Inspirationens ljus - Paris

magi alkemi , Naturens ljus, Livsdröm

Jag och Saga har precis kommit hem efter en underbar och inspirerande vistelse i Paris. Vi var här i somras också och hade väntat oss att uppleva ett februari-kyligare Paris men välkomnades av de första sommarvarma dagarna på året och ett strålande ljus. Jag har ända sedan jag läste barnboken Linnea i målarens trädgård för barnen längtat efter att bo på hotell Esmeralda som ligger alldeles bredvid Notre Dame och till vår glädje fick vi ett rum med utsikt mot Vår Fru. Jag har checkat in deltagare på Akademins resor här tidigare men inte själv haft nöjet att bo här ... och det var verkligen ljuvligt med en underbart familjär personal och mycket god energi.


Alldeles bredvid Esmeralda ligger Shakespeare and Companys bokhandel med café där vi drack kaffe och te varje dag och annat gott. Bokhandeln har en egen huskatt, mängder av engelska böcker och ett bibliotek där man kan slå sig ned och läsa. Vi hade också turen att lyssna till vacker musik när en besökare slog sig ned vid pianot till vår glädje.

För en alkemist är det alltid en känsla av hemkomst att möta den alkemiska drottningen omgiven av alla alkemiska medaljonger på Notre-dames frontportal ... och vi studerade dem i både soluppgång, solnedgång och nattbelysning. Vi promenerade ovanligt mycket istället för att ta en uber och då var det underbart att slå sig ner i solen och läsa våra nyinköpta böcker.

Jag köpte Occult Paris av Tobias Churton på Shakespeare and company som verkligen kan rekommenderas den som vill fördjupa sig i Paris esoteriska och konstnärliga era de senaste hundra åren.

Trots att det inte är högsäsong så kryllade det som alltid av människor i Notre-dame men i den närliggande mycket gamla kyrkan Saint-Julien-le-Pauvre som är byggd på en pilgrimsplats för merovingerna var det 3 besökare förutom jag och Saga på den grek-ortodoxa mässan. Riktigt ro-fyllt! Men inget slår Notre Dames alkemiska frontportal och ljusets skiftningar från soluppgång till solnedgång och nattbelysning. Magnifikt⚜️

Vi promenerade genom de trevliga Saint-Germain kvarteren med alla bokhandlar för att Saga skulle få upptäcka den esoteriska Sainte-Sulpice som tillhör allmänbildningen om man är barn till en alkemist. Alltid fint att komma hit och med Sagas blick insåg jag också hur storslagen själva kyrkobyggnaden är denna gång.

På hemvägen passade vi på att fynda lite gamla böcker i Cybeles bokhandel och galleri med egyptiska skulpturer. Cybele är också det namn som ofta ges till den alkemiska profetissan på frontportalen på Notre-dame och det menas att den gotiska katedralen är byggd på Cybeles tidigare kultplats. Vår Fru eller Magna Mater går under många namn men hennes kraft består. 

En riktig höjdpunkt var att inte göra någonting utan bara slå sig ned vid Seine i förmiddagssolen och se på fåglar och båtar som for förbi ...

Vi avnjöt sen en god och härlig lunch i den gassande solen med Cat och Nicolas på favoritrestaurangen Bianco i kvarteren runt hallarna där vi annars ofta brukar bo.

Alltid så glädjande att möta min kära vän Cat som jag känt i snart 30 år ... Vi har spelat teater tillsammans under många år, hållit alkemi och konstföredrag, gjort alkemisk alkemisk design i företaget iamyou samt hållit kurser i alkemisk teater. Hon fick såklart en personlig leverans av det stora verket till Paris!

Gustav Moreau-museet som vi besökte på eftermiddagen rekommenderas verkligen alla som uppskattar symbolismen och de hermetiska myterna. Exempelvis Gustave Moreaus fantastiska verk av Argonauterna vars legend är essentiell för den hermetiska konsten! Museet är inrymt i den forna bostaden och så många vackra verk som dessutom är enorma många av dem. ❤️ Vi hade en inspirerande eftermiddag här ...

På kvällen hade vi en magisk och god afton på Auberge Nicolas Flamel som anses vara Paris äldsta hus och Saga fick komma ner i källaren där paret Flamel skapade de vises sten 😉 Jag passade på att boka bord för gruppen på den alkemiska resan som går av stapeln i slutet av maj eftersom det inte är helt lätt att gör det per mail med dem.

Sista dagen var avsatt till Louvren eftersom Saga ännu inte varit där. Vi mötte upp Cat på den tjusiga terassen för kaffe och världens dyraste men mycket goda frukt-tarteletter. Sedan vandrade vi genom salar av fantastisk konst

Vi vandrade sedan hem i regnet längs Seine för att avnjuta vår sista kväll på Coup-chou som är en mycket trevlig restaurang i en gammal byggnad med öppen spis i Saint-Germain. God mat har de också!

Au revoir Paris!

Tack för all inspiration, sol, mystik och för alla trevliga människor vi mött!

Gillar

Kommentarer