Två månader senare sitter vi nu här. På ett tåg hem till vårt hemland, hem till vår älskade familj.
Men vi lämnar också en del av oss själva i landet ingenstans.

I måndags hade vi swedish night. En avskeds fest för Alltio. Vi hade så roligt och så underbart att vi glömde ta bilder under hela kvällen. Det blev en natt som alltid kommer sitta kvar i Woonts betongväggar och spår av snappssånger på griffeltavlan.

vi kommer aldrig kunna beskriva för er känslan att vara del av erasmus. Du möter en familj i ett annat land som öppnar sina hjärtan. Vi har fått ta del av det fantastiska teamet som vi aldrig skulle kunna drömma om!  7 nya bröder, 3 systrar och en pappa! Vi har haft den bästa sommaren i våra liv. Alla borde få uppleva detta.
.

Under sista ölen i går kväll tar våran Host upp en påse. I påsen ligger det två tjocktröjer med trycket KERE ( som står för kosice respresent) Det är lokala tröjer ifrån kosice som de gav till oss som tack för att vi har upplevt den bästa sommaren. Som det inte var nog så ger vår älskade bror Silvo sin första kamera till oss. Som ett minne ifrån sommaren....

Vi fällde en tår och vi fällde en till.

Ett hejdå har gjort och inte som ett goodbye utan som se u later. För vi kommer tillbaka, vi kommer tillbaka till landet ingenstans ❤

English --

Two months later we sit here. On a train home to our home state, home to our beloved family.
But we also leave a part of ourselves in the country nowhere.

On Monday we had the swedish night. A farewell party for Alltio. We had so much fun and so wonderful that we forgot to take pictures throughout the evening. It was a night that will always remain in Woonts concrete walls and traces of snaps songs on the blackboard.

we will never be able to describe to you the feeling of being part of Erasmus. You meet a family in another country who open their hearts. We have been a part of the amazing team that we could never dream of! 7 new brothers, three sisters and a father! We've had the best summer of our lives. Everyone should experience this.
.
During the last beer at the last night our host takes up a bag. In the bag are two large sweaters with the print KERE (which stands for Kosice respresent) they gave us this as a thanks to experienced the best summer. As it was not enough, our beloved brother Silvo gave as his first camera. As a memory from the summer ....

We shed a tear and we dropped one.

A bye has been done and not as a goodbye but as see u later. For we come back, we will return to the country nowhere ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå världen
Vad i all världen tackade vi JA till...

Allt börjar med att vi går upp 7 och äter frukost, tar oss emot starten och möter en svärma av människor. Nu börjar vi förstå vad vi gör här. Vi är alltså anställda av ett av alla teamen som tävlar och ska ta kort på hela deras resa på 340km.

Så den ena mannen vi hade i bilen är vår chaufför och den andra gör filmen för detta laget. Vi då? vi har hand om alla fotografering och ska se till att vi har minst ett kort på alla löparna, som var lättare sagt än gjort. För så fort den första löparen har startat sätter de andra sig i bilen för möta upp personen om 10km och byta. Inte nog med att de är ett herr och dam lag som springer olika fort, så har vi en chaufför med noll lokalsinne eller gps läsning. Haha Detta är nog den härligaste men dummaste människan i teamet. Han kör efter gps vart vi än ska åka, men det är som han inte tittar på den. Vi åker nämligen förbi avfarter hela tiden och han glömmer och svänga höger eller vänster, så vi får vända med jämna mellan rum.

Dagen var lång och mycket bil åkande. Men någonstans trodde vi att när natten kommer är de paus och sovstund.. Nopp.. Vi höll på hela natten och springarna med för den delen. Vi har fått en tupplur på knappt 3timmar på ett svettigt gympasalsgolv och sedan fick vi fota igen.

Vi förstår verkligen inte hur löparna orkar det här, för det är helt brutalt. Dessutom har det ingen snitslad bana utan springer mellan bilar och fått memorerat deras bana innan de går ut och springer. Det ända som finns är en flagga uppsatt vid varje byte.

Hela dagen idag har sätt lika dan ut som natten och gårdagen. Fotande, bilåkning och mer bil. Inte ens mat är prioriterat på denna färd. Vatten och proteinbar har var rena lyxen, för något annat hinner vi inte. Undra vad facket hade sagt om det haha.

men jobbet är gjort och efter 1000 bilder ska de bli skönt att få sova i en hotell säng innan resan hem till Kosice imorgon bitti!!! Här får ni några sneakpeaks material innan redigeringen för riktiga släppet!

Kram
// Alltio

Likes

Comments

Hej världen!

5 dagar kvar och flyget till Sverige ger sig av. Men vi sitter inte hemma och gråter, det har vi inte tid med. För idag tills på måndag väntar nästa äventyr.

Vi har nämligen tagit bilen med två främmande män till Slovakiens mest kändasde berg för att fotografera. Låter kanske lite skumt. Men så farligt är det inte. Utan Vi representrar vårt företag här i Slovakien och jobbar med två andra män ifrån två andra företag. Äventyr kallas det!

Bergen är inte huvudmålet utan springande människor i tre dagar på en distans av 300km. Så jäkla coolt!!! De är lag på 8 personer och kommer springa 10km och varva. Så inte en person som springer 300km men de springer ändå knappt 4 mil var! :)

Så idag fotade vi på natten när alla deltagare kom dit och skrev in sig och imorgon kommer vi sitta i bagaget på bilen framför alla löpare och fotografera allt ifrån svettiga ansikstutryck till den fina bergsutsikten.

De springer alltså igenom det fina bergskedjan till huvudstaden Bratislava. Så någon stans på vägen imorgon kommer löparna och vi stanna och sova i ett gym, för sedan vakna och påbörja loppet igen. Kommer inte ha nät under hela denna fantastiska upplevelse, men lovar att vi kommer lägga ut alla coola bilder när vi har dem!!

Kram
// Alltio

Likes

Comments

Hej i stugorna!

Idag köpte vi en flagga att ta med oss hem till Sverige!! Vi ska ha den på vårt kontor, så vi för alltid minns vår familj här ❤ Sjukt att vi åker hem om 7 dagar. Tiden har gått så fort!!

På måndag ska vi ha ett superkalas med våra vänner här. Dricka lite snaps och dansa runt midsommarstången.

Idag gör vi i ordning för en lågbudget musikvideo vi ska göra imorgon. Det är en artist ifrån Belgien som kommer hit. Våra lampor som vi har satt upp har rasat ungefär 10 gånger, men vi gör ett tappert försök igen!

Maten vi åt idag var däremot inte så lyckad.. Maten smakade gamla sockor och ålderdomshem. Sedan blev vi serverase på tallrikar som gav oss känslan av fängelse. Tyvärr var maten dyr också. Så ingen bra lunch idag.

Ikväll ska vi på vår kompis brors live framträdande, ska bli rätt nice faktiskt!

Vi hörs imorgon!!
// Alltio

Likes

Comments

10 dagar kvar i landet ingenstans och vi sitter mätta och belåtna på tåget hem ifrån festivalen.

För någon som aldrig varit på festival är det svårt att beskriva den intesiva glädjen som finns på fälten. Alla dina beskymmer och morgondagen finns inte i synfältet.

Det vi har gillat mest med Grape är det ömsidiga kollektiviet. För hur fulla folk än har varit, så har vi inte märkt av än enda gång hets i publikhavet. Det har varit på en lagom nivå och människor har tagit hand omvarandra. Dessutom var alkoholen extremtbilligt och 15kr för 0,5l känns inte i plånboken när kvällen är över!

Vi fick möta nytt härligt folk och ha en fantastisk tid med vår gamla. Men festivalen är över och nu ska vi tillbaka till verkligheten! Nästan i alla fall! ;)

Kram // Alltio

Likes

Comments

Godmorgon vänner!

Här dunkar musiken på slitna kroppar och fulla matstånd. Ifrån att vara en edylisk plats med levande människor, så har vi nu gått in i fasen där allt levande är dött.

Vi kom hit igår runt 12 och stod i kön i 90 minuter. Heltgalet! Det var för att vi var så många människor som skulle in på festivalen samtidigt och vaketerna behövde kolla allas väskor. Så det var väldigt segt. Men väl inne möter vi ett paradis! En stor levande flygplats med glada människor!

Emelie har aldirg varit på en festival innan och efter denna är det nog inte hennes sista!

Beskrvning är som en låsats värd som startar när du går innanför portarna, allt du inte trodde var möjligt blir möjligt här inne.

Kvällen var lång, med massa olika musikstilar och kända människor! Våra vänners  bästa kompis spelade också på kvällen vid 2, sjukaste! Det som har varit en enda nackdel är att den svenska sommaren har knackat på vår dörr här med! Det var så fruktansvärt kallt på kvällen. Du behövde antingen simma in i publikhavet och hoppa som en dåre, eller gömma dig själv i sovsäcken som en kukong.

Nu sitter vi runt familjebordet gjort av kamerautrustning och njuter av livet!

Kram
// Alltio

Likes

Comments

Hallojsan.

Vi vaknade imorse ur dem näst intill möjliga sovbara sängarna. Hårdare en sten.

Festivalen börjar kl 15 idag och vi fick nu bestämma hur resan dit skulle ske. Vi ringer våra vänner som skulle plocka upp oss runt 12. Det kommer fram att det fortfarande har problem och att det måste fixa det innan festivalen börjar.

Så vi ännu en gång får packar ihop vår grejer och förösker hitta ett transportmedel tillbaka till staden.

Engelskan här är dålig, extremt dålig och att försöka fråga om vägen eller busstation är ett antal misslyckanden. Men vi hittar en busstation där bussen går om 5 minuter! Med våra snabba ben springer vi till stationen och här stod den och väntade på oss! Så nu sitter vi på bussen emot festivalen och är redo för en fantastisk helg!!! 👏🤘

Kram
//Alltio

Likes

Comments

Omvärlden, ni vet när saker inte riktigt går som planerat. De dagarna där man är glad att en taxi inte kostar som i Sverige..

Vi anländer till den härliga staden efter en full dag med krångel av tåget. Köper en biljett för 4 euro och går på nästa tåg emot slutdestination. Här skulle vi möta upp våra vänner med bilen och tillbringa en härlig dag tillsammans innan festivalen.

De är inte här utan dem blir lite försenade, så vi sätter oss på den närmaste baren och tar en öl. Ölen var tyvärr gammal så den gick inte att dricka och pengarna tillbaka var ett faktum! Vi gick runt ungefär en timma  för hitta något som skulle kunna likna en resturang. Påvägen hittar vi i allafall en cool bil som Emelie var tungen att posar framför, förstår varför! ;) Men efter en timmas letande hittar vi en undebar restaurang! God mat, shysta drinkar, gött häng. Fortfarande inga vänner. Deras teknologi vill inte funka och dem är fast på festivalområdet. En timma går och sedan två och sedan tre. Nu är klockan 23 och vi har ingen bil, ingenstans att sova och ett glas tommare. Desperat skrollar vi igenom Hotels.com och märker att alla hotell i staden är fullbokade. Vi hittar ett däremot 37 minuter bort i ifrån staden och det fanns inget annat att göra än packa ihop våra grejer och ta en taxi.

Resan var lång och obekväm. Kringliga vägar, mörka skogar och en bil som la av lite titt som tätt. Men efter 37 minuter anländer vi till en håla ute i ingenstans. Här är det mörkt, rökfyllt och hårda sängar. Men vi betalade bara 350kr för taxin och 300kr för natten. Dessutom har vi en säng, wifi och varandra.

Tack värden för äventyr och tack värden för shysta sängar!

Godnatt ifrån en omtumllad dag!

// Alltio

Likes

Comments

Godmorgon världen!

Nu sitter vi på vårt andra tåg påväg till Travana.

Egentligen är det ett tåg som tar 5 timmar, men vi har haft lite problem.

Vi vaknar i morse av ett mejl ifrån Regionjet. Tågtrafiken här. De skriver att vårt tåg är 60 minuter sent, 20 minuter senare är tåget 120 minuter sent och som det inte kunde bli värre blev det 180 minuter sent! 3h?!

Det var ingen bra start på resan, då vi har en buss som vi ska byta till i Travana.

Vi hade lite smått panik och bedövade sorgen med pankaksfrukost. Men 30 minuter senare får vi ett mejl att tåget är i tid och avgår som vanligt? Nu blev det stressigt helt plötsligt och vi hade 20 minuter att ta oss till tågstationen!

Vi hinner med tåget och träffar vår underbara Adela som också ska på festivalen! Dessutom fick vi reda på nu att vi får 50% av pengarna tillbaka. Inte för att tåget hade varit sent, utan för vi fick sämre kvalité tydligen på vår vagn. Älskar det här! Äventyr på äventyr! 👏👏

Väl framme har vi inte internet på ett tag, men vi ska föröska uppdatera alla härligheter så fort vi kan!

Kram
// Alltio

Likes

Comments