kommentera vad ni tycker om detta! 


nu ar det ingen invandrar utan en svensk. ursprung spelar ingen roll det ar personen i sig. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kommentera vad ni tycker om SD

Likes

Comments

En 13-årig pojke använde sin mammas kreditkort för att handla på Xbox när han spelade FIFA. När räkningen kom hängde han sig. 08:51

STORBRITANNIEN.Henry Tattersall, en 13-årig pojke från Rossendale, Lancashire, köpte med sin mammas kreditkort grejer för 422 pund, motsvarande ungefär 4 500 kronor till sitt Xbox.

När föräldrarna fick hem räkningen blev de upprörda och konfronterade Henry, som enligt mamman själv var väldigt chockad över hur stor räkningen var, skriver Daily Mail.

Systern hittade honom hängd

Efter att ha blivit konfronterad sprang han upp till sitt rum. På Facebook skrev han att han skulle ta livet av sig. När mamman en timme efter att sonen stängt in sig på rummet ropade att maten var klar svarade han inte. Hans 16-åriga syster gick då upp för att hämta honom och hittade honom hängande i hans rum.

Likes

Comments17-åring sköts ihjäl av polisen – "beväpnad" med Nintendo-kontroll !!!!

En 17-årig pojke sköts ihjäl av polisen när han öppnade dörren med ett vapen. Men vapnet var en kontroll till spelkonsolen Nintendo Wii.

Förra veckan sköts Christopher Roupe ihjäl i Atlanta. Polisen slog till mot huset för att gripa 17-åringens pappa som brutit mot en villkorlig frigivning.

När pojken öppnade dörren sköts han i bröstet av polisen – eftersom han var beväpnad.

"Blev omgående skjuten i bröstet"

Det finns bara ett problem. Flera olika vittnen hävdar att 17-åringens "vapen" var en handkontroll till spelkonsolen Nintendo Wii. Enligt advokaten Cole Law, som företräder familjen, var Roupe i färd med att starta en film på sitt Wii när polisen knackade på.

– Ögonvittnena på platsen säger tydligt att han hade en Wii-kontroll i sin hand. Han hörde att det knackade på dörren. Han frågade vem det var men fick inget svar. Så han öppnade dörren och blev omgående skjuten i bröstet.

Likes

Comments

Rökning


När man röker tobak suger man i sig tusentals giftiga ämnen. Rökning kan leda till olika skador och sjukdomar, och ungefär varannan person som röker dör tidigare än vad han eller hon hade gjort utan rökning. Dessutom är tobak dyrt, och kan göra att man får finnar, sämre kondition och svårt att få stånd. Ändå är det vanligt att man börjar röka för att vara häftig.

Varför börjar man röka?

Det vanligaste är att man är med kompisar första gången man prövar att röka. Man vill pröva hur det smakar och hur det känns. Kanske tycker man att det är häftigt. Nästan ingen tycker att det smakar gott första gången.

En del röker för att verka eller känna sig äldre, eller självständiga. Man kan också tycka att det gör det lättare att vara med andra personer, som också röker.

Man kan röka tobak i cigaretter, cigarrer, cigariller, pipa och vattenpipa. Cigaretter är vanligast. Cigaretter innehåller inte bara tobak, i röken från en tänd cigarett finns ungefär 4000 kemiska ämnen. Många av dem kan ge cancer.

Passiv rökning

Om man är i närheten av personer som röker, till exempel är i samma rum, får man i sig gaserna som finns i röken. Det kallas passiv rökning. Eftersom passiv rökning också är farligt är rökning förbjudet på restauranger, caféer, arbetsplatser och offentliga platser inomhus.

Snusning

Det finns många olika sorters snus som innehåller olika ämnen. Det vanligaste snuset är gjort av finmalda tobaksblad. När man stoppar det under läppen sprids tusentals ämnen ut i blodet. Många av dem kan ge skador och sjukdomar.

Snus kan se ut på olika sätt och vara packat på olika sätt. Det kan vara löst eller ligga i små påsar, så kallade portioner. För att skydda unga personer från farorna med att använda tobak, finns en lag som säger att man inte får köpa tobak om man är under 18 år.

Varför börjar man snusa?

Första gången man prövar snus kan det vara för att man vill pröva hur det smakar och hur det känns. Kanske tycker man att det är häftigt. En del börjar snusa för att verka äldre, känna sig självständiga eller för att passa in. Nästan ingen tycker att det smakar gott första gången. De flesta väljer att inte snusa.

En del är både rökare och snusare och det är vanligt att börja snusa när man slutar röka. Det kan vara så att man tänker att det är bättre att snusa än att röka. Men egentligen är det en onödig jämförelse, eftersom båda är dåliga för kroppen.

Beroende

Det är lätt att bli beroende av snus. Bara efter några gånger kan hjärnan bli beroende av nikotinet. Men det handlar också om själva beteendet, att det blir en vana att snusa.

Att vara beroende betyder att kroppen har vant sig vid att få något, och att det blir jobbigt om man inte får det. Då kan man få så kallade abstinensbesvär.

Alkohol

Med alkohol menas drycker som öl, vin och sprit. Många dricker det för att det är gott eller för att bli påverkade. Men alkohol kan också vara farligt på flera sätt. Det kan dels ge skador och sjukdomar, dels göra att man hamnar i jobbiga eller farliga situationer. En del får ångest och mår dåligt när de dricker.

Varför dricker man?

Många dricker alkohol för att de tycker att det är gott och trevligt. En del dricker för att de känner sig osäkra. Om man dricker för att få bättre självkänsla eller för att dämpa ångest eller om man dricker mycket, kan drickandet leda till missbruk. Man kan också må dåligt, både medan man dricker och efteråt.

När man är ung kan det kännas som ett steg i att bli vuxen att pröva alkohol. Kanske blir man bjuden hemma, eller så prövar man själv eller med kompisar. Det är vanligt att man egentligen inte vet om man vill dricka första gången, utan gör det för att andra dricker eller för att man "borde". Men om man vågar stå emot grupptryck och vänta har man mycket att vinna. Ju längre man väntar desto bättre, eftersom riskerna minskar för att man ska få skador eller bli beroende av alkohol.

Alkoholförgiftning

Alla reagerar olika på alkohol och tål olika mycket, men det finns alltid en gräns där kroppen säger ifrån. Det brukar vara att man kräks eller somnar. Om man blir medvetslös kan det vara riktigt farligt, och man måste till sjukhus.

Är man orolig för någon som har druckit, ska man kontakta en vuxen, sjukvårdsrådgivningen, polisen eller åka till ett sjukhus. Om någon blivit medvetslös ska man ringa 112. Man ska inte försöka få personen att kräkas eller hälla kallt vatten på henne eller honom, eftersom det finns risk för andra skador eller olyckor.

Vad händer när man dricker?

Om man blir full störs signaler i hjärnan så att tänkande, känslor, minnet, balansen och omdömet funkar sämre. Förmågan att samordna musklernas rörelser påverkas också.

När omdömet blir sämre förstår man inte saker som händer på samma sätt som när man är nykter. Man kanske gör sånt man inte skulle göra annars: pratar mer och med fler personer, dansar, flirtar eller raggar, och testar nya saker. Sämre omdöme gör också att man får svårare att förstå om något är riskabelt eller farligt. Om man är full kan man därför få för sig att göra sånt som kan få allvarliga följder.det var det vi hade att skriva om rökning, snusning och alkohol. som ni säkert ser så är det inte bra att röka, snusa eller dricka så hoppas att ni tar lärdom av denna texten.

 

Likes

Comments

Hundra befaras döda i flygkrasch
Ett militärflygplan har kraschat i östra Algeriet.
Över 100 människor befaras döda enligt algerisk tv, rapporterar Reuters.
Planet var på väg till Constantine när det ska ha kraschat i ett bergigt område i Oum el-Bouaghi-provinsen, enligt tv-kanalen som citerade "insatta källor", rapporterar Reuters.
Enligt BBC ska kontakten med planet ha brutits mellan Constantine och Oum al-Boughi. Anledningen till olyckan är ännu inte fastställd men enligt Russia today kan den berott på dåligt väder. Ännu finns ingen exakt siffra över hur många som omkommit men enligt Russia today fanns familjemedlemmar till militärerna ombord på planet.

Likes

Comments

för några minuter sedan avslutades skiathlon där Dario Cologna tog första plats, på andra plats kom Marcus Hellner och på tredje platts kom Martin Jonsrud Sundby.

Marcus Hellner försökte rycka på samma ställe som Charlotte Kalla igår. Resultatet blev detsamma, ett silver bakom en vilt spurtande Dario Cologna.
– Han är en brutal mästerskapsåkare, säger Viasats expert Per Elofsson.
Grymt imponerande laginsats från svensk sida. Marcus lyckas svara upp med ett silver, det är enormt


vi tycket att det är så kul att Sverige har tagit 2 medaljer och vi hoppas på flera medaljer och även en guldmedalj.
vi kommer att forsätt att skriva om os i Sotji så fortsätt gärna läsa. kommentera gärna vad ni tycker och Sveriges andra silver.

 

Likes

Comments

tjena allihopa. haki här! nu har ju OS i Sotji dragit i gång och det ska bli riktigt roligt att följa dom svenska deltagarna. redan nu så har Charlotte Kalla tagit en silver medalj. 

Charlotte Kalla har tagit Sveriges första OS-medalj.

I ett dramatiskt skiathlonlopp tog hon silver efter en duell med Marit Björgen.

– Det är det här jag drömt om, säger Kalla.

    Sveriges första OS-medalj i Sotji är ett faktum. Med ett superryck i sista branta backen hakade Charlotte Kalla av alla utom Marit Björgen. Favorittippade Bjögen stod emot och kunde gå om in på upploppet och sedan enkelt spurta ifrån svenskan till ett väntat guld.

    – Det är ett så bra taktiskt lopp av Kalla, hon försökte rycka ifrån Björgen men hon var starkast, säger Emelie Öhrstig i Viasat.
    grattis till Charlotte kallas andra plats !! 😃

    det var allt om jag hade att skriva om för den här gången men vi kommer att skriva mycket mer om os i Sotji framöver så missa det inte. 😃

     

Likes

Comments

Haki som lägger ut denna inlägget men Stefan tillsammans med andra kompisar har gjort intervjun

Ett bra betyg är mer värt än den egentliga kunskap man får med sig. Ska det vara så, undrar Peg Magnusson, elev på Katedralskolan­.

Jag har alltid älskat skolan. Till skillnad från många av mina kamrater har jag gått upp på måndag morgon pigg och laddad inför en ny skolvecka och nya uppgifter. Plugget har varit något positivt och mycket läxor och prov har inte varit något problem, det har mer varit en rolig utmaning än press för mig och betygen har följt därefter.
Så har jag känt från första skoldagen, genom hela grundskolan och till och med under högstadiet, den tiden man ska vara som mest trött på skolan. Därför hade jag höga förväntningar på gymnasiet, den roligaste tiden i ens liv, då man ska träffa sina livskamrater och lära sig allt inför framtiden. Men någonting har förändrats.
Det här jullovet i tvåan­ såg jag inte fram emot att börja skolan igen, istället­ gick jag och mina vänner med klumpar i magen inför det som väntade. Jag kunde knappt se något positivt med att börja­ skolan­ igen. Stressen finns där hela tiden och jag tror att det nya skolsystemet GY11 är en av orsakerna.
Den nya skolan gör att jag hela tiden får planera­ mitt liv in i sista minuten­ men ändå känner jag mig lika stressad. Trots att jag pluggar varje dag känns det inte tillräckligt och skoldagarna känns bara längre och längre. Under hela högstadiet hade vi minst lika mycket plugg som i?dag om inte mer, men trots det så är det nu jag känner den konstanta pressen.
Får jag inte ett A på det här provet också så kommer mitt betyg att sänkas. Om inte allt blir perfekt kommer jag inte nå mina mål och jag misslyckas. Hela tiden har man i bak­huvudet att om man inte får bra betyg har man ingen­ säker framtid och kommer inte in på de ­universiteten man vill.

För att få höga betyg så måste man plugga hårt och det är något jag är beredd att göra och alltid har gjort. Men med ett betygssystem där ett enda E kan sänka slut­betyget från A till C eller D, ett betygssystem där man inte får misslyckas en enda gång för att kunna behålla sitt betyg, där tror jag att något har blivit fel.

Jag vet att mycket av pressen vi tonåringar får har vi satt på oss själva. Men i ett skolsystem där man i stort sett aldrig kan ha en dålig dag, ett dåligt provresultat eller en dålig redovisning utan att ­riskera sitt betyg, då är det svårt att låta bli.
Så klart finns det fortfarande elever som struntar­ i skolan och som skulle klara sig bara de försökte­. Men det finns även elever­ som har svårare att förstå och prestera på prov, elever­ som verkligen vill men som inte klarar sig lika bra i det nya systemet. Och så finns det elever­ som mig. Som har fått inse att man inte kan få så bra betyg man vill ha och har sänkt sina betygsmål bara för att bevara sin egen hälsa. För att inte gå in i väggen helt enkelt. Ett A på slutbetygen är för mig inte värt arbetet och främst stressen det krävs för att ta sig dit.
I de senaste undersökningarna har den svenska skolans­ gymnasieresultat­ sjunkit samtidigt som fler och fler ungdomar blir deprimerade, stressade och mår psykiskt dåligt. Jag tror inte att detta bara beror på skolan, det finns såklart andra faktorer, men skolan är som sagt en av de största delarna av våra liv.
Skolan enligt mig ska handla om att förbereda sig inför framtiden och få den kunskapen som behövs, i?dag känns det som att allt handlar om att få bra betyg oavsett­ den egentliga kunskap man får med sig. Självklart finns det lärare som kan hantera det nya ­systemet på ett bra sätt och ge oss rättvisa betyg men det är svårt även för dem eftersom att rikt­linjerna för vad som krävs för de högre betygen­ är svåra att tyda. Och när man som elev får sänka sina betygsmål för sin egen hälsas skull, då ­kanske det är dags att göra något åt saken.
Peg Magnusson, Katedralskolan

Jag personligen (haki) tycker att det nya betygssystemet är riktigt dåligt för liksom alla kan ju ha en dålig dag och man ska inte sänkas bara för man inte presterar på ett prov.


MVH HAKI
Likes

Comments

hej på er allihopa! stefan som skriver ! nu är det dags för sista inlägget om paradise hotel! jag tycker att det är kul att det är dags för final men ändå ganska tråkigt för att det inte kommer bli mer paradise hotel avsnitt på jätte länge. men NU KÖR VI.

det börjar ganska lugnt alla vacknar och äter frukost och pratar om vad som hände under gårdagen. det kommer ett brev där det står att våld är absolut förbjudet på paradise hotel och därför har emelie tvingats lämna. kort där efter så är det dags att röst på de påarat som ska forsät till finalen med jeppe och aina. när det har dragits 6 röster så står det 3 - 3 och det är bara en röst kvar och det är den avgörande rösten. och den rösten gick till thobias och mia . samir och anja fick lämna och det gillar inte jag för att jag ville att samir skulle vinna. kort efter den omröstningen är det dags för alla deltagare ska rösta på dom personerna dom vill ska vinna. aina och samir kommer inte få göra någon röst förutom om det blir oavgjort så kommer dom få göra en gemensam röst. och så här går röstningen till:
AINA OCH JEPPE:            THOBIAS OCH MIA:

JESPER F.                         LINNEA
NIKLAS                              AK
THOBIAS ( TH )                  
PAULINA

SAMIR OCH ANJA får inte rösta. paulina gjorde den avgörande rösten.
nu är det bara glaskula ceremonin kvar vilket går ut på att dom två vinnarna kommer hålla i var sin glass kula och det kommer delas ut pengar i sn påse. det är 50 000 kroner i påsen och om någon skulle släppa kulan så skulle den andra inte få ett öre och den som hade släppt kulan skulle få så mycket pengar som redan har delats ut dom överga pengarna kommer dom andra deltagarna som inte vann få dela på.

och där står dom och håller i var sin glaskulla och det delas ut påse efter påse. det blir 100 000 kr, det blir 150 000 kr, det blir 200 000 kr och där är det nog, jeppe kastar ner glass kullan i marken och får 200 000 kr. aina får inte ett enda öre och dom andra får dela på 300 000 kr. aina blir väldigr arg på jeppe och kastar hennes glass kulla mot hans ben.
det var allt för paradise hotel denna säsongen.
detta är också det sista inlägget om paradise hotel men vi kommer lägga upp inlägg om andra saker så kolla gärna in det.
godnatt säger jag till alla er som inte ska kolla på efterfesten som sänds live i tv3play för om ni ska se den så kommer ni vara uppe ett tag till.
kommentera gärna vad ni tycker om de jeppe gjorde. jag tyckte det var elakt men jag skrattade åt det jätte mycket.

Likes

Comments