Hola!

Jobbar med gymnasiearbetet lite snabbt nu, innan jag ska sticka iväg till stallet. Det är bara 4 veckor kvar nu, så det gäller att ligga i nu i slutskedet. 

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hola!
Jobbade lite med gymnasiearbetet igår. La till lite mer detaljer i texterna på kap. 2 & 3, samt la till lite mer beskrivningar av miljön. Det går framåt, sakta men säkert. Har nu i princip en full plan över vad fortsättningen ska vara & uppdelningen av alla kapitel. Slutar tidigt, om ca en timme. Ska åka hem & försöka jobba vidare litegrann. Boken kommer nog bli klar till utsatt tid, men hade ju tänkt att få boken i fysisk form också, det kommer nog ta lite längre tid. Måste prata med Åbo om det & så måste jag prata med min "kontakt" om sponsring. Men det får nog bli när jag börjar närma mig slutet av boken.
Kram!

Likes

Comments

​Hej igen!

Har inte skrivit på länge och det är för att jag inte har jobbat någonting med mitt gymnasiearbete. Men jag måste börja ta tag i den nu känner jag. För någon dag sen så läste jag iallafall igenom min text och ändrade lite smågrejer. Idag så har jag skrivit en och en halv sida på kapitel 2 iallafall. Vilket känns bra faktiskt. Det är ju nu i början som jag inte riktigt har koll på vad jag ska skriva. Men jag tror att jag kan börja gå in på själva händelsen snart och då kommer det gå mycket lättare. Måste fixa lite i texten så den är mer beskrivande också. Då blir det mer text och så blir det också mycket roligare att läsa. Vill ju att mina läsare (Åbo) ska kunna få en inre bild av hur det ser ut.

Kram!

Likes

Comments

​Igår var det Bokens dag. Jag vann inte hahaa. Upptäckte att jag hade missförstått sökandekraven också #gj. Aja, det var kul att vara med iallafall. Måste verkligen skriva mer i boken, men vi har så mycket annat i skolan nu så den ligger på is ett tag. Ska nog försöka skriva lite på höstlovet. Många har fortfarande inte början så det känns ändå helt okej. Det löser sig som gumman som sket i vasken sa. Kram!

Likes

Comments

​Har nu börjat med att skriva det kapitel som ska agera första kapitel i boken. Det är inte färdigt än, men jag har iallafall gjort ett utkast. Känner att jag måste jobba på om boken ska hinna bli klar, redigerad, tryckt osv. Allt ska vara klart strax efter sportlovet som är vecka 9 nästa år. Så det är bara att kämpa vidare. Klar blir jag nog tillslut. Kram!

PS. Det kapitel som texten jag tidigare visade er kommer vara introduktionen. Det är meningen att den ska fånga läsarens intresse och få läsaren att vilja läsa vidare, så jag hoppas att den gör det. 

Likes

Comments

Har äntligen skickat in mitt bidrag till Bokens Dag! Idag skrev jag klart mitt personliga brev & sen var det bara att skicka in. Känns jätteskönt att jag är klar med det nu. Måste verkligen börja jobba mer med mitt gymnasiearbete, har fortfarande bara skrivit inledningen. Som tur är vet jag exakt vad jag ska skriva, så måste bra sätta mig & få ner det på papper. Men det är ganska mycket annat i skolan just nu som går före. På onsdag har vi studiedag, så då blir det ingen gymnasiearbetstid heller. Kan såklart jobba hemma, men har som sagt annat som jag prioriterar. Nya tag får det bli nästa vecka när jag förhoppningsvis inte har lika mycket. Ska nog skriva en planering & planera in exakta stunder då jag ska jobba med det, måste bli lite hårdare! Har ju en hel bok att skriva liksom. Men ajaa, det löser sig, är ändå inte särskilt stressad. Som jag sagt har jag ju en tydlig plan över vad jag ska skriva. Det blir nog bra tillslut. Kram!

  • 113 Readers

Likes

Comments

Igår skrev jag ut den del av boken som kommer att skickas in till Stadsbiblioteket. Nu har jag precis avslutat det personliga brev som kommer följa med utdraget. Först är det en ytterst kort beskrivning om vem jag är, efter det har jag skrivit om vad boken faktiskt ska handla om, samt syftet. Jag avslutade med ett liten motiverande text till varför just jag ska få detta stipendium.
   ​Ska be mamma fixa a4 kuvert, sen på måndag skriver jag ut det personliga brevet. Efter det är det bara att skicka in. Sista dagen att skicka in är på fredag, så jag har tid på mig.

Eftersom jag tycker det är tråkigt med inlägg utan bilder så lägger jag in en bild* på min älskade Alfur. Kram!

*Bild tagen av Eva Lind.

Likes

Comments

Igår läste jag igenom första kapitlet till min bok & gjorde lite ändringar. Sen fick Tilde läsa igenom eftersom man kan bli "hemmablind". Efter det skickade jag in den till Ann-Sophie så hon kan läsa & rätta. När jag får tillbaka den ska jag kolla igenom om hon ändrat nått & sen skicka in den till Stadsbiblioteket. Stadsbiblioteket har nämligen någonting som heter "Bokens dag". Man vill stötta unga författare & därför väljer man ut en av de sökande som får ett stipendium. Tänkte att det kan vara kul att söka även om jag inte vinner. Förutom att man ska skicka in en del av sin text så ska man även skriva ett personligt brev, så ska även göra det. Sen är det bara skicka in & hoppas på det bästa.

  • 141 Readers

Likes

Comments

Idag gick jag igenom min disposition med Åbo. Han tyckte att det var ett intressant synvinkel att se på saken och att han inte hade sett något liknande förut. Toppen! Precis som jag hade hoppats. Skrev också förta kapitlet idag. Kommer säkert ändra det massor med gånger, men det känns bra att jag har börjat iallafall. Jag brukar alltid vara den som inte har bestämt ämne när alla andra nästan är klara så är riktigt stolt över att jag kommit igång så pass mycket som jag gjort. Kram!

Likes

Comments

Idag har jag tagit en första kontakt med https://www.vulkanmedia.se som jag har valt som förlaget som kommer göra om min bok från en e-bok till en fysisk bok. Det här kommer nog bli svårare än jag trodde.. Sidnummer, ISBN-nummer, förord osv. Jag som egentligen inte ens vet hur word funkar! Har iallafall laddat ner någon slags mall där det redan finns sidnummer och sådant. Iallafall till en början.. Får se hur det här blir. Har funderat mycket på titeln också, just nu lutar det mot "Med Öppna Ögon". Har gjort en disposition också som jag skickade in till Åbo i torsdags. Måste skriva ut den i biblioteket på måndag & sen förbereda en presentation för Micke. Hoppas att han kan tänka sig sponsra, kostar en del det här. Eller det beror på hur du vill ha din bok, men när jag ändå gör en bok kan det ju vara kul & se om den säljer. Kommer nog inte skriva fler böcker hahaa. Kram!

Likes

Comments