Vårens pånyttfödelse

Firar vårens dagjämning med het bastu hemma som bränner bort vinterns fukt och kyla i kroppens tempel. Till Lisa Gerrards enigmatiska sång... som åtföljs av Arvo Pärt. I värmen i mitt lilla bastutempel minns jag en dagjämning som jag var om i Mexico för 20 år sedan när Kukulkan - den befjädrade ormen - vandrade ner längs med pyramiden i Chichen Itzae... Helt utmojordiskt och mycket magiskt.

I morgon väntar påskuppladdning och en vecka med Johannes- och Matteuspassionen i högtalarna som ger stämningen till den Dolorosavandring som om alltid uppenbaras inför Påskens passionsdrama. Har själv vandrat Via Dolorosa i Jerusalem fram till Den heliga gravens kyrka för många år sedan och det är resa som har satt djupa spår och som jag alltid kommer att tänka på inför pånyttfödelsens högtid.

Jag ska nog liksom tidigare år sätta samman några gudomliga påskägg med alkemiska godsaker... som stärker oss i vår egen korsvandring mot helighetens realisering och får en att hålla fokus på det röda ägg som Maria Magdalena uppvisar och bär för att åskådliggöra pånyttfödelsens mysterium.

Jag låter gudinnan från alla traditioner vägleda mig, såväl Ostara och Ishtar som Maria Magdalena, i vårens och alkemins transformationsprocesser mot fullbordan i de vises sten.

The Red Egg

Önskar er alla en fin start på vårsäsongen och en balanserad vårdagjämning!

Må Maria Magdalena och gudinnan Ostara välsigna er med de heliga äggens uppenbarelse!

Jag helgar den levande guden som gått före och visar mig vägen...

Gillar

Kommentarer

Elvira
,
Så underbara bilder! Din blogg ger mig så mycket inspiration!
Alkemina
Alkemina,
Orion
,
Fina bilder!
Alkemina
Alkemina,
Orion
,
<3