IFK Mariehamn #2

Då har vi kommit till ännu en del av min "serie" haha nej vafan ska man kalla det? Om ni har läst den första delen av "serien" så har ni läst om målvakterna. I detta inlägg är det alltså dags för försvararna. Och nej ni behöver verkligen inte fatta varför jag skriver dessa inlägg gör nog de mest för att jag har ganska tråkigt och har noll inspiration till inlägg så why not?


Vi börjar väl med Kristian Kojola då. Denna man är en av dom spelarna som man faktiskt håller koll på när han spelar. Han kan sitt spel och spelar för det mesta otroligt bra. Han är alltid en del av startelvan i och med han är en del av " the holy trinity" typ. Finns inte så mycket mer att säga.


Albin Granlund är en av dom spelarna som nästan aldrig får spela nu mera. Han blir skadad gång på gång vilket är otroligt tråkigt för han kan sitt spel och försöker otroligt bra. En av stjärnspelarna tillsammans bland annat med Kristian Kojola.


Bobbie Friberg Da Cruz, denna göteborgare gjorde så att vi vann veikkausliiga förra året med målet han gjorde inte ens 2 minuter in i matchen. Spelar oftast otroligt bra och har mycket spring i benen.


Jani Lyyski, kapten. I och med att han är just det kapten så är han ALLTID en del av startelvan om han inte är sjuk då för Kojola ta hans plats. Lyyski har spelat i IFK så länge man kan minnas och när vi vann förra året var han den första i laget som grät. Så mycket älskar han IFK. Man märker även att han har spelat hela livet, han kan spelet och försöker hela tiden. Ibland lyckas de och ibland inte.


Philip Sparrdal Mantilla. Många av er som är stockholmare och kanske djurgårdare känner igen namnet Sparris. Före han började i IFK spelade han som sagt i djurgården. Vet inte egentligen vad jag ska säga om honom. Han är min favoritspelare i år och även om han inte har gjort mål ÄN så har han ändå varit med som assist till många av våra mål. Så han förtjäna mer cred än vad han får. BÄSTA SPARRISEN!!


Tommy Wirtanen. Han är också en av dom som spelat i IFK längst och han är en av dom få ålänningar som faktiskt spelar i laget. Han är en av dom som 99% av tiden är på avbytarbänken och nästan aldrig får spela men när han väl gör det så försöker han mer än de flesta.


Petter Hemming. Han är en av dom som yngst bland annat med Joel Mattsson ( som jag kommer skriva om i ett annat inlägg). Jag tror faktiskt att jag aldrig sett honom spela i året liga i och med att han alltid spelar med FC Åland. Har inget att säga om honom.


Sist men inte minst Aapo Mäenpää. Ja jag vet finska namn är asfula så nej de behöver ni inte säga. Denna grabb är en av dom få nya spelare som vi fick inför säsongen. Han försöker och lyckas ganska sällan men han förtjänar ändå mycket cred för sin energi. Han gör tyvärr många felpassningar men har bra energi på planen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229