En militär som mördade!

Hellu!
Idag tänkte jag prata om Mattias Flink.
Mattias växte upp i Falun. När han var 9 år skildes hans föräldrar men samtidigt verkade skilsmässan vara rätt odramatisk. Han bodde kvar hos sin pappa medan hans mamma flyttade iväg. Under psykologiska undersökningar senare i hans liv verkar dock mammans flytt tagit rätt hårt på honom. Han utförde värnplikt och fortsatte sen utbilda sig inom militären och började även jobba inom Sveriges försvar. När han blev äldre började hans mentala hälsa försämras. Han började bli aggressiv, hota om våld, bli paranoid och hade svåra sömnproblem.

Den 10 Juni 1994 befann sig Mattias hemma hos en vän och drack drack lite alkohol innan han begav sig mot stan för att fortsätta dricka på en pub. På en restaurang träffade han sin flickvän Eva och då började han bete sig väldigt konstigt. Så konstigt att vakter avvisade honom från restaurangen. Han gick mot en annan lokal där han visste att Eva skulle befinna sig men efter att ha varit våldsam och hotfull mot bland annat Eva blev han utkörd därifrån också. Eva valde att gå till polisstationen och anmäla honom och samtidigt begav sig Mattias hem och bytte om till sina militärkläder och tog sig till sin arbetsplats. Väl där tog han två vapen och 150 patroner innan han klättrade över staketet för att ta sig ut för att inte blev upptäckt. På en gångväg såg han några personer som skulle ta sig och festa. Han tog direkt upp sitt vapen och sköt. 4 personer dödades direkt och en till dog på sjukhuset och en blev svårt skottskadad. Vid en vägkorsning sköt han 2 personer till och en av dessa dog. Mattias hade avlossat 47 skott sammanlagt och alla skott hade träffat. Snart larmades polisen om skottlossning. Polisen var på plats relativt snabbt för att hjälpa de skadade och dödade. Mattias klättrade upp för en lyftkran och satt där i en halvtimme innan han klättrade ner och började gå hem längst ett järnvägsspår. Två poliser såg honom och skrek åt honom att stanna och släppa vapnet. När han inte lyssnade utan istället lyfte pistolen för att skjuta så började poliserna skjuta för att få honom att släppa vapnet. Ett av skotten träffade Mattias i höften och han föll genast ner på marken vilket gjorde att poliserna kunde gripa honom. När han föll avlossades en mängd skott från hans pistol och minst 2 skott träffade polisbilen. Mattias avväpnades och en ambulans kom. Det visade sig att han hade 1,69 promille i blodet.

Den 12 September 1994 påbörjades en rättegång och Mattias nekade inte till något som han var åtalad för. Han dömdes till 14 år i fängelse för sju mord och tre mordförsök men den 25 september ändrades det till livstid fängelse. Mattias är numera frisläppt eftersom man ansåg att risken för att återfall till kriminalitet var väldigt liten.

Är detta ett fall ni hört talas om?

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Vågar knappt läsa dina texter, tycker det är så kusligt :/ nej nej jag är inte alls fjantig 😂nouw.com/emelieanderssoon
Alltcreepy
Alltcreepy,
haha jo men vissa är sjukt jobbiga att skriva ihop Xdnouw.com/alltcreepy
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nej men usch för detta!! <3nouw.com/emmaengstrom
Alltcreepy
Alltcreepy,
Ja, helt sjukt <3nouw.com/alltcreepy
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229