Hejsvejs. Minns inte vart jag var senast jag hörde av mig, var en tid sedan. Jag gick och begravde mitt medvetande en liten stund, tog ett break ifrån universum och gör fortfarande. Blev lite sugen på att höra av mig här igen bara.

Nå just nu har jag sportlov. Jag gör ingenting annat än att sitta hemma och kolla OS och möjligtvis går ut på promenad då och då. Precis som jag vill ha det.

Förra veckan hade vi JamWeek, vilket betyder att en hel skolvecka plockas bort och vi endast jobbar med våra huvudinriktningar. Vi får 2 nya krav varje dag som måste vara med i jobbet vi gör, och på torsdag förmiddag var alla tvugna att lämna in sitt arbete. Jag som numera läser foto fick tävla emot både foto & grafik eftersom foto är en sån liten skara med folk.

Gissa vilka som tog hem skiten under fredags morgonen?

Dessa pinglor!!

Det är nog bara jag som blir så uppjagad över jamweek. Ingen annan bryr sig riktigt, många skolkar för att närvaro inte tas och många vill hellre plugga ikapp under veckan. Men jävlar vad kul jag tycker det är!!

Vi for igår iväg till Jönköping för att lätta lite på plånböckerna. Jag som vanligt lekte blind när jag kollade kontot och gjorde av med 900kr på kläder. Fan att det ska vara så svårt att låta bli! Åt också kinamat för första gången på en evighet. Läskigt när man är gluten det där med asiatisk mat, så vi äter bara från ett ställe i Jönköping. Mumma!

Nu ska jag återgå till att göra ingenting och ta mig nått att äta. Hejsvejs

- Alina

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Just nu står mitt liv still. Jag har verkligen ingen fokus på någonting, hittar inte glädjen i nått. Försöker att markera ogjorda uppgifter gjorda så jag slipper den stressen i alla fall. Känns så skönt när man har en mindre sak att panika över. Jag sitter och räknar ner dagarna tills jag är 18, som om jag automatiskt skulle börja ta mer ansvar då. Som att 00:00 den 9e maj så kommer jag switcha från kids-mode till adult-mode. Det funkar ju inte så men min hjärna vill så gärna att det ska.

Jag är så otroligt skoltrött, om jag inte skulle haft ett sånt bra umgänge som jag har så skulle jag ha mer frånvaro än närvaro. Jag vill bara plocka bort måndagarna ur systemet, kan vi göra det? Eller förlänga helgen och göra måndagen till en extra lördag? Känner mig duktig som kämpar ikapp alla andra och lämnar in gamla rester men just nu skulle jag helst vilja ha annat att lägga min livskraft på.

Jag vill bara skippa sista året, skaffa ett jobb och hitta någon liten lägenhet. Jag är så trött på min vardag. Trött på att vara trött. Jag åker till skolan, kommer hem, sover, äter och sover igen. Det är mina dagar. Kalla mig lat, det är jag till viss del. Men när man är så trött så man inte orkar bre sig en smörgås, så trött så man inte orkar byta från jeans till mjukisar innan man somnar i sängen då är det inte helt okej. Jag vet inte om det är för att jag har så långt att åka mellan hemmet och skolan som gör att jag hinner säcka ihop under resan, eller om det är för att jag är så mentalt trött så det visar sig fysiskt också?
Har levt såhär sedan vintern 2016, med ett positivt uppehåll under sommaren då jag ändå jobbade från 8-16.

Just nu vill jag bli 18 på direkten, skaffa mitt körkort, klara av skolan, få fysisk ork någonstans ifrån och skaffa mig ett jobb. Jag vill bara bli vuxen nu. Våga ta ansvar, våga ringa mina egna samtal och skicka de där jobbiga mailen själv. Börja ett liv som inte består av skola och säng. Hitta något eget, men det känns så långt bort. Jag vill bara ha siffran 18.

Mitt hår som jag drastiskt färgade marinblått, är nu mintgrönt. Här är en oredigerad snapshot.

- Alina

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedn jag satte mig ner vid datorn och skrev några rader. Kan skylla på att jag har legat i feber och en hemsk influensa de senaste 7 dagarna. känns dock inte som att jag har mycket att skriva om. Mitt minne är för kort för att minnas allt jag gjort och inte gjort detta lov. Jag har firat jul som (nästan) alla andra. Vi var hemma hos mormor och morfar som varje år. Kollade kalle anka och hela det köret som en vanlig Svensson familj, känner att det inte är så intressant att prata om jul. Under juldagen kom gästerna hem till oss för att köra paketleken och äta gomiddag. roffade åt mig lite prydnader i silver och någon stor snögubbe.

Åkte upp i mellandagarna till en kär vän och spenderade tre dagar där innan jag köpte upp alla mina pengar i ett stopp på gallerian på vägen hem. Meningen var ju att jag skulle ta tåget upp igen någon dag där efter och fira nyår en bra bit hemifrån, men när jag vaknade på nyårsafton låg jag i 40 grader och frossa. Så jag fick ta en kväll hemma själv i huset. Så förbannad var det längesedan jag var! Känns så typiskt mig att när jag väl hittar på saker och ska dra iväg en sväng så råkar jag ut för något som får mig att ställa in alla roligheter.

Mja, när jag hade bittrat klart och ätit upp risalamaltan (är det bara jag som äter det?) mamma lämnade som comfort-food ställde jag mig och färgade håret utav vrede. När jag är riktigt arg så gör jag saker bara för att göra saker. utan att bry mig om jag kommer gilla det eller inte. Så, jag hällde i en blå hårfärg som nästan blev mer lila än blå. Som tur är så tvättas den ur på bara några, typ tio schamponeringar. Just nu är jag turkos heheh. Inte så snyggt som det mörkblåa var kanske men men.

Jag är faktiskt nöjd med att skolan startar upp nästa vecka igen. Jag behöver en vardag och människor runt omkring mig. Min influensa är på väg bort och jag är redo att ta mig an det nya året och må bättre. Riktigt glad över att det är 2018 nu, räknar ner de sista månaderna tills jag blir myndig.

- Alina

Likes

Comments

Hej hej!

I torsdags var det dags för julavslutning. Väldigt.... speciellt. Som vanligt. Jag går på en väldigt liten skola, och bara estetiska inriktningar. Det vill säga en skola med väldigt annorlunda(?) elever. Det var mycket blaj, mycket cringe och mycket att skratta åt. Men det är ju det man minns i efterhand sen så det är väll fortfarande kul när man minns tillbaka nästa år.

Stunden i bilderna ovan var lite hetsig, väntade in en kompis som var sen så jag knäppte några risiga ”julavslutnings bilder” på handikapp när vi redan var 10 min sena.

Har inte gjort någonting sedan jag slutade skolan. Andats ut, sovit ikapp de timmarna jag aldrig hinner få under skolnätter, kanske ätit lite mer godis för att verkligen känna att det är lov.

Ska plocka upp kameran och fästa den runt nacken nu när det är så fint ute.

Nu ska jag sova lite till, hehe.

- Alina

Likes

Comments

Jag har så himla mycket att tänka på just nu. Det finns så mycket som ligger som smågrus och bara skaver innanför pannbenet på mig. Jag är inte nöjd med någonting nu för tiden. Allt jag gör skulle jag kunnat gjort bättre. Allt jag presterar blir aldrig som jag tänkt mig. Är det inte för högt tempo så sitter jag och rullar tummarna istället. Det finns inte någon gradhetsskala på min tillvaro, det är antingen gasen i botten eller ett tidlöst universum jag lever i. Det är riktigt jobbit. Det känns som att mitt liv är ett par hörlurar som inte går att trassla ut och jag tvingas sitta där med de spända sladdarna och det irriterande faktum om att jag vet att det är en stor klump av trassel som hänger där. Men jag måste låtsas som att det inte finns, ignorera det och vara nöjd endå.

Vill inte kall det ångest för det är det inte. Mer bara en daglig irritation som aldrig släpper. Just nu, sent på kvällen är det borta, försvunnet. Jätteskönt att kunna tänka på absolut ingenting ibland. Att känna att det är okej att inte veta vad som kommer hända imorgon. Att det är okej att inte orka bry sig om saker och ting längre. Att bara ligga i sängen och bara tänka på ingenting. Tror att det är av spänningarna jag fått migränkänningar de senaste veckorna också. Vet inte vart jag ville komma med den här texten. Bara att påminna folk om att slappna av kanske.
Skulle göra det oftare om jag kunde.

- Alina

Likes

Comments

Skolan går så himla segt just nu. Idag har vi inga lektioner, eftersom skolan inte har några lärare i de ämnena vi har idag men vi får fortfarande inte ledigt? Vi sitter och gör ingenting men får frånvaro om vi går här ifrån. I måndags så fick jag nog och bytte inriktning från film till foto. Riktigt riktigt synd eftersom jag brinner för film och inte är så skicklig i foto. Men jag känner att jag har inte råd att slösa bort mer tid om jag ska gå ut och ha någon portfolio om 1,5 år. Så nu är det klart, enklare att prestera självständigt än i grupp just nu.

Måste också tacka en vän som fixade min bländare på min privata kamera<333 fattar inte kameror så himla bra och har lyckats ratta runt den där så allt blev grynigt som gröt.

Jag har länge skrivit om mina problem kring sömn och jag har äntligen hittat en hobby som håller mig vaken! Jag har börjat baka, Hahaha kanske inte det mest optimala för lilla mig, men kul är det och oftast blir det ätbart. Det är också en plats där jag kan använda min kreativitet och göra konst.

Just nu är jag jätteexcalterad över att damma av kameran och bara klicka mig runt hela staden, komma hem och baka och dekorera. Skoltrött om något men det är ju som sagt inte så mycket pluggande i vår klass så jag står ut tills lovet.

- Alina

Likes

Comments

I fredags var det en så kallad prövningsdag. Dvs på friskolan jag går på har vi inte studiedagar, så skolan har anordnat en dag där alla som inte ligger efter i något ämne och alla som inte har omprov att göra får en ledig dag. Jag låg i fas med allt och fick ledigt men jag åkte in endå.. haha låter sjukt jag vet. Jag åkte in till skolan för att sova och kolla film med folk jag gillar.

Missade första pendeltåget hem, och när jag hoppade på det andra så vart vi stående vid en stoppsignal i 30 min.. kom hem mycket senare än vad jag hade räknat med.

Mamma hade fixat ett första-advents paket åt mig i morse, med hudkräm och tvål och ett läppbalsam som jag definitivt kommer behöva framöver!
Lite roligare att få allt i limited edition än vanliga hygienartiklar tycker jag!

Vi for för övrigt iväg till Linköping för att handla in och bocka av de flesta julklapparna idag. Min lista är nästan tom, såå skönt att kunna slippa den stressen! Fick också en liten gran, har haft en i guld för två år sedan och en annan variant förra året, men de vita stämmer så bra in med mitt rum så jag vart för sugen för att inte lägga den i kundvagnen. ;)

- Alina

Likes

Comments

Mode

I Linköping stänger monki ner sin butik. Jag var där förra veckan och shoppade på deras billiga rea, men idag var priserna sjuka så jag var tvungen att ta en sväng dit igen! 40kr jackan, 10kr plagget & 2kr för accessoarer. Allt det jag köpte är i fel storlekar för mig, men jag är envis så det ska nog gå endå ;)

Jag handlade för 960kr. Jag betalade 32kr.

Hittade ett par shorts i en storlek för smått för mig, men jag lyckades trycka ner stjärtisen endå, och för 10kr så tvekade jag inte ens att köpa dom faktiskt.

Hittade ett par vågade grön-rutiga braxor också. Absolut inget jag skulle betalat 300kr för i vanliga fall, men tyckte de var lite söta till sommaren och något 10kr definitivt var värt.

Köpte till sist en burgundi/lila kjol i typ plastmaterial som jag har kollat på sedan i somras. Fanns bara i 2 storlekar större än vad jag brukar ha så den ”puffar till sig” lite extra när jag drar åt snörena hehe.

- Alina

Likes

Comments

Jag är en sån person som antingen är bra eller dålig. Finns inget mittemellan på mig. I 9an gick jag ut med A och E i betyg.

Något som jag är riktigt kass på är att baka. Laga mat likaså, men det börjar bli dags som 17 åring att lära sig nått känner jag. Fast idag gjorde jag en kaka endast för att inte gå och lägga mig i sängs. Så himla jobbit att slockna såfort jag sitter still!

Mamma fick skriva om ett recept så jag skulle förstå exakt hur det skulle gå till. Det är svårt att läsa mellan raderna om man inte fattar hur bakning i vanliga fall går till..

Men jag lyckades! Och ätbar var den också.

- Alina

Likes

Comments