I morse kom våran Colin. Åkte in igår kväll kl 21.00 när vi kommer in så märker barnmorskorna att jag redan va 10cm öppen. Och har lyckats öppna mig helt själv hemma. Dock ville han inte komma ner i bäckenet. Fick epidural för hade sådana kraftiga och täta värkar. Men då märkte dom att livmodern jobbade på för fullt ändå. Så fick bromsa ner dom istället. Men han ville inte rotera sig ner ändå. Så det blev ett akut kejsarsnitt mellan 05.00-06.00. 4465 g och 54 cm lång. Så blev en stor pojk ♥️ mår bra nu. Fruktansvärt ont i magen. Fick även en allergisk reaktion. Så blocktrycket o allt fall, tappade även 1,5 liter blod. Men det gick bra ändå. Nu ska vi ligga på sjukhuset i minst 2 dagar. Super trötta efter snart 40h vakna.. 😴

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen innan alla hjärtans dag! Har ni några planer i morgon? Ska ni på någon mysig restaurang eller blir det en mysig hemma kväll med eran partner eller husdjur?😊🙈

Verkar bli en fin och solig dag idag här i Värmland!
Kallt med snö på backen dock!

Hur är vädret där ni bor!?
☀️

Pricken över mitt i.. ♥️ 8 år tsm i april.

Likes

Comments

Igår vann jag lite gottit på Ica här hemma.
Så kul när man vinner något. Men tyvärr va ena glaset trasigt. Men men. Man kan inte begära allt här!
😊

Helgen har varit bra än så länge..
Har som sagt gått över 10 dagar idag med sonen i magen. Så jag och sambon åkte iväg till gymmet och körde ett pass.. 1h på crosstrainern, blev helt slut! Men jag fick iaf inte ont. Har haft sådan foglossning sen tidigt i graviditeten. Så har knappt kunnat gått, hade jag vetat att det va lindrigare med de här, så hade jag självklart varit mer på gymmet. Än o säga upp medlemskapet. Inte tränat sen april. Så 1h på crosstrainern va väldigt tufft. Speciellt med dessa extra kilona. Har ju som sagt varit ute och gott men har fått så ont i bäckenet.

Men crosstrainern gjorde inte heller susen idag, iaf inte något som märks ännu.
Han trivs bra här inne! 😑

Annars har det varit en jätte mysig dag med min fina!
Go mat & myst framför film. Laddar upp alla energier nu inför förlossningen.

Nu ska jag gå tillbaka till myset. Och se på ytterligare en film. Hoppas ni andra har haft en fin dag.

💋

Likes

Comments

God morgon på er all fina.

𝒩𝓎 𝒹𝒶𝑔 𝓂𝑒𝒹 𝓃𝓎𝒶 𝓂𝑜̈𝒿𝓁𝒾𝑔𝒽𝑒𝓉𝑒𝓇!
𝒪𝒞𝐻 𝒹𝑒𝓉 𝒶̈𝓇 𝒻𝓇𝑒𝒹𝒶𝑔.. 𝐻𝒶𝓇 𝓃𝒾 𝓃å𝑔𝓇𝒶 𝓇𝑜𝓁𝒾𝑔𝒶 𝓅𝓁𝒶𝓃𝑒𝓇 !?

Själv ska jag försöka att fjäska för gubben om att åka till Ikea i eftermiddag. 🙋🏼‍♀️Han va egentligen ledig idag för att han har jobbat eftermiddag denna veckan. Men han hade oturen att de va utbildning idag också. Så han får åka till jobbet nu vid 08.30. Utbildningen va mellan 09.00 till 15.00. Så drygt! 😒 så blir en förmiddag med mig själv här hemma och katterna.

Inte mått så bra inatt heller. Så vem vet, kanske inte ens har orken till Ikea sen ändå.

𝐻𝑜𝓅𝓅𝒶𝓈 𝒾𝒶𝒻 𝓅å 𝑒𝓃 𝒻𝒾𝓃 𝑜𝒸𝒽 𝓈𝑜𝓁𝒾𝑔 𝒹𝒶𝑔 𝒾𝒹𝒶𝑔 𝓂𝑒𝒹. 𝐼𝑔å𝓇 𝓋𝒶 𝒹𝑒 𝒿𝓊 𝒽𝑒𝓁𝓉 𝓊𝓃𝒹𝑒𝓇𝒷𝒶𝓇𝓉 𝓊𝓉𝑒.

𝐻𝒶 𝑒𝓃 𝒿𝒶̈𝓉𝓉𝑒 𝓂𝓎𝓈𝒾𝑔 𝒻𝓇𝑒𝒹𝒶𝑔 𝒶𝓁𝓁𝑒𝓈𝒶𝓂𝓂𝒶𝓃𝓈!
💋

Likes

Comments

Torsdag kväll och precis tryckt i mig lite kebab med bröd. Man får verkligen sug på ute mat när man är gravid. Iaf jag, orkar inte laga mat ibland alltså.. 🙄

Älskar verkligen och prova ihop lite kläder till grabben. 😍 dessa är i storlek 62. Så det är kläder som han ska ha när han har växt till sig lite.. Vilken är eran favorit av dessa?

Ha en bra kväll allihopa. 💋

Dom två sista bilderna är samma klädsel. Den virkade tröjan tycker jag är så fin. Knapparna som går hela vägen på tröjan är baksidan. Ovanlig, men SÅÅ fin!

Likes

Comments

Väskan packad för BB och allt är klart och ligger i bilen. Man vet ju verkligen inte vad man ska ha med sig. 🙈 så de är packning för en hel helg typ för oss all 3. 😅

#babyclothes


˜”*°•. 𝓓𝓮𝓽𝓽𝓪 ä𝓻 𝓫𝓪𝓻𝓪 𝓷å𝓰𝓻𝓪 𝓪𝓿 𝓭𝓸𝓶 𝓴𝓵ä𝓭𝓮𝓷𝓪 𝓿𝓲 𝓱𝓪𝓻 𝓶𝓮𝓭 𝓸𝓼𝓼.
𝓡𝓮𝓼𝓽𝓮𝓷 𝓵𝓲𝓰𝓰𝓮𝓻 𝓲 𝓫𝓲𝓵𝓮𝓷 𝓻𝓮𝓭𝓪𝓷 𝓼𝓸𝓶 𝓼𝓪𝓰𝓽. 𝓞𝓬𝓱 𝓱𝓪𝓻 𝓲𝓷𝓽𝓮 𝓽𝓪𝓰𝓲𝓽 𝓴𝓸𝓻𝓽 𝓹å 𝓭𝓮𝓽! •°*”˜


Rekommenderar verkligen att man skriver ner en check lista över vad man ska ha med sig i BB-väskan!
Annars står man där i sista sekund!

Likes

Comments

Onsdag.

Snön vräker ner och solen är borta igen.
Man blir ju bara deprimerad av detta vädret. 🙈

Längtar till sol och värme! ☀️

Skulle behövt och måla om tvättstugan också, innan denna sparv tittar ut! Men orken och krafterna är helt borta. Sen att ta sig upp på en stol, det ska vi inte ens prata på.
😅

Jag är glad att vi hann med och renovera om vardagsrummet och Colins rum iaf.

Idag har man inte så mkt planer på schemat. Försöka hitta på något iaf. Men vad, de vette tusan! Sista dagarna nu, när förlossningen kan starta när som, är man helt slut och SÅÅÅ trött!!

Bil kan jag knappt köra nu heller, för magen tar i ratten. Så jag halv ligger mer eller mindre i bilen!! 🙈😅

Låg och kollade på kort förut, hur man såg ut innan graviditeten!! OJ OJ OJ!!! Vad jag saknar min kropp.. mammakilorna ska bort fort! Har gått upp jätte mkt i vikt. Men att allt sitter nästan på magen. Har väldigt mkt fostervatten. Så undrar hur magen kommer se ut när han är ute. 😥 blir att jobba på bra! Magen är så långt ner nu också. Så nu ser de mer ut som ett ägg som hänger på kroppen! Ser jätte äckligt ut! 🧐

Ha en bra dag och halka inte där ute!
Och va rädda om er i trafiken!
💎

Detta är Sasha! Den äldsta katten vi har och hon är bara mammas. Ingen annan får mysa med henne som jag får. Sambon går bra de med. (Ibland) 😉
Men bara om hon ska få godis eller om jag inte är hemma!

Likes

Comments

Sista delen!

Vi skulle äntligen bli föräldrar. Nu va det bara att få tid till barnmorskan och berätta för familjen.
Min kära far fyllde år den 2 juni. Jag lyckades hålla mig för att inte berätta något för honom och familjen där. Jag beställde en sån där typisk kopp som de stod -

”grattis morfar”

Vi gjorde oss ordning på lördag den 1 juni, på morgonen för att åka ner till pappa. Står och gör oss iordning och känner att det börjar rinna på ett konstigt sätt. Ni tjejer vet hur det är. Den där typiska ”mens” droppen som kommer.. Satte mig fort på toan. Och det forsar ut blod och blodklumpar. Detta skulle bli en bra dag. En bra dag att berätta för någon att någon skulle bli morfar. Vi bestämde oss för att åka ändå. Jag kände det att, vara hemma hade varit ännu jobbigare och tänka på detta hela dagen/helgen. Väl framme fick jag berätta hur det låg till ändå. Fick sånt dåligt samvete. Jag hade inte köpt något mer till honom. Mer än ett ljus och just denna koppen. För jag ansåg att bli morfar skulle bli den största presenten.

Jag va ju inställd på att detta va ju ett missfall. Med tanke på vad mkt blod och klumpar det kom.

Väl hemma igen, så ringde vi gyn på måndag. Och fick en tid ganska snabbt in för att kolla. Hinnsäcken va fortfarande tom.

Och enligt läkaren så tyckte han att säcken va någon dag för tidigt att kunna se något. Så han tyckte vi skulle avvakta och se. Så vi fick en ny tid efter två veckor. Han ville inte göra någon skrapning ifall det fortfarande fanns något där.

Två veckor gick. Dom två längsta veckorna i mitt liv. Jag mådde piss helt enkelt. Jag va så fruktansvärt deprimerad. Allt jag ville ha i flera år va barn.

När jag väl kom dit efter två veckor igen och lägger mig i denna hemska stol. ( Sambon va tvungen att jobba. )

Och det första man får se och höra va hjärtslagen.
Orden går inte att förklara va jävla glad jag blev. Tårarna kom ju självklart. Jag är så fruktansvärt tacksam och glad att läkaren ville vänta. Tänk om dom gjorde denna skrapningen. Den känslan att veta att allt va okej..Men sen fick jag en blödning till, en tidig morgon när sambon skulle till jobbet. Så vaknar jag av att det rinner. Och det va självklart blod igen. Detta höll i sig under hela dagen. Jag fick åka in till gyn igen. De va någon vecka efter det första bara. Jag stod på parkeringen på sjukhuset och skulle ta parkeringsbiljett. Och känner hur det rinner till. Och blöder rakt igenom byxorna.
Att jag hade svarta byxor va en stor lättnad. Väl inne på sjukhuset, så fick jag ett par operationsbyxor av personalen och dom tog in mig på en gång.

Än en gång visade sig hjärtslagen och allt va okej. Det va förmodligen lite av moderkakan som lossnade. Jag fick åka hem. Sen va de lugnt i flera veckor.

Det hade då varit lugnt i 7 veckor. Vi hade gjort första ultraljudet i vecka 14. Vi gjorde KUB testet även då. Allt såg/ ser bra ut. Vi åkte till Cypern i en vecka. Och hade världens finaste vecka tsm. När vi väl kom hem igen. Va det ÄNTLIGEN dags för Ultraljudet i vecka 19. Va det en pojk eller flicka!?

Vi va hel spända. Det va en frisk och fin liten pojke. Våran Colin. ♥️ vi skulle få en son. Sambon blev så glad, för nu kommer han ha någon att få dela sina motorcyklar med. 


Vi åkte och köpte spjälsängen som vi hade längtat efter att köpa. Två dagar gick. Och jag ville få iordning barnrummet. Jag va ju så glad! Jag flyttade alla grejorna i datarummet till ett annat rum. Eftersom datarummet va lite större än det andra rummet. Detta grejade jag med när sambon va på jobbet.

När han väl kom hem, så började vi med att sätta ihop spjälsängen.

Vi va nästan klara. Och än en gång kände jag att det kom något i trosorna. Sprang till toaletten. Och denna gången va det en sån stor klump att jag blev svimfärdig. Jag vågade inte kolla. Jag va så rädd, sambon fick kolla i toaletten. Vi släppte allt hemma och åkte raka vägen till akuten. Jag fick ett rum på en gång. Och fick lägga mig. För jag kunde inte sitta upp, för de kom bara mer blod.

Jag va helt slut, jag orkade inte mer. Detta tog så jävla hårt psykiskt på mig!
Skulle vi förlora våran son!!!???

Kunde det aldrig sluta.. Fick en jätte bra läkare och han kollade noga överallt i livmodern. Och ingen kunde förstå vart blodet kom ifrån egentligen. Men förmodligen va det kvar en liten bit ifrån förra blödningen. Som hade tryckts ut nu när han växte i magen.

Efter detta har det varit lugnt.

Nu ligger jag här i soffan och skulle ha fött förre onsdagen. Han va beräknad 31 januari. Men han är en envis liten rackare. Våran kämpe, Han har varit med om så mkt. Nu är han mer vild än tam i magen. Och vi längtar så fruktansvärt mkt. Om han inte vill kika ut nu vilken dag som helst innan den 14 februari. Så blir vi inlagda kl 09.00 på onsdag morgon för igångsättning. På alla hjärtat dag. Det hades varit så passande också.

Våran älskade son Colin.
♥️Snart är du i våra famnar, älskade du! ♥️

Detta blev lite långt. Men kände att jag ville skriva klart just detta. Så man kan börja skriva mer om sin vanliga vardag som det är just nu. Och leva i nuet!

Likes

Comments

Del 2!
Den 6 april blev jag opererad!
Operationen va klar och lyckad. Nu va det bara läkningen kvar, som skulle ta minst 1 månad.

Men den 21 april tog jag ut hormonspiralen, och man hade då läst, att vissa tog det minst 1 år innan dom blev gravida, när dom hade tagit ut denna spiralen. Köpte hem såna där ägglossningstest och började med det. Visade sig att jag va fertil redan efter 2 dagar jag hade tagit ut spiralen.. Så vi körde på i nästan två veckor. Efter en vecka visade ägglossningstestet ett mer tydligare sträck. Så vi körde självklart på den dagen också. 🙄

Sen va det bara att vänta. 3 veckor gick och jag hade köpt upp alla graviditetstest på Ica. 😅 måndag morgon den 22 maj. Det va då man kunde se på stickan. Vi hade lyckats. Jag va gravid. Det tog 1,5 vecka för oss.

Jag va så jäkla lyckligt lottad. Att efter så många år med preventivmedel lyckades bli gravid så fort. Det tog sig på första försöket! Hade då haft andra preventivmedel sen jag va 15 år. Men just hormonspiralen hade jag haft i 4 år. Passade ju så bra att söndagen som kom, va det morsdag. Så då passade vi på att berätta för min mamma.

Sambon trodde ju självklart inte på mig på måndag eftermiddag, när jag berättade att det hade visats positivt. Kissade på stickan även på tisdag morgon, innan han åkte till jobbet..
(Eftersom det visade svagt streck på måndagen.)

Han satte sig på bänken i hallen och tittar på stickan sen kollar han upp på mig och säger -
Strecket visar fortfarande svagt!
😂

Han va i chock helt enkelt. Jag står och skrattar för hans min va så oslagbar. För vi båda trodde inte att det skulle gå SÅ HÄR FORT! Vi räknade med minst 6 månader. Men här stod vi nu, 4 veckor efter uttagningen av hormonspiralen och skulle bli föräldrar.

Lyckligaste dagen i mitt liv. ♥️

Fortsättning följer!

Likes

Comments

Hej! Mitt första inlägg. Så vet inte riktigt vart man ska börja! Tänkte att jag backar bak tiden till ett år iaf. Början av året på 2017 där allt tog en vändning i livet.Jag och min sambo hade då nästan varit tsm i 7 år.

(Blev ett par 2010-04-30.)

Vi köpte oss vårt första hus, eller ja, ett två våningslägenhet (Bostadsrätt) på 110kvm med varmgarage och trädgård på både fram och baksida med altaner. Vi va SÅÅÅ nöjda! Vi ägde något eget.

Jag har alltid velat haft barn. Men sambon har alltid varit negativ till det, han ville aldrig ha barn! Något som mig va väldigt konstigt. För vem vill inte ha barn liksom! 😅 🤷🏼‍♀️ Men åren fortsatte! Tills vi nu flyttade till detta lägenhetshus. Han började ändra sig om barn. Han tyckte att, där älskling. Där ska våra barn växa upp. Tills vi köper ett större hus.

Jag tappade bokstavligen hakan i golvet på bilen när jag fick höra dom orden. Just dom orden jag har längtan efter i så många år, va här!

MEN det va just ett problem just då! Jag väntade min käkoperation. Och jag visste att jag inte fick bli gravid, för då hade ju allt skjutits upp. Och denna operation hade jag väntat på och haft tandställningar i 2 år för. Den sista operationen va ju äntligen här.( Tror den första va 2016. 🧐 ) Men jag visste ju inte vilken månad jag skulle få den. Jag lyckades tills slut få min käkkirurg att fixa min operation i april 2017. Pågrund av att jag ville blir gravid…

Klart man kände pressen. Jag hade blivit 27 år. Jag ville inte vänta längre. Plus att jag hade hormonspiral, som jag hade haft i 4 år. Den skulle ju också plockas ut. Och vem vet när hormonerna kommer igång efter en sådan lång tid med preventivmedel!?

Stoppar där! Och få låta nästa inlägg berätta mer.

Likes

Comments