Par Isis och par Freja

Magi, Pilgrimsresor

För en dryg vecka sedan kom jag hem efter att ha spenderat tre härliga nätter och dagar i Paris med Freja. Jag var ganska nyligen hemkommen från Englandsresan som jag anordnat med Alkemiska Akademin och egentligen inte redo att ut och flyga annat än med mina egna vingar men en Parisvistelse med Freja kan man inte motstå. Vi var här senast i december på ett tredagars besök med hotell i Saint Germain som Freja hade fått i 18-års present. Denna gång bodde vi i en lägenhet i Cat och Nicolas hus och de trevliga omgivningarna vid Les Halles börjar kännas allt mer hemtama... även om vi saknade dem som var bortresta!

Saint Eustache - denna gotiska katedral är verkligen en lugn oas och en sval och helig pärla denna heta och soliga dag när vi anlände med Metron till Hallarna. Som av en tillfällighet vägledde jag oss upp till uppgången precis vid kyrkan och vi steg in och tände ett ljus för vår resa.

Sacre Coeur med mitt hjärta!

Vi hade inte varit här i Montmartre sedan Freja var liten och blev då porträttmålad på torget riktigt fint så det var ljuvt att vara tillbaka. Min mamma bodde också här när hon var ung och när jag var liten satt jag många timmar i en målares ateljé som målade av mig liksom han gjort med min mamma och mormor många år tidigare. Så Montmartre har en plats i mitt hjärta trots alla människor och trots att vi inte såg några direkt excellenta målningar på torget denna gång.

Kring Sacre Coeur myllrade det av turister och kyrkan har inte den anrika traditionen från alkemister, tempelriddare och trubadurer som de gotiska katedralerna men med dess vackra ikonmålningar i taket kunde man ana ett djupt liggande heligt hjärta.

Nattliv i våra kvarter... 

Sköna promenader... med många fontäner och längs med kajen av Seine och till Notre dame förstås! Vishetens strålande tempel som alltid visar vägen till Gudinnan själv!

Shakespeare and Company... vilken bokhandel och atmosfär med utomhuskafé och både pianist och sovande katt vid vårt besök. Det var många år sedan sist och glad att Freja tog oss hit.

Sista dagen hade vi en utsökt picknick med goda frukter, ost, baguette och rosevin i Luxembourgträdgården som vi varit på väg till två gånger tidigare men inte kommit fram till. Tredje gången gillt och det var det verkligen värt. Vi fick en stund av återhämtning och vila i denna grönskande oas. Freja satt och läste och jag förberedde den ritualworkshop som skulle vara på landet när jag kom hem.

Aurevoir Paris... och tack till Cat och Nicolas för boendet i dessa härliga kvarter! 

Notre dame - Isis och alchemias tempel är alltid värt ett besök. Vi vinkar ett glatt på återseende!

Gillar

Kommentarer