Allroundryttarna olivia holmberg - hoppsan
Allroundryttarna emelie granbom - valentin tango

Idag är de söndag, har inga större planer för dagen mer än att ja tror vi skulle grilla ikväll. Dock så är de stora gråa regnmoln på himlen så vet inte om ja är så taggad på å sitta ute haha.

Igår var jag ute i stallet som vanligt. Det var nog minst 30 grader när jag red och svalare blev de inte direkt under kvällen haha. Skrittade igenom honom ca 30 min i paddocken innan jag gav upp för jag knappt kunde tänkta. Ponnyn vart attackerad av ungefär alla mygg och bromsar som finns så han var väldigt irriterad på allt.
Jobbade mycket med att han skulle komma ner mer i formen men ändå kunna lyssna på mig och sen med lite utåtställning på volt för att få igenom vänstersidan.

Likes

Comments

​Jag red på banan och det var pissvarmt men Tango var jättefin så det var värt det. Jag red skänkelvikning i alla gångarter, men mest galopp, i kanske 30 min och sen så skritta jag av han ute. Då blev vi jagade av ett moln med bromsar så det slutade med att jag travade av han istället haha. Nu har jag skitmycke bromsbett och det är hemskt. Tango börjar bli så himla fin nu så jag vill inte att han ska iväg på bete hehe, men det är han värd. På fredag (1/8) så ska jag åka til den grekiska ön Kos och det kommer bli så himla skönt! I veckan som kommer, vi åker på torsdag till stockholm och planet går på fredag morgon, så ska jag och isabella hjälpa till på ridlägret må-ti-ons-to så hoppas jag får rida lite då eftersom jag är borta en vecka sedan! Nu ska vi in till Marieberg och köpa present till syrran som fyller imorn.. Inte bestämt vad än men det löser sig hehe...

Likes

Comments

​Jag var först i stan med Olivia och köpte fluffskydd till Tango som han var jättesöt i!! Sedan så åkte jag till stallet på direkten när jag kom hem och red ut barbacka på Tango. Han var fett jobbig för han försökte stegra o gå hem och hålla på så dan efter hade ja värsta träningsvärken haha. Sedan åkte jag till min kompis och red hans nordsvensk en kortis och sen löshoppa vi hans mammas stooora häst. Han hoppa fint när han väl kom igång men tekniken var nog kanske inte den bästa då han är dressyrhäst haha. 

Likes

Comments

Postad i: Olivia

Var ute på marieberg idag med Emelie, vi ville kolla om de va kvar något på hööks rea men de var ganska urplockat haha. Fanns ett par ponnyschabrak men dock i dressyrmodell, och Hoppsan har ingen dressyrsadel så de vart ingen shopping på hööks för min del.

Vi gick även en sväng inne på Marieberg, gick bland annat in på Lyko där jag hittade ett schampoo som ska vara bra för färgat hår. De va från samma märke som min hårfärg så hoppas de funkar och inte tvättar ur färgen lika fort som vissa andra schampoon kan göra :)


Likes

Comments

Som rubriken lyder så har jag varit ute i stallet hela helgen. Sov ganska länge på lördagen så kom inte ut försen vid 14, så var ute i stallet till typ 21...

När jag kom dit så skyndade jag mig in med Hoppsan för det såg ut som de skulle börja regna vilken sekund som helst. Men när vi kom till hagen hade hästarna i hagen bredvid haft ner tråden mellan hagarna, så de var bara att försöka få tag i de som äger stallet och ta in hästarna...

På själva ridpasset sen hoppade vi lite småhinder vilket alltid är kul, kände dock att båda jag och hoppsan var väldigt trötta. Dels så orkade jag inte driva på så jättemycket innan hindrena så några kråkhopp vart de, sen orkade han inte riktigt hoppa "på riktigt" så han hoppade typ stillastående rätt upp.


Sen efter hopp passet skrittade vi ut en runda, först med Fiia och Röjen till fots. Sen när vi kom tillbaka hade Emelie kommit till stallet så hon red ut en sväng med Röjen så då skrittade vi med. De skrittade korta rundan men påväg tillbaka mot stallet tänkte Röjen gå genom skogen eller något. Så han drog in i skogen igen så jag tänkte hoppa av så Hoppsan inte drog efter, för jag satt där barbacka i grimma och grimskaft, så kände inte för att sitta på en ponny med egna åsikter som inte bryr sig om jag skulle sitta å bromsa med de haha. Så precis när jag skulle slänga mig av lite graciöst börjar han gå in mot skogen, så smidig som jag är "ramlar" jag av och sitter där på andra sidan av ponnyn och skrattar...

Det gick bra iaf och vi skrittade hemåt och sen fick en väldigt hungrig ponny komma ut i hagen igen. Lyckan hos han var total haha.

Efter de sa Emelie att hon skulle rida både Tess och Calle, så då sa hon att jag fick rida Calle om jag ville, vilket jag inte tackade nej till såklart.
Calle är en väldigt välriden ridtravare på 20 år, som verkligen gör de man ber han om, så det är alltid kul att få sitta på hans rygg!

Jobbade han väldigt mycket i skritten med volter och lite skänkelvikningar, sen började Emelie trava runt lite på Tess och då vart han lite stressad.
Sen när jag började trava lite galopperade Tess runt oss så då vart han lite stressad av de, men i de stora hela tycker jag ändå att de gick bra :) Skulle inte tacka nej att få rida han lite mer i sommar haha.

​sry för dålig bildkvalite, screenshota från en film :) 

Likes

Comments

Postad i: Emelie

​Idag så var jag nere i stallet kl. 10 eftersom Isabella, den andra stallvärdinnan, åkte ned tidigt idag. Vi hjälper till att göra iordning ponnyerna till lektionerna och packa lite hö ocjh så. På lördagar är det rätt chill men onsdagar är värre för då tar vi em+kväll också så vi måste hinna köra vatten, packa hö och ta in alla hästar + hjälpa alla ungar att bgöra iordning deras ponnyer. M sa att det är bra om jag rider Hero eftersom jag antagligen kommer få rida han när Tango är på bete så det var lika bra att börja nu sa hon haha. Det var sista lektionen för året idag också! Hero är lite wild and crazy kan man sga haha. han är storhäst, fast rätt liten, så jg kände mig rtt liten på han ändå. Han fick något ryck och blev livrädd för något när vi travade och började lacka men det gick bra. På han måste man vara mjuk och lugn tillskillnad från Tango är man måste vara  mer kvick och elektriskt men det är kul att rida olika hästar! Vi fick hoppa lite studs och Hero körde något slags längdhopp över båda hindrena, tur att det inte var högt direkt. Jag tappade tyglarna helt o han lyckades dra med en bom på bakbenet så M fick lägga på kylgel innan han gick ut men annars gick de bra, duktig man är;) Nu är pappa på nåt laggigt städhumör så jag måste stönga der innan han dampar och tar datorn

Likes

Comments

Postad i: Emelie

​Han var superfin igår! Red lite galoppbommar med två bommar i följ på varsin långsida och två st på medellinjen. Börjar alltid med att skritta fram länge och sedan galoppera direkt, och verkligen rida fram ordentligt i galoppen så han går fram för skänkeln. Detta är jättebra eftersom Tango är rätt seg så han går verkligen fram efter det vilket är super. Jag galopperade fram över bommarna vilket han tyckte var jäättekul och blev pigg haha, inte ofta det. Sedan red jag mycket på mittvolten över bommarna på långsidorna och lite på en åttvolt. Jag red lektion i söndags för M och då fick jag verkligen superbra tips så nu idag fortsatte jag där vi lämnade på lektionen kändes det som och han gick jättefint! Efteråt så var han jättetrött dock haha. Redan i morgon börjar första ridlägret så jag ska ned på torsdag och lördag nästa vecka. Ska skriva om lektionen idag nu!

Likes

Comments

Postad i: Olivia

Okej, klockan är kvart över 2 på natten, borde egentligen sova men Tøp tyckte de va en ypperlig tid att läcka sin nya låt som är med på Suicide Squad enligt folk på Twitter.

Kände att jag behövde skriva av mig lite för den är så för jäkla bra. Den påminner lite om deras andra låtar men på något sätt ändå inte... (Får se om man kommer fatta hälften av de jag skrivit nu imorn menmen)

Känns på något sätt att denhär skulle kunna vara nys "stressed out" för den är enkel å sjunga med i och det är ingen överavancerad rap med i den heller. Den har med blurryface i "bakgrunden" vilket "bekräftar" att det inte är en äldre låt som släppts nu bara för att Rick rolla hela cliquen.

Sen tweetade Tøp band acc "Take It Slow" i morse typ 10 min efter att låten börjat spridas (Take it slow är en del av lyricsen till låten) så de känns på något sätt som de läckte den själv, vilket vissa band gör.

Aja nu ska ja lyssna på heathens ett par gånger till innan jag går och lägger mig 😅

Likes

Comments

Postad i: Olivia

Var ner och fotade hästarna i hagen för ett par dagar sen. Tänkte lägga upp ett par stycken av mina favoriter helt oredigerade och allt

Fota är verkligen något jag vill göra mer och det är verkligen något som man alltid blir bättre på! Försöker och fota lite varje gång jag är ute i stallet då jag tycker det är roligare att fota hästar än till exempel miljöbilder. 

Likes

Comments