Header

Allmänt

Hej bloggen tar en paus över helgen då det är mycket som händer nu. Hoppas ni har överseende! Kommer tillbaka dock!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej! Hinner inte lägga upp ett bättre inlägg idag då det är mycket plugg just nu som ska vara inne imorgon! Dessutom blir inläggen som publiceras på dagen mera uppskattade än de som kommer sent. Ser därför ingen poäng i att lägga ner tid på ett bra inlägg nu. Ber om ursäkt! Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon!

Likes

Comments

Fest och utgång

Ska du ha fest men inte riktigt vet vad du ska ha för tema? Här kommer Alkoholbloggen med några tips på grymma festteman som definitivt får festen att lyfta ett extra snäpp!

Filmtema: Kom som din älsklingskaraktär från favoritfilmen! Finns så mycket bra att klä ut sig till. Lätt som svårt! De som inte gillar att klä ut sig kan bara ta på sig solbrillor och kostym och spela Men In Black eller något i den stilen. Annars kan man typ ta på sig klänning och locka håret och säga att man är Sandy från Grease. Finns oändliga möjligheter! Om man tänker sig snacks och dricka passar ju såklart popcorn helt perfekt. Många kanske tycker popcorn är tråkigt men köp lite popcornkrydda att ha på och servera dem i bio-kartonger. Går att köpa såna i affärer som Teknikmagasinet och liknande. Till dryck är det alla vanliga filmdrinkar som är välkända. T.ex Vesper Martini från James Bond (shaken not stirred) eller Cosmopolitan från Sex and the City.

Terminal 5: Terminal 5 handlar om att åka och resa. Tänk på vad du brukar se på en resa och flygplatser, kanske turister, backpackers, piloter eller de som ska till alperna. Med detta tema blir det supermycket variation och det är också enkelt att hitta något att klä ut sig till som passar just dig. Med detta tema kan man också slå ihop sig flera och kanske ha en guide med röd flagga och massa turister med kameror i högsta hugg som följer efter. En annan person på en Terminal 5-fest som bloggen besökte hade tagit på sig en reflexväst och tejpat "TULL" fram på bröstet och bak på ryggen. Det finns ett galet bra urval med utklädnader som passar till detta tema, låt fantasin flöda. Bra snacks till detta är chips av valfri smak eller vad sägs om godis i travelpack? Om ni som har festen klär ut er till flygvärdinnor/stewards blir det också superkul om ni går runt och delar ut snacks till folk! Drinkar som passar är egentligen bara vanliga klassiska drinkar. Roligt om ni kanske blandar lite öl och har den thailändska ölen Singha om ni är utklädda till turister eller kanske nån europeisk känd öl om ni har klätt ut er till skidåkare.

Maskerad: Ett väldigt bra tema om du vill lyckas komma närmre den personen du kanske har crushat över i några veckor nu! Alla kommer svartklädda med fina klänningar eller kostymer och elegans är verkligen det ordet som genomsyrar hela maskeradtemat. Självklart får man inte glömma maskerna, det är ju dem som hjälper dig att kanske våga gå fram till crushen och prata lite. När man blir lite gömd bakom masken bidrar ju det till ett ökat mod som får en att vilja ta det där sista steget! Om man vill så kan man säga att vid en viss tidpunkt åker maskerna av så får man se vilka det är man har haft kul med hela kvällen! Det blir otroligt spännande varje gång, det kan bloggen garantera. Snacks till denna kväll skulle kunna vara lite lyxig choklad eller något annat lite lyxigare snacks. Elegans var ju ordet! Att dricka är det självklart passande med champagne. Dock är det en väldigt dyr dryck så whiskey eller mousserande kan vara minst lika elegant om du känner för att spara lite pengar. Vin fungerar självklart också, servera i snygga glas, går att köpa champagneglas och liknande i plast om man vill känna sig lite smålyxig.

Se nu till att fixa den där festen som verkligen sätter pricken över i:et tack vare temat. Detta är några av Alkoholbloggens favoriter som definitivt ofta får folk att vilja gå på just din fest. Se till att bjuda in rätt personer och de du verkligen vill ha där bara så det ej spårar ut! Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon!

Likes

Comments

Glöm inte bort att lägga ut nåt är något att tänka på varje dag. Missade detta idag dock och har haft hela dagen full av saker att göra med knappt en enda lugn stund. Därav dåligt inlägg. Känner mig så sjukt taskig och oförskämd som gör detta. Kom dock hem ca 22.35 och börjar tidigt imorgon, kollade ph och tänkte inte på att uppdatera bloggen. Ber helt enkelt återigen om ursäkt. Tycker ph-säsongen just nu är ganska bra om man får säga så. Däremot är bloggen lite trött på "krigen" och de ständiga grupperingarna som bildas. Vill hellre bara se en enad grupp som har kul och festar tillsammans och bara snackar pyttelite taktik. Apropå att festa så kommer det imorgon upp ett inlägg om teman till fester, missa inte det! Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon! #nouw30daychallenge @Alkoholbloggen

Likes

Comments

Historier

En klasskompis till mig hade en lägenhet för sig själv då hans rumskompis var bortrest. Perfekt, grabbhäng tänkte vi. Och grabbhäng blev det. En härlig sensommarkväll där vi hade galet roligt. Nu kommer berättelsen om vad som hände.

Då min klasskompis, han med lägenhetens rumskompis är över 20 visste vi att det fanns en hel del bra drinkingredienser som annars är svåra att få tag på. Därför var jag själv väldigt taggad på detta grabbhänget. Dessutom låg det redan en härlig aura över hela kvällen.

Jag åkte dit runt 18 någon gång. De flesta av oss skulle äta pizza tillsammans på en pizzeria som ligger nästan vägg i vägg med lägenheten. Bra pizza, kvällen börjar bra. Fler kompisar ansluter till pizzerian och efter vi ätit drar vi för att handla grejer för kvällen. Standard saker. Efter det går vi till lägenheten och börjar göra drinkar. Först en margarita för min del, dock med Malibu rom vilket gjorde drinken lite äckligare med kokossmaken. Nåväl, det fick funka.

Alla har fixat sina drinkar och knäppt sina bärs. Kvällen kunde på riktigt nu börja. Kortleken spreds ut och Kings Cup (som jag skrev om i ett tidigare inlägg) började spelas. Vi hade en bra omgång och jag slapp dricka kungaglaset vilket alltid är skönt. Drinkarna och bärsen flödade och några vart som vanligt röksugna efter ett tag. Detta ledde till att några behövde gå iväg till en mac runt 5 minuter bort för att köpa cigg.

Jag hade då börjat bli rätt berusad och hade börjat bli på bushumör. Detta händer ibland när jag dricker. Blir så sjukt lurig, något som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Vet inte varför det blir så men har varit inne på rätt busiga banor tidigare i livet. Något som sedan har bytts ut mot att vara en lugn kille som aldrig ställer till med problem. Hursomhelst, eftersom jag kände mig busig och det bara var jag och en annan kompis kvar i lägenheten tänkte jag spela ett spratt på dem som gick iväg.

Tidigare under kvällen hade vi hittat en picklesburk. Ni vet dom där inlagda gurkorna. Jag fick idén att jag skulle kasta alla gurkor på de som gick iväg sedan när dom kom tillbaka. Jag gick och ställde burken på en stol på balkongen och satte mig på den andra. Min andra kompis kom sedan ut på balkongen och skulle flytta på stolen, utan att se att burken stod där. Så han spillde ut hela picklesburkens saft över sin ena strumpa. Efter lite skrattande och mycket hånande, bestämde sig min kompis satte vi oss och väntade på cigg-inhandlarna. Dem kom och vi började bombardera dom med pickles. Sjukt roligt för stunden men när jag tänker tillbaka var det ganska töntigt.

Nu när dem var tillbaka tänkte vi att vi skulle köra lite beerpong. Helt rätt. De flesta av oss körde men han som ägde lägenheten ägnade mer tid åt att dricka än att spela så han vart väldigt full. En gång kom han tillbaka till spelet från att ha hängt i soffan och får bollen av en lagkompis, full som han är tappar han den men innan den går i golvet lyckas han helt orörd fånga den utan problem. Något av det sjukaste jag sett då han var så galet full och ändå lyckades med något sånt. Även om man hade försökt hade man inte lyckats. Kvällen fortsatte och beerpongen likaså. När jag och min lagkompis hade hällt upp ölen hade vi i ett av deras glas hällt i absint. Detta syntes dock rätt tydligt men fulla som några var märkte dem såklart nästan ingenting. En kille skulle dricka men tvekade lite då han tyckte det såg ut som gurkvatten. vi garvade som den och sa att det absolut inte var gurkvatten (var ju absint). Han drack efter om och men upp glaset och skrek som om han hade blivit knivskuren. Han skrek att ölen smakade jättemycket gurkvatten och att det var det äckligaste han smakat. Något jag och min lagkompis skrattade ihjäl oss av.

Efter en hel del beerpong skulle vi gå ut jag och några av oss på en liten minipromenad till lekplatsen utanför hans lägenhet. På vägen ner snubblar min kompis i första trappsteget på vägen ner och rasar ner för trappen med en sådan duns man verkligen själv i kroppen känner att det måste gjort ont. Vi frågar hur det var med honom och han säger att det var lugnt. Vi tänker hjälpa honom att gå ner resten av vägen men han avböjer vår hjälp. Vi låter honom gå själv och första steget han tar så ramlar han ner som om det vore en repris på fallet innan. Vi skrattar ihjäl oss och fattar inte hur han lyckas. Efter det hjälper vi honom ner även om han säger att ingen hjälp behövs. Halvvägs nere i trapphuset efter att min kompis ramlat kommer hans grannar som flyttat in samma dag som grabbhänget och frågar om vi har kastat saltgurka. Vi säger nej och skrattar sedan som om vi var dem coolaste killarna på jorden. Något som jag skäms över än idag. For your information så bor grannen kvar än idag så det var lugnt. Utomhus i lekparken ska vi åka på en snurrkarusell eller vad man ska kalla det. Slutade bara med ännu fler blåmärken för min trapphusramlande kompis.

Kvällen började lida mot sitt slut och alla killar satt i soffen och pratade lite. Han som hade fått picklessaft över sin strumpa hade halvt tagit av sig den och satt och daskade ena änden i han som ägde lägenhetens ansikte. Snabb gjort tog han då tag i strumpan och kastade ut genom ett fönster. Den strumpan såg vi aldrig mer igen och min kompis som nu vart utan strumpa vägrade gå ner och leta efter den. Han fick helt enkelt då gå utan strumpa. Tough luck. När kvällen sedan verkligen började lida mot sitt slut fick jag av någon anledning idén att börja göra mera drinkar. Screwdrivers, white russians och margaritas plöjdes ut till kompisar som inte alls var sugna på mer sprit.

Efter det gick drog alla hem och vi kunde summera att det hade varit en sjukt bra kväll. Morgonen efter fick man en hel del snaps från han som ägde lägenheten där han försökte lyfta på alla mina drinkar jag ställt på olika platser i huset, de flesta av dem drinkarna nästan helt fastklistrade i ytan dem stod på. Vart en kul throwback på kvällen innan.

Har bara goda minnen från denna kväll och ibland kan det bli rätt så kul när man är på bushumör, något man kan skämmas lite för i efterhand men skit samma. Inget farligt jag gjort direkt. Hoppas ni gillade denna historiemåndag och bloggen ber om ursäkt för att detta inlägg vart försenat. Hursomhelst rekommenderar Alkoholbloggen att någon gång h ett häng med bara tjejer, killar eller icke-binära. Något som kan göra en kväll väldigt rolig då det blir väldigt homogent och alla är på samma nivå med kvällen. Ingen som tofflar med sin respektive, är sur på att någon hånglar med sin crush osv. Hoppas ni gillade inlägget. Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon! #nouw30daychallenge

Likes

Comments

Allmänt

Nu kommer det ni längtat efter så länge! Del 1 av historiesöndag. Har verkligen inte hunnit skriva hela historien så ni får hela imorgon! Ber så hemskt mycket om ursäkt och ni behöver inte stödlikea eller något. Har inte hunnit och då blir det såhär. Jobbet går ändå före bloggen tyvärr. Vill inte tolkas som dryg men så är det. Bättre att vara ärlig. Tänker publicera historiesöndagen tidigt på torsdagen så ni kan läsa det på eftermiddagen, hoppas ni tycker om det. Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon!

Likes

Comments

Fest och utgång, Tips och tricks

Drinkarna är on point. Musiken är on point. Umgänget är härligt. Men ni har ändå tråkigt på festen? Ni kör samma uttjatade snurra flaskan som du och dina kompisar kört de senaste festerna och ni vet redan allt som går att fråga varandra. Ni lär behöva nya drinklekar om detta är fallet. Här kommer några av Alkoholbloggens favoritlekar som garanterat höjer stämningen till din fest!

"Snurra flaskan" och "Jag har aldrig" är några drinklekar som lätt blir uttjatade. Är ens umgänge ganska likt varje gång det är krök eller fest så blir dessa drinklekar snabbt tråkiga att spela. En drinklek som Alkoholbloggen rekommenderar är "Ring of fire/Kings cup" vilket kräver en kortlek men som dock är rolig även om ni vet allt om varandra redan.

Ring of fire som bloggen kallar den har många namn och spelas världen över. Det består av ett glas som ställs i mitten av bordet ni sitter runt. Kortleken läggs ut så den bildar en tajt ring runt glaset. Sen turas ni om att dra ett kort. Var och en av dessa kort har då en egen uppgift som ni som spelar ska utföra. Dessa uppgifter skiljer sig enormt från person till person då reglerna snabbt ändrar sig beroende på vem som spelar och vart i världen ni spelar.

Såhär brukar dock bloggen köra.

2 = You: Du som drar kortet får välja en person som får dricka ett par klunkar.

3 = Me: Du som drar kortet dricker.

4 = Whores: Alla tjejer som spelar dricker. Är ni bara killar som spelar kan ni dela upp er så att vissa "spelar" som tjejer.

5 = Dive: Alla runt bordet ska nudda golvet. Sista personen att nudda golvet får dricka.

6 = Dicks: Alla killar som spelar dricker. Är ni bara tjejer som spelar kan ni dela upp er så att vissa "spelar" som killar.

7 = Is heaven: Alla runt bordet ska peka upp mot himlen. Den som är sist med att göra detta får dricka.

8 = Mate: Du väljer ut en person som i resten av spelet, varje gång du dricker också måste dricka. Tips är att göra kedjor så att om en dricker måste 4 andra dricka.

9 = Rhyme: Den som drar kortet börjar säga ett ord och sen ska ni rimma på det. Turen för den som ska säga rimmet går runt i ringen tills någon misslyckas. Den som misslyckas med att rimma får dricka.

10 = Kategori: Du som drar kortet väljer en kategori, t.ex fotbollslag. Sen går man varvet runt och första person som inte kommer på något lag får dricka.

Knekt = Ny regel: Du som drar kortet får välja en ny regel som gäller spelet ut. T.ex man får bara dra ett kort med höger hand.

Dam = Questionmaster: Du som dragit kortet kan när som helst ställa en fråga till vem som helst. Svarar denna person på frågan får den dricka. Man är Questionmaster tills en ny dam blir dragen.

Kung = Kings cup: Du ska nu hälla i lite av din drink eller dricka i "Kings cupen" i mitten av bordet. Har tre kungar redan dragits och du drar den sista betyder det att du måste dricka upp glaset.

Äss = Vattenfall: Alla dricker. Ni slutar dricka när personen till vänster om er sätter ner sitt glas då denne druckit klart. Det betyder att om man sitter till vänster om den som drar kortet kommer man få vänta en bra stund innan man får sluta dricka. Glaset ska ner i bordet så fort man druckit klart.

Om ringen ni drar korten ifrån bryts, så att ringen får ett mellanrum mellan korten och inte nuddar varandra längre så får den som drar det kortet dricka. Detta kan bara hända en gång under spelet.

Testa gärna denna lek och även om det är mycket regler spelar det ingen roll om det går lite fel. Det viktigaste är att man har roligt. Se gärna till att få den du vill så full som möjligt genom att matea den och fråga den frågor om du är questionmaster. Ett annat tips är också att försöka göra så roliga regler som möjligt. Ju sjukare/galna regler, desto bättre! Bloggen vill också bara påpeka att den inte försvarar att kalla tjejer för whores. Ingenstans utanför detta spel är det okej att yttra det ordet. Känn er även fria att ändra lite på reglerna som ni vill. Det viktigaste är att ni har kul.

Den andra leken som bloggen gillar är en rätt ny lek. Det är en sant/falskt lek som är väldigt rolig att köra vid ett mindre sällskap personer. Den går ut på att en person börjar ställa ett påstående om den själv till personen som sitter till höger. Svarar personen till höger rätt, alltså sant och påståendet var sant, eller falskt om påståendet var falskt får personen som ställde påståendet dricka. Svarar den fel får den som svarade på påståendet dricka. Om personen som ställde påståendet lyckades lura personen till höger fortsätter hen att ställa ett påstående till nästa person motsols i ringen och så fortsätter det. Om personen som fick påståendet ställt till sig har rätt får hen ställa ett påstående till nästa person till höger om sig. Ganska straight forward. Om en person lyckas lura alla i ringen så hen går ett helt varv runt utan att någon svarar rätt får alla i ringen kollektivt dricka. Annars fortsätter bara leken som vanligt tills man tröttnat eller har nått sin dryckesgräns. Bloggen uppmuntrar inte överdrivet drickande.

Ta gärna med er dessa spel till nästa fest och se till att ge dessa spelen tid så att ni kommer in i hur spelen fungerar och så ni optimerar spelen så att ni tycker dom är roliga. Bara för att bloggen säger att dom är roliga kanske ni inte tycker så och vill ändra lite. Det är helt upp till er och helt okej. Se till att inte dricka för mycket bara utan drick en mängd du klarar av. Sist av allt måste ni se till att ha riktigt roligt. Det är fest eller krök, ha kul! Inte sitta och deppa eller ha tråkigt för att det inte finns något att göra. Var den personen som drar igång någon kul lek så lär du säkert träffa nya människor att prata med också! Se gärna till att följa Alkoholbloggen för mera sköna uppdateringar! Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon!

Likes

Comments

Ett långt inlägg kommer imorgon som tagit nästan hela bloggens lediga tid idag. Har jobbat och därav inte hunnit med att skriva klart inlägget! Har också insett att såhär sent inte riktigt ger så bra resultat statistikmässigt och därför vill bloggen publicera detta inlägget imorgon runt 16 någon gång då mycket tid har lagts ner på det! Hoppas ni förstår! Stay safe och ha de bra så syns vi imorgon!

Likes

Comments

Fest och utgång, Tips och tricks

Mobilen är inkopplad. Volymen är på högsta nivå. Spotifylåtar är köade. Men någon är besviken. Musiken som spelas är dålig. Standard händelse på varje fest. Det är alltid någon som ska klaga och tycka att sin musiksmak är bättre. Något som bloggen själv även tycker. Tror ni som läser också ni tycker att er musiksmak är bäst och passar bäst till just den festen ni är på just där och då. Det är dock lika troligt att det finns någon som alltid tar över musikspelningen och kanske kopplar in sin mobiltelefon istället som det är att någon annan klagar på att denne spelar usel musik på festen.

Hur ska man lösa detta? Alla kan inte gilla allt, men vad ska man spela? Hårdrock? House? Svenskt? Rap/Hip-hop? RnB? Finns så sjukt mycket att välja på och även lika många människor som tycker att just sin genre är bäst. Bloggen var t.ex på en fest där musiken byttes konstant och avbröts mitt i låtar då någon kom och ändrade musik på högtalaren varannan låt. Alla klagade på varandras musik och det förstörde en bra fest, dels för de som höll på och ändrade musik istället för att ha roligt, dels för de som bara var dans och partysugna och inte bryr sig om ifall det är Shakira eller Swedish House Mafia som spelas.

Bloggen kan medge att musiken som spelas är väldigt viktig personligen. Inser däremot att det som där på festen kan gå överstyr. Man hade egentligen bara behövt ha kul med kompisar istället för att bry sig så mycket om musiken. Det är okej att inse att alla inte gillar det man själv helst vill spela. Ha kul istället. Alkoholbloggen tipsar om att en kväll absolut inte ska förstöras på grund av musiken.

Däremot finns det en del tips på låtar som nästan alltid går hem. Dessa är:

Swedish House Mafia - Don't you worry child

Shakira - Waka Waka

Cheat Codes - SEX

Cascada - Everytime we touch

David Guetta - Sexy bitch

Black Eyed Peas - I gotta feeling

One Direction - What makes you beautiful

Kygo - Stole the show/Firestone

Drake - One dance

The Weeknd - Starboy/Can't feel my face

Norlie & KKV - Tröjan du hatar

Den Svenska Björnstammen - Vart jag mig i världen vänder

Zara Larsson - Allt i princip

Detta är ett utplock av bra musik som funkar till festen. Och om det är din fest och någon inte gillar musiken. Skit i den personen och låt den inse att musiken inte är allt som avgör, många andra gillar den liksom. En bra attityd och trevligt häng är det som faktiskt gör en bra grund till festen. Du behöver inte ens bry dig om musiken ifall ditt häng är så sjukt trevligt och roligt bara av att träffas och ha kul på en fest tillsammans. Bloggen har varit på flera fester där dans och musik knappt ens ha getts en tanke då så mycket annat har varit roligt. Det kan ha varit sköna människor, roliga drinklekar eller bara något annat trevligt.

Men skulle du verkligen vilja få ut människorna ut på dansgolvet och ut från sovrummen kan du använda dig av dessa låtar. Det är en hel del favoriter som människor verkligen brukar gilla. Finns självklart mååånga fler låtar och ibland kan man ha många människor man känner på sin fest som alla har haft vissa låtar som haft stor mening i deras liv och därför kan vara grymma att spela på festen. Försök att undvika alldeles för interna låtar. Andra låtar att undvika är för lugna/deppiga låtar om det inte riktigt är dags för det än. I början av en fest vill man inte spela "Utan dina andetag" med Kent liksom. Kygos låtar är lite på gränsen till lugna/deppiga men det som gör dom bra är att folk kan sjunga med. Det är en så viktig faktor och det gör att människor verkligen kommer närmre varandra. Inte mycket bättre på en fest än när alla står och kan lyricsen till en låt och bara sjunger med för glatta livet. Låtar som typ "Who run the world (Girls)" med Beyonce är tyvärr inte alltid bra. Många killar på fester upplevs som anti till den låten. De vill inte sjunga med till en låt som säger att tjejer styr världen. Ganska töntigt egentligen men värt att tänka på.

För att sammanfatta. Låt din spotifylista med sköna festlåtar spelas hela kvällen, se till att lägga till tillräckligt med låtar. Göm sedan telefonen för om människor ser att alla ändrar musik och lägger in sina egna favoriter i kön kommer det bli interna låtar, musik som inte alla kan digga eller bara fel då de råkar pausa eller avbryta och lägga in sin låt mitt under en annan osv. Sedan om du vill låta några ändra musik. Se till att de lägger in något i kön som du redan har på en lista, om du inte litar på dom såpass mycket att deras musik passar bra till festen. Sen till listan som du gjort är det bra med låtar, gamla som nya, ute som inne. Svenska, engelska eller kanske spanska (Enrique Iglesias?) är asbra att blanda för att det inte ska bli för mycket Drake eller för mycket Markoolio. Och sen till sist. Håll det positivt och med lite tempo.

Tror ni som läser kommer fixa detta utan problem. Säger egentligen saker som nästan alla vet. Ville bara understryka att även om musiken kan göra en grym kväll och det finns så mycket låtar som är så sjukt bra så är det även så att bra häng och roliga lekar kan överrösta musiken helt. Lägg inte för mycket tid på den även om bloggen nu lagt ner över 30 minuter på att skriva detta inlägg. Aningens dubbelmoral men spela roll. Hoppas ni gillat inlägget och kommer fixa en grym fest nu! Stay safe och ha det bra så syns vi imorgon!

Likes

Comments