Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår mötte jag bara upp Tuvisen i stan för en fika, längesen de bara var hon och jag <3 Sedan gick vi och köpte lite frukter för att sedan mysa ner oss med de framför en film hos henne. Super härlig vardagskväll :) Började sent imorse så åkte hem innan skolan tog en prommis och nu har jag nästintill precis kommit hem, tänkte försöka ta mig till gymmet efter maten. Känns som man har så himla mycket tid nu i början av skolan när man inte fått något än, hinner göra allt och lite till. Hoppas allt går bra sedan när skolan drar igång ordentligt också men de ska nog bli bra :D Puss på er!

Likes

Comments

Likes

Comments

I lördags var de födelsedagsfest, roligt till en början men spårade tyvärr ut lite senare så jag och min kompis drog vidare in till stan och gick till Collage. De var sjukt mycket folk, lönehelg så de var lite segt men men de var roligt ändå. Kom hem kring tre tror jag, i söndags låg jag mestadels död i sängen hehe. Lagade middag, första avancerade middagen jag någonsin lagat som ändå blev relativt bra, hehe. Idag är de måndag och skola igen, de regnar haha men livet rullar på bra ändå.

Lyssnade i fredags på framgångspodden från att när de gästades av Filippa Salomonsson som är väldigt insatt i mindfulness och guidar folk till glädje och hälsa på ett spirituellt plan. Speciellt, spännande och inspirerande avsnitt. Hon berättar om hälsans betydelse men inte på den yttre fronten eller hur de påverkar kroppens organ osv utan för kroppens inre och spirituella. Hon tror att genom hälsan kan vi skapa klarhet, klarhet som hon ser är reinkarnation och att alla dessa liv är kopplade till varandra. Hon berättar om att hon inte kunde klunka vatten som liten, hon kom i underfund nu i äldre ålder genom någons sorts meditation om past life att hon drunknat som fem-åring i ett tidigare liv. Hon berättar om tron om karma, båda mellan liv men även i samma liv och hon kommer in på attraktionslagen.

De är en lag som går ut på att de du sänder ut får du tillbaka, ditt känslomässiga läge är en magnet som drar till sig matchande energi. De handlar mycket om tron och energi tror jag. Du kan förklara denna lag både vetenskapligt men även filosofiskt. Lägger du ner mycket energi, tror mycket på din dröm, är motiverad, är glad så kommer du må bättre, du kommer ha mer ork, du kommer lägga ner mer energi för att nå målet. Detta skapar en självklarhet, desto mer du kämpar desto närmare kommer du målet. Du skapar din egna lycka. Den kan också förklaras filosofiskt, de är ungefär samma sak men mer "tacka universium" önska mycket, men de handlar absolut inte om att bara ligga och önska utan de måste fortfarande finnas en stor vilja och har man en stor vilja så gör man något åt den. Genom att skicka ut positiv energi kommer få positiv energi tilbaka, vi kommer må bättre och bli gladare som personer.

Men för att komma med den insikten så menar hon på att man måste tänka klart. Du kommer aldrig kunna tänka klart genom dålig hälsa. Exempel är socker som en drog, du kan inte se klart i huvudet och de förstör dina tankar precis som alkohol eller andra droger. Jag själv märker de, när mitt blodsocker går upp blir jag tung i huvudet och snurrig och kan inte tänka färdigt. De förstör inte bara kroppen psykiskt såklart utan även fysiskt men i vårt samhälle ser vi inte de för de ligger så pass mycket i vår vardag. Jag känner att jag kan relatera till detta till 110%, när jag fick diabetes för ungefär 2,5 år sedan så har jag inte alls ätit socker som jag gjorde innan, för att jag inte kan. Jag får inte äta socker i mängder, kolhydrater, jucie, cola, ja sådant som ökar blodsockret mycket. Innan jag fick diabetes drick jag socker och mjölk med kaffe, jag åt godis och goda saker relativt ofta, detta för att jag kunde helt enkelt.

Innan min diabetes hade jag väldigt mycket upps and downs, var ledsen mycket men också ofta glad. Var väldigt negativ både till skolan och till saker utanför skolan. De kunde varit puberteten, de vet jag inte men mycket har nog med att göra med min hälsa. Nu för tiden och under mina gymnasieår (två år) har jag varit väldigt glad och väldigt positiv till allt, självklart kan man bli irriterad och lite ledsen ibland men ingenting under en längre tid som påverkat mig. Jag är nästintill alltid glad och mår nästan alltid bra. Tränade väldigt mycket förut dock men tror mer de hade med mina matvanor att göra. Mat och träning påverkar ditt psyke så otroligt mycket tror jag just eftersom jag också kan se kontrasterna mellan att ha en bra hälsa eller inte och i mitt fall handlade de mycket om mat.

Hela konceptet hon pratar om är att vara fri att känna frihet, att vara glad och lycklig ingår i frihet, att vara bekymmerslös på ett speciellt plan. De ingår också att känna positiviteten flöda inom dig, umgås du då med människor som sänker dig och som hindrar dig från din fulla lycka så kommer du inte uppnå denna frihet. Ni vet själva att är alla man umgås med jätte negativa då blir man väldigt negativ och arg själv, de är svårt att hålla sig positiv, de smittar av sig.

Även fast jag har svårt att förstå allt hon berättar om änglar och allt de spirituella för att jag själv aldrig uppnått de så tycker jag de är en fin tanke och jag tror att de finns någon stort energi ute i universum som skapar detta. Har många gånger funderat på frågan om de faktiskt är så att vissa människor utav öde är lyckligare än andra, de tror jag inte, jag tror att du själv kan bestämma din lycka och de kan du enklare göra med de saker som hon tar upp i podcasten, ni alla borde lyssna som vill veta lite mer kring detta. :D


Likes

Comments

Igår blev en lugn kväll, fikade med Tilda och Melinda inne i stan och kollade även runt lite. Jobbar idag vid 12, tänkte därför gå på ABS and ASS vid 9 men har träningsvärk i benen efter ha kört två pass ben i veckan så känns inte så relevant. Tänkte däremot gå ut och gå och kanske köra lite egna övningar. Efter jobbet ska jag på födelsedagsfest, kommer nog bli riktigt skojigt! Puss på er :))

Likes

Comments

Ni förstår nog inte tankarna som hela dagarna kretsar omkring i mitt huvud, lösningar, filosofi och undran. De finns så mycket, så mycket jag vill säga, förmedla och få fram. Någonting jag är sämre på är att sätta dessa tankar på ett blankt papper, jag kan inte förklara på ett snabbt och smidigt sätt mina tankar. Jag vill skriva ned dem, jag vill skriva ut dem men jag vill inte göra de på ett oförståeligt sätt, jag vill att de ska vara bra. Jag är väl lite av en perfektionist, jag vill inte publicera ett inlägg som blottar mina tankar om de inte är riktigt bra. Jag har nog alltid varit så, antingen går jag all in eller så skiter jag i det. Antingen gör jag ett jätte fint inlägg eller så lägger jag upp en bild med en rubrik, de finns inget två dagar i veckan träning för mig, antingen sex dagar eller ingenting. Ni förstår principen. Just här i bloggen skulle de nog dock vara bra om jag kunde släppa de vilket jag ska försöka göra nu. Jag ska försöka förmedla mina tankar men de kommer inte alltid bli perfekt och vill för de mesta försäkra er om de. Jag lär ångra men utav ånger lär jag mig mycket på vägen, man kan inte börja med att prestera på topp, de gäller att bygga upp någonting, tegelsten efter tegelsten. De är fint!


Likes

Comments

Likes

Comments

​Igår var de taco-kväll (igeeeeen) Gud äter så mycket tacos men de finns ju ingenting som är så gott som de :)) Iallafall, vi hängde alla tjejer i klassen och Martin som vi inte får glömma, fixade mat, snackade en massor och bara va. Efteråt tog vi iallafall en bio, är inte riktigt en biofantast, tycker det är lite småtråkigt att bara sitta där och kolla men eftersom de var en skräckfilm blev de lite annat. De var självklart Lights out som ni säkerligen hört talas om, riktigt bra skräckis, läskig men ändå hade den en väldigt bra story vilket jag ofta tycker skräckfilmer saknar, ett tips! Alltid lite kul att skrämma sig själv :D 

Likes

Comments