Gamla och nya minnen i Paris

Livsdröm, magi alkemi


I början av februari när det var mörkt och kallt satt jag och Saga på vår favoritrestaurang på söder och åt utsökta crepe. Hon kom då på att hon så gärna skulle vilja åka på tu man hand till Paris som jag och Freja gjort ett par gånger. Sagt och gjort - vi fann förmånliga flygbiljetter och slog till på en augustiresa innan skolan skulle börja ...

Vi landade på Orly på kvällen och tog en Uber in till Paris. Det var den bästa taxifärd vi båda någonsin åkt i en lyxig bil och med en chaufför som mjukt som på vingar förde oss in mot stan till Tracey Chapmans musik som jag knappt lyssnat till sen vi bodde i Washinton DC för 24 år sedan. Filmiskt ... och resan började onekligen mycket bra!

Efter en första dag med bra shopping i framförallt Paris Vintage-butiker var det skönt att pusta ut med en vacker Vesper i katedralen. Då stillar sig alla turister och lyssnar till de vackra hymnerna! Vi studerade som alltid de alkemiska medaljongerna som beskrivs väl i Fulcanellis bok Katedralernas mysterier innan vi steg in i denna stora bok av sten ...

Vår fru Sophias underbara tempel i Paris ger mig alltid en känsla av hemkomst och nåd med den alkemiska drottningen som bär upp frontportalen på Notre dame de Paris ..

Vi åt middag nära lägenheten vid hallarna på Bianco som är perfekt för vegetarianer i Paris! Ätit här flera gånger och så gott och trevligt!

Vår förmiddagar spenderade vi på Pauls konditori med utsökta tarteleter!

Den hetaste dagen med 31 grader och full sol var perfekt för museibesök. Vi tog oss över Seine och fick mängder av inspiration av min favoritkonstnär Gustav Moreau mfl under en skön dag i det vackra och svalkande Musée d’Orsay.

Arkadien

Gudinnerligt

Fontaine Saint Michel får också alltid ett besök och här kan man verkligen vila ut i Mikales kraft och just denna dag ovanligt lite folk ... Vi promenerade in på Rue Saint André des Artes och förbi det gamla musketörhuset som nu är ett litet hotell och där jag bott flera gånger och Saga med när hon var 1 år!

Efter en varm natt vaknade vi upp till en skön och sval morgon. Tack Cat & Nicolas för att ni ordnat och vi saknar er Sans Fraise

En hel dag vandrade vi runt i minnenas allé i det vackra Montmartre ... Min mamma bodde här i sina tonår och blev då avmålad av en konstnär i en ateljé tillsammans med sin syster och mamma. Hon tog sedan med mig på min första Parisresa när jag var 9 år till samma konstnär så många år senare och han levde fortfarande och målade då av mig och min bror och yngsta moster. Just då var det kanske inte det mest roliga man kunde göra att sitta stilla i en ateljé ett par dagar i Paris men i dag är jag mycket tacksam för det. Det blev ett härlig dag i mammas nejder för mig och Saga med vila i det stilla klostret ... en sport i att smita förbi köer till Sacre Coeur ... besöka torget med alla konstnärer som målar turister och crepe som inte är lika goda som på creperiet på söder men äts i härlig miljö! Avslutningsvis köpte vi likt min mamma och framförallt min mormor som var mästerlig i att sy tyger i tygdistriktet nedanför Sacre Coeur.

Efter en lång härlig dag i Montmartre var det som att komma hem igen till Maraiskvarteren nära Hallarna.

Sista kvällen lät vi oss vägledas av Pernelle Flamel och hade en magisk afton i Paris äldsta hus byggt av paret Flamel! Ett måste för både stora och små alkemister ...

​Tack för denna gång Par Isis och Sophia som burit oss fram på sina vingar under hela denna underbara resa. 

Vi flög upp ovan Paris i solnedgång med den vackra skärvan av Måndrottningen som lös upp natthimlen. 

Au revoir Paris.

Gillar

Kommentarer