Orsaker till varför feminism behövs

- Kvinnor anses fortfarande bli "slappa" av att "ligga runt", vilket är både BIOLOGISKT ORIMLIGT samt som om kvinnor vore engångshandskar.


- folk reagerar på "feminism" som könat men "allemansrätt" som neutralt, för kvinnan ses fortfarande som ett kön och mannen som en person.


- kvinnobröst ses som fel och fula och hängiga när bröstvårtan pekar nedåt. trots att det är MENINGEN för att barn ska kunna nå och äta .


- Kvinnor tar fortfarande mer ansvar för "hemarbete" på arbetsplatsen, t ex fixar kaffe osv, vilket gör att män kan fokusera på sina jobb.


- Man gör inte p-piller för män/folk m penis pga för mkt bieffekter, men vi tänker att kvinnor ska ta ansvar för att ej bli gravida m dem.


- Var tredje vecka dödas en kvinna av sin partner.


- Sverige har fortfarande inte haft någon kvinnlig statsminister.


- Kvinnor tjänar 3,6 miljoner mindre än män under sin livstid.


- Det ses fortfarande som hysteriskt och töntigt att gråta över pojkband men helt vanligt att bränna upp skit när ens favoritlag förlorat.


- var fjärde kvinna i sverige har utsatts för sexuella trakasserier på sin arbetsplats.


- idén att feminister bara "fått för lite kuk" är en del av en gammal tradition av "korrigerande våldtäkter", oftast mot homosexuella.


- samma snubbar som glatt runkar till tjejers nakenbilder tycker att tjejer är horiga när de frivilligt tar just nakenbilder på sig själva


- om män m kuk hade fått mens hade det setts som ett folkhälsoproblem. idag är det något vi förväntas tysta ner pga "äckligt"


Fakta från @aliciadickner på twitter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229