Malta & Gozo - en resa 5000 år tillbaka

Det blev en mycket härlig pilgrimsfärd till Mata och Gozo med kraftfulla arbeten på öarnas heliga platser. Vi färdades djupt in i eterns ursprungliga tempel och uppenbarande det heligas många uttryck och dimensioner.

Malta välkomnade med sin magiska urtidsgrotta - Ghar Dalam, svalkande dopp på hotellets tak och alkemisk bar i Valletta magiska kvarter ...

Valletta

Baren där alkemister fröjdas efter en lång dag - Alchemy i Valletta

Vilken dag!

Vallettas arkeologiska museum med sina fantastiska gudinneskulptuter mm besöktes på morgonen. Efter lunch begav vi oss Hypogeums 5500 år gamla underjordiska tempel där bara 10 personer släpps ner år gången och det gjorde de flesta av oss mållösa och transformerade in i märgen. Därefter begav vi oss till närliggande brodertempelet Tarxien ovan jord för imagination och elixirceremoni. Dagen avslutas nu med middag, promenader och alkemisk drink för några i det underbara Valletta.

St Johns co-Cathedral

I den mäktiga Johanneskatedralens kapell helgat Vår Fru och med ikonen av Johanniternas mest vördade Svarta Madonna bad vi våra första böner för alla som bett om det för att hela andra och även för de som bett om det för sig själva. Alla deltagare hade tid för enskild rundvandring innan vi möttes upp i kapellet där Caravaggios berömda målning av Johannes döparens halshuggning finns att beskåda.

Vi avnjöt sedan en god och hälsosam lunch i tillsammans det soliga Valletta innan vi begav oss iväg till hamnen för att ta båten över till Gozo.

På väg till magiska Gozo ... där flera av oss tog ett bad i solnedgång och sedan såg fullmånen stiga upp över bukten under middagen.

Första morgonen på Gozo morgon begav vi oss till fruktbarhetens helande tempel Ggantija. Transformation, böner och elixirberedning blev det i Ggantijas modertempel på Gozo. Därefter utsökt lunch på en takterass i gamla Citadellet och vidare färd till Ta Pinus helande kyrka som är känd för så många mirakler. Vilken fridfull kraftplats denna moderliga kyrka är!

Vistelsen på Gozo - glädjens ö - bjöd vidare på god mat, bad i den lilla bukten där vi bodde i både soluppgång och solnedgång och en fantastisk ceremoni i solnedgång på klipporna vid Ta Cenc där de outgrundliga hjulspåren också finns.

Sista morgonen på vår gemensamma alkemiska resa tog vi båten över till Malta för att besöka de fantastiska templen Hagar Qim och Mnajdra som ligger strålande vackert med utsikt över havet. Vi mediterade, upplevde tidsportalen och utforskade templen som har en enastående och mycket upplyftande kraft.

Resan avslutades med lunch på restaurang Hagar Qim varefter en del deltagare åkte hem och en del stannade kvar på egen hand. Alkemisterna gjorde vidare utforskningar för kommande alkemiska resor till Malta & Gozo ...

Fiskarkonungarnas tempel vid havet samt Vår Frus helande grottkapell var några av våra uppenbarelser som verkligen gav mersmak och som kommer vara med på nästa resa som Alkemiska Akademin arrangerar hit.

Tack till alla som var med oss och till alla fotografier!

Hoppas på snart återseende av denna makalösa urplats på vår jord!

Gillar

Kommentarer