Fotbollssäsongen är över

Då är fotbollssäsongen och ligan helt slut. Dom sista matcherna spelades idag och nu är det helt klart vilka som fick priser, vilka som får spela i kvalet till Europa league och Champions league. Hela säsongen har varit en berg och dalbana. Det är så jag känner angående denna säsong. IFK har haft många bra matcher men även allt för många dåliga.


Hela säsongen har vi spelat skitdåligt på bortaplan och förlorat gång på gång det är först nu i slutet av säsongen som vi faktiskt har lyckats ta poäng på bortaplan. Hemmaplan däremot har vi vunnit eller spelat oavgjort. Tror vi har förlorat två matcher på hela säsongen på hemmaplan och en av dom matcherna var nu idag. Och enligt statistiken om dom bara skulle kolla på hemmamatcherna skulle vi ligga två i ligan och om man kollar på borta statistiken så skulle vi ligga sist.


Men jag är ändå stolt över deras insats. Lite surt är det ju att dom missar Europa League nästa år med några poäng men en femteplats är ändå otroligt bra med tanke på hur liten klubb IFK är. Och även att en IFK:are skulle lyckas bli etta i skyttekungs-ligan är sjukt. GRATTIS ALLU! Bra jobbat!


Och nu när säsongen är över är det dags att säga hejdå till några av spelarna. Jani Lyyski, Tommy Wirtanen, Craig Wright och Bobbie Friberg Da Cruz, ni är kungar och ni har absolut massor att vara stolta över. Kommer sakna er nästa säsong.Och för dom andra som fått kontrakt, ni får kämpa som fan nästa år med en ny kapten aka Kristian Kojola.


Får väl säga grattis till HJK till guldet, ni är faktiskt sjukt värda det och ni har spelat bäst hela säsongen. Grattis till KuPS och Ilves till silver och bronsplatserna. Men även grattis till europa league-kvalet till FC Lahti. Och dom andra lagen i veikkausliiga, riktigt bra kämpat. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra till nästa säsong börjar. Men kommer definitivt gå på matcherna nästa säsong också! :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229