Hej!

Några av er kanske redan har gått på helg, andra har kanske några timmar kvar av arbetsveckan eller som jag, precis påbörjat arbetsveckan. Hur det än ligger till så önskar jag alla en härlig fredag.

Min sambo önskade att jag skulle baka en moccatårta han kunde ta med och bjuda sina kollegor på.

Självklart sa jag ja!

Moccatårta är en maffig tårta med mandelmarängbottnar som varvas med kaffe/chokladkräm och som sedan täcks med en kaffesmörkräm.

Jag har dekorerat min tårta med mandelspån som jag rostat lite i en torr panna och hackad mjölk/mörk choklad.

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas ni har en fin fredag.

Jag är helt rörd hur fina ni är ,att ni läser och delar vidare min blogg, det känns så himla roligt!

Tusen tusen tack!

Jag har även fått in lite önskemål om vad ni vill se och läsa om och ett önskemål tänkte jag dra igång med under nästa vecka. Önskemålet var att läsa "hur man bäst gör en tårta", vilka bottnar kan man göra? och vilka fyllningar passar bäst tillsammans med olika typer av bottnar?

Så under slutet av nästa vecka tänkte jag börja med detta som jag tänkte lägga upp som ett tårtprojekt under ett par dagar. Tårtbottnar är först ut på schemat.

Hoppas ni följer med under det projektet.

Jag önskar er alla en jätte fin helg.

Kram!

Likes

Comments

Godkväll!

Nu har jag fyllt på gottelådan i frysen lite med biskvier att bjuda mina gäster på. Trots flera moment tar det hyfsat snabbt att göra biskvier. Dom är dessutom glutenfria och går enkelt att göra om till laktosfria genom att använda mjölkfri choklad och mjölkfritt smör.

Först river jag mandelmassa som jag blandar med strösocker och äggvita. Ett tips är att frysa mandelmassan innan den ska användas, då är den enklare att riva utan att klumpa ihop sig. Sedan spritsar jag ut små bottnar på en klädd plåt.

Bottnarna gräddas i mitten av ugnen på 180 grader i ca 10 minuter.

Medans bottnarna sedan svalnar vispar jag ihop smörkrämen.

Först vispas rumstempererat smör med florsocker,fluffigt och vitt!

Sedan vispas äggulan och kakaon i det fluffiga smöret.

Sedan är det dags för att spritsa/spackla upp mandelbottnarna med smörkrämen. Antingen spritsar man krämen med en rund tyll eller också så använder man sig av en palett. Jag använder alltid en palett ,då jag tycker det är mest behändigt.

Nu är det dags för kakorna att åka in i kylen och sätta sig lite innan dom doppas i choklad.

Chokladen ska alltid tempereras innan man doppar kakorna i den. Detta görs för att chokladen inte ska smälta i rumstemperatur, för att chokladen ska bli enkel och jobba med och för att den ska få en glas och för att det ska bli som ett hårt skal man biter igenom innan man kommer till den mjuka smörkrämen.

När jag bara ska doppa bakverk så snabb tempererar jag alltid chokladen.

Jag river all choklad jag ska ha och värmer sedan hälften över vattenbad eller i micron, när den smält häller jag i andra halvan i den varma chokladen och rör ordentligt tills all chokladen smält. Nu ska chokladen vara tjockare och glansig och då vet man att chokladen tempererats.

Sedan doppar jag biskvierna i chokladen.

När chokladen har stelnat kan man börja mumsa i sig.

Receptet

Botten:

140 g mandelmassa

5 msk strösocker

1 äggvita

Smörkräm:

150 g rumstempererat smör

3 dl florsocker

1 äggula

1 dl kakao

Choklad:

200-300 g mörk choklad.



Kram!


Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det Nutellans dag och därför har jag valt att baka nutelllacookies.

Detta är små chokladiga, sega kakor, likt kladdkaka fast med nutella i smeten.

Här kommer receptet på dessa godingar.

Nutellacookies, ca 16 st

Du behöver:

2 Äggvitor

2 dl Florsocker

0,5 dl Vetemjöl

1,5 tsk Vaniljsocker

1 dl Nutella

Gör så här:

1. Vispa äggvitorna med florsockret med elvisp på hög hastighet, smeten ska bli vit och fluffig.

2. Blanda de torra ingredienserna.

3. Vänd i det torra ingredienserna i äggvsmeten med en slickepott.

4. Vänd sedan i nutellan.

5. Klicka ut/ rulla jämnstora bollar och lägg på en klädd plåt.

6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter.

7. Låt svalna på plåten.

Kram!


Likes

Comments

Hej på er!

Jag blir så glad av att se att så många kikat in här och läst min blogg, betyder jätte mycket för mig ! Så tack allihopa ! <3


Hoppas ni haft en fin helg, här har det börjat snöa igen och våren känns nu långt borta igen. Medans vi väntar ut vintern njuter jag av att titta på alla redskap jag har med pastellfärger, så vårigt!. Nästan alla mina bakverktyg/tillbehör är i olika pastelliga nyaser av grönt, rosa och gult. Dessa färger blir jag så glad av.

Nu har jag även fått hem nya bakbunkar ,gröna Rosti Margrethe skålar. Det är dom absolut bästa bunkarna tycker jag. Dom är riktigt stabila och trots evigt vispande i dom så syns inte en enda repa. Mina gamla har jag haft i snart 6 år och nu kände jag att det var dags för nya.

Kram!




Likes

Comments

Jag måste tipsa om denna enkla men fantastiska dessert nu lagom till helgen.

Det är Dumlepannacotta med dumlechips.

Denna gjorde jag till nyår och blev en stor succe. Den är underbart krämig med smak av len kola och dumlechipset som bryter av det krämiga och tillför lite krisp.


Dumlepannacotta

4 portioner

Du behöver:

4 dl vispgrädde

2,5 st gelatinblad

24 st dumlekolor( 4 st till chipsen)

Gör såhär:

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2. Skär 20 dumlekolor i små bitar.

3. Koka upp grädden.

4. Ta bort kastrullen från plattan och häll i kolorna och rör tills allt smält samman.

5. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i ett par timmar.

Dumlechips:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Lägg ut kolorna på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att lägga ut dom med stort mellanrum då dom flyter ut ordentligt.

3. Grädda i 5 minuter

Dekorera sedan den färdiga pannacottan med chipsen och eventuellt bär och njuuuuut!

Kram!


Likes

Comments

Godkväll!

Trots att Nutella-dagen inte är förrän den 5/2, alltså på måndag så tjuvstartade jag redan ikväll.

Jag hittade nämligen en halv burk Nutella i skafferiet och bestämde mig för att röra ihop något gott att bjuda på till kollegorna imorgon, det är ju trots allt fredag. Valet landade på nutellamacarons.

Som oftast när jag gör frostings eller smörkrämer använder jag mig sällan av recept utan går på känsla och vad jag har hemma, i och med att inget ska jäsa, sätta sig eller vara i ugnen så kan det sällan bli fel. Därför kan jag inte ge er några mått på min nutellafrosting men ni kan åtminstonde få reda på vad den innehåller.

Nutellafrosting:

Rumstempererat smör

Naturell färskost

Florsocker

Nutella


Kram!



Likes

Comments

Hej!

Idag tänkte jag dela med mig av en färgsprakande tårta.

Det är en marsipantårta fylld med vaniljkräm,hallonsylt och vispgrädde, alltså en prinsesstårta.

Tårtan är sedan spacklad med vispgrädde och täckt med vit marsipan, Stjärnorna har jag stansat ut med en utstickare i ,grön,gul och blå sugarpaste och g-klaven är också gjord av sugarpaste.

Barnet som fyllde år önskade en musiktårta med mycket färg och stjärnor.


Sofie

Likes

Comments

Hej! allesammans!

Idag när jag vaknade fick jag riktiga vårkänslor, det kändes helt plötsligt så ljust i lägenheten.

Jag har under dagen fortsatt att gräva igenom mina gamla tårtbilder och hittade en riktig vår-tårta som jag tyckte passade bra att dela med mig av idag.

Tårtan är gjord på ljusa bottnar och fylld med geishafluff och jordgubbsmousse. Sedan är den som vanligt spacklad med vispgrädde och täckt med en härlig rosa marsipan. Den är sedan dekorerad med minimaränger,marsipanfjärilar,färska hallon och citronmeliss.

Det är så roligt att använda olika fluff som fyllning i tårtor och som frosting på cupcakes och fluff kan man variera hur mycket som helst och kan göras på nästan allt godis. Här nedan har du receptet på den fantastiska geishafluffen.



Geishafluff

Du behöver:

3 dl grädde och 180 g geisha

Såhär gör du:

1. Värm grädden på låg värme ( ska absolut inte koka)

2. Lägg i chokladen i grädden och låt den långsamt smälta.

3. Häll över blandningen i en skål och ställ i kylen i minst 6 timmar.

4.Vispa sedan upp blandningen till ett fluff och fyll din tårta(räcker till ett lager) eller dekorera dina cupcakes med eller varför inte häll upp i portionsglas och avnjut som dessert.


Sofie

Likes

Comments

Godmorgon!

Hemma hos oss startade vi lördagen på allra bästa sett.

Ugnspannkaka med vispgrädde och jordgubbssylt.

Fantastiskt enkelt och gott!


Jag önskar er alla där ute en riktig mysig lördag!


Sofie

Likes

Comments