RIP AVICII

Det är alltså närmare 1 månad sen hela världen fick nyheten att Tom Bergling (avicii) hade hittats död i Oman. Jag var i chock när jag läste det och visste inte riktigt hur jag skulle känna. Inte för att jag kände honom eller något men det kändes så konstigt att läsa att en av dom få djs:erna man lyssnar på har hittats död. Jag kommer ihåg att jag skrev till Axel att Avicii var död och han blev lika chockad som mig.


Allt dethär fick mig att tänka. Tänka på typ allt som händer i livet. Det blev ganska fort klart att Tim avslutade sitt liv själv och att det inte var ett brott inblandat. Vilket i princip fick mig att tänka på att man aldrig vet hur en person mår. Och det blev otroligt uppenbart hur dåligt han mådde om man har sett dokumentären om honom.


Det är uppenbarligen svårt att prata om psykisk ohälsa vilket är otroligt dåligt. Under gymnasietiden ( tror det kanske var i tvåan eller trean) så dog min småkusin (inte av psykisk ohälsa) utan av cancer. Jag berättade aldrig för någon hur dåligt jag mådde när jag fick reda på att hon dog. Jag var både i chock och jag kunde inte förstå att hon var död. Hon var ju liksom bara några år äldre än mig. Jag bröt ihop en dag i skolan när jag satt med mina kompisar och gick direkt för att låsa in mig på toaletten och jag tror jag var där inne ett bra tag. Det var först då jag insåg hur dåligt jag egentligen mådde. Inte bara för att hon hade dött utan för att jag var stressad och kände bara allt på en och samma gång. Jag började gå till en psykolog efter det. Gick typ 3 gånger men kände att de inte hjälpte för hon ifrågasatte alltid mitt mående för hon tyckte jag var för glad. Sen dess har jag inte pratat med någon om hur jag egentligen mår förutom mina vänner.


Men tillbaka till Tim. Om det är något jag har lärt mig efter hans bortgång är att man aldrig vet hur en person mår. Om personen har ångest eller vad som helst. Och även om Tim är död så kommer hans musik leva vidare. Tror inte någon kommer sluta lyssna på Without you eller levels. Iallafall inte på några år.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229