jätte snygga kläder och jag skulle vilja ha rätt mycket därifrån, det finns liksom allt från jeans, t-shirts, barnkläder till parfymer och accessoarer.

Likes

Comments

Då har ni kommit till mitt andra inlägg och idag kommer jag att skriva om märket Calvin Klein. Jag kan säga att väldigt många är verkligen intresserade av det märket. Främst tjejer köper ju bara underkläderna som ni kan se p bilderna nedanför. Jag själv tycker dem är jätte snygga till ett par slitna jeans och dem stora bloggarna som t.ex. Kenza, Angelica Blick och Fanny Lyckman har sådana underkläder och dem sitter väldigt snyggt på dem för dem kan klä sig "rätt" med just dem underkläderna.

Även killar är väldigt förtjusta i Calvin Klein kläder och många av dem är modeller som ni kan se nedanför men även tjejer är också modeller för Calvin.

Calvin Klein är en av de ledande modedesign och marknadsföring i Världen. Företaget utvecklar och marknadsför kvinnor och män i kollektioner av kläder och andra produkter som tillverkas och marknadsförs genom ett omfattande nätverk av licensavtal och andra arrangemang runt om i världen. Varumärk/ livsstil inkluderar Calvin klein Collection, Platinum Label, Jeans och Underwear. Produktlinjer under olika varumärken kan vara klänningar, kostymer, klädesmöbel, skräddarsydda kläder, sportkläder som t.ex. golfkläder. Sedan finns det jeanskläder, underkläder som jag nämnde tidigare, dofter, glasögon, strumpor, skor, badkläder, smycken (klockor), ytterkläder, handväskor och heminredning (inkusive möbler).

Vissa Calvin Klein reklamkampanjer är baserade på eller är inspirerande av verkliga händelser och människor. Årets reklamkampanj är inspirerande av verkliga historier och faktiska datum, men namn och händelser kan ha ändrats för kreativa ändamål.

Grundaren för Calvin Klein heter Richard Klein, född 1942 i Bronx, New York. Den svenske fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg var i början på 2000-talet modell åt Calvin Klein. Även Alexander Skarsgård är med i en reklam där han med Lara Stone gör reklam för doften Encounter.

Calvin Kleins huvudkontor ligger i Amsterdam i Nederländerna.

Ni kan gå in på deras hemsida genom att klicka här!

Likes

Comments

Det här är då mitt första inlägg på bloggen och jag kommer att skriva om ett företag som heter H&M. Alla tjejer har väl varit in och shoppat något inne på H&M? Jag tänkte idag skriva lite om de företaget.

Hennes & Mauritz som det egentligen heter men förkortar man det så blir det H&M. Företagets affärsidé bygger på "mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt". Dem är ett börsnoterat detaljhandelsföretag i konfektionsbranschen och deras huvudkontor ligger på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Företaget har omkring 116 000 ansällda och cirka 3 500 butiker i 55 länder.

En undersökning från Greenpeace 2011 visade att 4 av 6 testade H&M-klädesplagg innehöll kemikaliegruppen nonylfenoletoxylater som i vatten omvandlas till det mycket giftiga ämnet nonylfenol.

Företaget producerar årligen en hållbarhetsrapport som riktar sig på deras utveckling och förbättringar. I denna rapport redogörs handlingar och program för en hållbar utveckling. H&M har nyligen startat en kampanj som heter Don´t let fashion go to waste. Den innebär att samtliga H&M butiker ska ha en återvinningslåda där använda, slitna och/eller omoderna kläder samlas in för återanvändning, i retur får kunden en rabattkupong där hen kan köpa nya kläder. Och det är deras sätt att ta ansvar för miljön.

H&M gjorde ett designarbete med Madonna år 2006 och 2007 och även ett designarbete med Alexander Wang år 2014.

Hennes & Mauritez grundades av Erling Persson som öppnade den första butiken i Västerås 1947, den hette då Hennes och såldes enbart damkläder. 1968 köpte Erling företaget Mauritz Widforss Handels Ab som sålde jaktutrustning och herrkläder. Företaget kom då att byta namn till Hennes & Mauritz och sålde då både herr- och damklöder.

Den första butiken utanför Sveriges gränser öppnade 1964 i Norge, 1967 etablerade sig företaget i Danmark som tredje försäljningsland. H&M finns sedan 1978 i Schweiz och 1980 i Tyskland och den tyska marknaden är idag överlägset störst.

1980 köpte Hennes & Mauritz det Boråsbaserade postorderföretaget Rowells. Den 31 mars 2000 öppnade H&M sin första butik utanför Europa på Fifth Avenue på Manhattan i New Yourk i USA.

H&M öppnade under 2007 en ny butikskedja - COS Cos Collection of Style - med ett nytt modekoncept i ett högre prissegment för att locka nya kundgrupper. Våren 2008 äger H&M det svenska modeföretaget Fabric Scandinavien som driver butikskedjorna Weekday, Monki och även Cheap Monday.

Likes

Comments