Hösten kommer

Trots att hösten officiellt började den 21:a september hade vi trevligt/skönt väder fram till slutet av månaden. Solen sken över bergen och gjorde dagarna varma och vackra. Men nu har hösten börjat visa sig. På morgnarna är det alltid kallt och molnigt, med en tjock dimma kring träden. Man kan inte ens se trädtopparna genom den. Världen tappar nästan alla sina färger, förutom grå och grön. På nåt sätt känns det lite mysigare, åtminstone för mig. Sådana dagar är de bästa dagarna att mysa vid fönstret med en bok, eller vad man nu kan ha för hobby.

I byn där jag växte upp fanns det inte lika många barrträd som det gör här. Höstarna var flerfärgade - ett hav av guld och rött och orange så långt ögat ser. De medförde även oförutsägbart väder. Vind, regn, sol, snö, värme. Däremot är vädret här lugnt. Det regnar lätt och blir soligt i några timmar på eftermiddagen innan molnen återkommer. Snart kommer solen försvinna helt och hållet. Molnen kommer täcka himlen fram till våren. Det är grått och förstås vackert; barrträd håller sig gröna genom vintern. Här blir det aldrig det fula bruna och gråa som man måste klara av på andra ställen. Men hur som helst, känner jag ändå lite hemlängtan.

Jag vet inte exakt vad det är som jag saknar med hösten. Jag skulle inte trivas att bo i min hemstad nu. Faktumet är att jag egentligen inte tyckte om den så mycket när jag väl bodde där. Jag tänker i alla fall njuta av den här hösten så mycket jag kan, även fast jag inte får se mitt flerfärgade hav av träd.

På lördag har jag en ridlektion som jag ser fram emot. Det har gått mer än en vecka sen sist och det är jag verkligen lite sur på. Kommer troligen skriva om den ifall jag hinner. Det är kanske lite roligare att skriva om hästar än det är att skriva om vädret 😜 Vi får se.

Hoppas att ni har en underbar vecka, ses! 🌸

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229