Smaragden

Poetkemisten, magi alkemi

Romanen om Smaragden är klar i sin första helhetsversion efter elva års arbete! Hurra! Det känns både overkligt och omtumlande att den sista tråden i väven är på plats. Jag har skrivit den cirkulärt utifrån olika medvetanden likt den alkemiska processen och först nu på sista tiden arbetat med den linjärt. Oerhört effektivt sätt att kringgå begränsningar och kontroll och att komma i kontakt med den djupa inre rösten men ganska utmanande. Tanken är att läsaren i sin tur kan transformera sitt medvetande under bokens gång och på så vis själv uppenbara den levande graalen! 

Det har varit ett imaginativt skrivande där ord dessutom blivit till verklighet på ett helt ofattbart vis.... Jag tackar mina skrivaränglar som hållit ut och haft tålamod med mig under denna långa process. 

Önskar er alla en kreativ tisdag nu när jag beger mig till Alkemiska Akademin för skrivande och reseförberedelser inför vårens alkemiska resa till Sydfrankrike.

UR INLEDNINGEN

Hjärtat brann vilt och upphetsat av en osynlig låga. Jag hade aldrig trott att hjärtan kunde fatta eld men det blev uppenbart för mig en helt vanlig dag i slutet av september. En dag som hade börjat stillsamt och smygande men som sedan kom att förändra mitt liv för all framtid. Jag kastades ut på okänd mark och på en förunderlig resa som blev så mycket större än ordkan beskriva. För dig, kära läsare, ska jag ändå göra ett försök, att berätta hur det var när solen bröt sig in i hjärtas mörka kammare.

Jag befann mig i tornrummet med fönster i fyra väderstreck. Tolv år tidigare hade jag där funnitde magiska redskapen och böckerna som sedan den dagen hade trollbundit mighelt. Universums mäktiga krafter visade sig för mig genom den konungsliga konstens besynnerliga drama. Den strålande solkonungen bjöd upp sin vackra följeslagerska – måndrottningen, till en ömsom passionerad och ömsom sorgsen dans. Kungaparet kom att utöva en magnetisk dragningskraft på min själ och det dröjde inte länge förrän jag själv bjöds in till denna sällsamma duett. Min spirande kärlek till visdom växte sig snart till ett brinnande begär att skapa hemligheternas hemlighet.

Gillar

Kommentarer

N,
Hoppas du haft en bra dag!
nathalies.vione.se/
Alkemina
Alkemina,
Ja, tack det blev en sådan dag när mycket saker kom på plats. Önskar dig en fin dag!
nouw.com/alkemina