​När ett "ess i skjortärmen" existerar så menar det på att man hemligt har ett övertag. Exempelvis när en försvarsadvokat representerar en klient i ett fall som innebär att advokaten i fråga behöver mycket representabla och övertygande bevis på att motsvarande klient är skyldig till representativt fall, alltså finna någonting som ingen annan, och speciellt inte motsvarande klient, kunde ha någon aning om att det sedan skulle tas upp inför rätten. 

Ett ess i skjortärmen borde vara någonting som varenda människa vill ha, för att veta att man är överlägsen i hemlighet måste vara så innerligt rofyllt för själen. Ett övertag som någon eller några andra vet om att man besitter tror inte jag är lika rofyllt. Jag är väldigt bekväm och trivs i mitt egna sällskap, och det är antagligen anledningen till att jag tycker så. Jag säger ofta att det jag helst vill med mitt liv är att finna sinnesro, vilket är sant. Är man inte psykiskt bekväm med sig själv, så tror inte jag att man till hundra procent kan leva lyckligt ihop med någon annan. 

Avslutande, jag personligen trivs bäst i mitt egna sällskap och känner mig väldigt bekväm med att hålla saker för mig själv, och därför "Jag har ett ess i skjortärmen".

Likes

Comments